iPon Hírek

Gyűlnek az adományok az árvíz-károsultaknak

Dátum | 2010. 05. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez. Hétfő éjfélig több mint 32 millió forintnyi adomány gyűlt össze a segélyszervezet tájékoztatása szerint - ez több mint 162 ezer darab hívást illetve SMS-t jelent alig egy hét alatt.

Az összeget a májusban pusztító heves viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére közösen gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. május 19-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják.

A telekommunikációs szolgáltatók gyors összefogásának, a Magyar Vöröskeresztnek és az ügyfeleknek köszönhetően már megkezdődtek a mentési munkálatok, de sok településen még mindig kritikus állapotok uralkodnak. A folyók áradása mellett a viharos széllökések, a nagy mennyiségű esőzés és a belvíz is komoly károkat okozott, több száz család otthona vált lakhatatlanná. A Magyar Vöröskereszt a beérkezett adományokból a rászoruló családokat segíti majd. Elsőként tartós élelmiszereket, fertőtlenítőszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A későbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. YuGabe
2010.05.25. 19:57
Úgy tűnik mégis van pénz az országban, hogyha 32 milliót félre tud tenni egy célzott közönség. Az árvízkárosultaknak részvétem, és remélem sikerül túljutniuk a káoszon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!