iPon Hírek

Gyűjtés indult a Stronghold Crusader 2-re

Dátum | 2013. 08. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Firefly Studios szeretné elkészíteni nagysikerű RTS-e, a Stronghold Crusader legújabb részét. Az eredeti 2002-es Stronghold Crusader több mint 2,5 millió példányban kelt el, és a széria többi részével (Stronghold, Stronghold Kingdom) együtt összesen 6 milliót adtak el belőle. A Stronghold Crusader 2-t, melyet már hosszú ideje szeretnének elkészíteni egy éve jelentették be, és az idei E3-on már be is mutatták. A jelenleg alfa fázisban lévő játékot a stúdió eddig önerőből készítette, a befejezéséhez 100 000 Euróra lenne még szükségük. A gyűjtéshez nem a Kickstartert, hanem a kifejezetten játékokra specializálódott Gambitious-t választották. A játékban, amely a pörgős, gyors harcokra épít a kampány, a skirmish és a multiplayer módban is két oldal közül választhatunk: az egyik a támadó, hódító keresztesek, a másik a földjüket és szabadságukat védő arabok. Kastélyt építhetünk, amelynek saját gazdasága, ellátóvonalai és népessége van, és annak függvényében virágzik, vagy indul pusztulásnak, hogy mennyire kedvelnek minket alattvalóink. Ha van elég ház, farm és persze sör, akkor mindenki boldog és örömmel jönnek a kastélyba, ahol munkára foghatjuk őket. Ha felépült a kastélyunk és dübörög a gazdaság, akkor kezdhetünk az ellenfél leverésére koncentrálni. A kampány módban a győzelemhez küldetéseket kell sikeresen teljesítenünk, skirmish módban és multiplayerben az győz, aki hamarabb elpusztítja az ellenfél kastélyát. A kastélyokat trükkösen is megtervezhetjük, és olyan csapdákkal láthatjuk el, melyek a támadók megtizedelésére szolgálnak. Az ilyen kastélyok bevételéhez az ostromgépeken és a nyers erőn kívül bérgyilkosokra is szüksége lehet az ellenfélnek. A skirmish mód offline is játszható MI ellen, míg online 7 másik játékossal mérhetjük össze erőnket. Lehetőség van arra is, hogy együttműködjünk a többiekkel, ilyenkor két játékos osztozik ugyanazon a kastélyon, erőforrásokon és csapatokon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. SoulEater7...
2013.08.30. 20:37
Kedvenc RTS-em volt még annak idején.
Remélem valamilyen normális második részt sikerül kihozniuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Halfx
2013.08.31. 09:08
Nekem is nagy kedvencem, a mai napig szívesen játszok vele.

"Lehetőség van arra is, hogy együttműködjünk a többiekkel, ilyenkor két játékos osztozik ugyanazon a kastélyon, erőforrásokon és csapatokon."

2 ember irányít egy kastélyt? nem hangzik túl jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2013.08.31. 09:50
Régen volt ilyen Age of EMpires-be. Igazából jó móka ha összeszokott a csapat, mert az egyik fél figyel a menedzselésre a másik meg a katonaságra. Az elején meg kétszer olyan gyorsan tudnak reagálni a dolgokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim kray
2013.08.31. 09:58
Ahhoz igencsak össze kell szokni, hogy a közös erőforrásokat úgy kezeljék, hogy ne az egyik játékos kárára költekezzen a másik ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CHaooSS
2013.08.31. 12:35
"Lehetőség van" szóval nem kötelező
Innentől kezdve akik akarják csinálják akik nem azok nem..

Amúgy felcsillant a szemem mikor elolvastam a címet... mennyit játszottam én a Stronghold-al.. Crusader mai napig fent van a gépen.

Ha sikerülne hozni a régi színvonalat nagyon jó játék lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SoulEater7...
2013.09.01. 00:07
Empire Earth 2-ben is fent van ez a lehetőség, hogy ketten egyet.
Nem rossz, és amit kray mondott, igen, egy összehangolt duóval igencsak jó védelmi vonalat és megfelelő mennyiségű erőforrást lehet összehozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hEngi
2013.09.02. 09:54
Akkor nagy 4v4 abálásokra most nem lehet számítani? Csak két kastély van azt ennyi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!