iPon Hírek

H1Z1 - a SOE új zombi MMO-ja

Dátum | 2014. 04. 10.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Sony Online Entertainment elnöke, John Smedley bemutatta a stúdió készülőben lévő új, zombis témájú MMO-ját, a H1Z1-et. Ahogy az a címből is kiderül, a zombi apokalipszist ebben is egy vírus okozta. A sztori a civilizáció pusztulása után 15 évvel játszódik, a játékosoknak a szokásos ellenfelekkel kell szembenézniük: zombik, vadállatok és más túlélők, miközben felszerelést gyűjtögetnek és szerszámokat készítenek. A H1Z1 a korábbi SOE játékokhoz hasonlóan nagyszabású lesz, hatalmas, töltőképernyők nélküli vidéki tájakkal és városi dzsungelekkel. A játék a SOE új-generációs motorját, a Forgelightot használja, világa perzisztens lesz, több szerver is lesz, más szabályokkal. "Célunk, hogy a játékmenet sandbox-stílusú legyen: a játékosok menedéket építenek a vadonban található alapanyagokból" - magyarázta Smedley. "Együtt is működhetnek, és fantasztikus felfegyverzett erődítményeket hozhatnak létre, amely megvédi őket a fertőzöttektől és a többi játékostól is. A szakmák rendszere igen részletes lesz, a játékosok rengetegféle tárgyat készíthetnek pl. fegyvereket, Molotov-koktélt, robbanóanyagokat és más mókás meglepetéseket."
Eddig ez teljesen úgy hangzik, mint a többi zombis MMO, a DayZ, vagy a Fortnite, de Smedley elmondta, hogy a H1Z1-ben nagyobb hangsúly lesz az építkezésen, és azon, hogy a saját stílusunkban játszhassunk. "Azt szeretnénk, ha a játékosok portyázó bandákba állnának össze, amelynek főhadiszállása egy elhagyatott raktárépület, melyet elfoglaltak, vagy egy ház, amit az erdőből és más helyekről összegyűjtött alapanyagokból építettek." "A játékosok kezébe adjuk az eszközöket, hogy saját táborokat, városokat, védműveket építsenek, és ők dönthetik el, hogyan szerelik fel azokat (ezek a területek egyébként nem lesznek külön instance-olva). Minden közösségi elemet beteszünk a játékba, ami elvárható egy SOE darabtól (csapatok, távolságon alapuló hangkapcsolat, külön hangos chat a bandáknak és még sok más nagyszerű dolog)." "Szeretnék, ha a játékosok felépíthetnék Woodbury-t a The Walking Deadből, ha épp azt akarják. Vagy elfoglalhatnak egy börtönt. Vagy megjavíthatnak egy régi kocsit és a haverokkal együtt kíméletlenül elgázolhatják a zombikat vagy a többi játékost. Élvezhetik a felgyújtott zombik sikolyainak hangját, lőfegyvert készíthetnek, amivel lelőhetik barátaikat és ellenségeiket egyaránt." "De aki a csendes vidéki életet kedveli és farmerként növényeket akar termeszteni, az is megtalálja a számítását. Aki hozzám hasonlóan csak szeret lelőni mindent, ami mozog, az feltétlenül próbálja ki a játékot, fantasztikus lesz!"
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fratello
2014.04.10. 17:57
Jajj, elsőre úgy olvastam a címet, hogy "H1Z1 - A sok új zombi MMO-ja", egy pillanatra meg is lepődtem hogy mikor lett ilyen csípős az Ipon stílusa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2014.04.10. 18:04
A jateknak adok egy LoL nagydijat igy elore.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerub88
2014.04.10. 23:01
Mi ez a 80as évek hangulatú felvétel. Senkinél nem volt egy mobil?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!