iPon Hírek

Győzött a Yahoo vezetése

Dátum | 2008. 08. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Nagy többséggel megtartották pozíciójukban a Yahoo részvényesei a jelenlegi vezetést a pénteki részvényesek közgyűlésén, miután a fő renegátnak számító Carl Icahn-t az utolsó pillanatban sikeresen pacifikálták egy ajánlattal, így ő meg sem jelent a közgyűlésen - vezetőjük hiányában pedig láthatólag elbátortalanodott a többi morgolódó is: Jerry Yang vezérigazgatót 85,4%, Roy Bostock elnököt pedig 79,5% igen szavazattal tartották meg.

Az előbb említett, Carl Icahn-t semlegesítő ajánlat pedig annyiból áll, hogy Icahn két másik emberével együtt helyet kap az igazgatótanácsban, így a továbbiakban nem csak nagyobb rálátással bírhat a cég működésére és több információhoz juthat hozzá, de nagyobb befolyással is lehet annak a jövőjére.

A fenyegetés tehát nagyjából elmúlt, úgy tűnik, főleg, miután a Microsoft is kijelentette korábban, hogy a jelenlegi vezetőséggel nem nagyon tárgyalna már tovább (bár azelőtt is mondtak már hasonlókat, aztán meg mégis - ne kiabáljuk el hát), így Bostock és Yang most bizonyíthatják ama előzetes, többször megtett állításaikat, miszerint Icahn és az MS machinációi csak arra voltak jók, hogy a vezetőség figyelmét elvonják a Yahoo fejlesztéséről. Nos, most már nincs figyelemelterelő tényező, lehet fejleszteni.

Kíváncsian várjuk hát egyrészt, hogy a Yahoo jövője mit fog hozni, másrészt pedig, hogy a Microsoft még mit talál ki akár a Yahoo kapcsán, akár ahelyett a saját pozíciójának javítására a Google-el szemben a keresések, hirdetések, és online alkalmazások terén, ahol továbbra is hátrányban van a keresőóriással szemben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!