iPon Hírek

Gyorsulnak a csúcskategóriás okostelefonok

Dátum | 2009. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A félvezető áramkörök egyik legnagyobb specialistája, a Texas Instruments egy új alkalmazás processzort készített, amely a korábbi OMAP3530-as modellnél nagyobb teljesítményt kínál. A friss megoldás főként csúcskategóriás okostelefonokban jelenik majd meg a nem is oly távoli jövőben.

OMAP 3530 Rev E: elődjénél jelentősen gyorsabb.Az OMAP3530 Rev E típusjelzésre keresztelt processzor tulajdonképpen egy SoC chip, azaz a tokozáson belül nem csak processzormag, hanem egyéb összetevők is jelen vannak, vagyis a termék komplett rendszert alkot. A processzormag szerepét egy Cortex-A8-as mag tölti be, amely immáron 720 MHz-en ketyeg (az előző változatban a CPU mag órajele 600 MHz-es volt). A termékben egy TMS320C64+ DSP, azaz digitális jelfeldolgozó is jelen van, amely a korábbi 430 MHz helyett a friss revízió esetében már 520 MHz-en üzemel. Az egység 1400 millió utasítás feldolgozására képes másodpercenként (1400 Dhrystone MIPS).

A SoC belsejében egy PowerVR SGX grafikus processzor is elhelyezésre került, amely ütőképes 3D-s teljesítmény ígér az okostelefonok számára. A 720 MHz-en ketyegő OMAP3530 Rev E a korábbi terméknél sokkal gyorsabb adatbázis kezelést kínál, de a táblázatok, a prezentációk és az e-mail-ek kezelése, az audió és videó csatolmányok lejátszása, valamint a webböngészés és a videó konferencia  is zökkenőmentesebben zajlik majd, mint a korábbi processzornál. Nem elhanyagolható tény, hogy a chip gyorsabb  boot időket is kínál, ami igen fontos tulajdonság.

Az OMAP3530 Rev E többféle kiszerelésben, illetve tokozással lesz elérhető a piacon nemsokára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!