iPon Hírek

H210 - a Lenovo családi gépe

Dátum | 2008. 10. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Újabb géppel bővítette asztali kínálatát a Lenovo, ezúttal egy olyan általános célzatú géppel, amelyet az egész család használhat - az arcfelismerő rendszerének köszönhetően pedig senkinek se lehet gondja a maga felhasználói fiókjába való belépéssel.

Rendelkezik továbbá a rendszer egy érdekes új technológiával is, amelyet Bright Vision néven említenek - lényege pedig annyi, hogy automatikusan hozzáigazítja a monitor fényerejét a környezeti fényviszonyokhoz és a felhasználó arcának a képernyőtől számított távolságához. Mi több, ha túl közel hajolunk a monitorhoz, még arra is figyelmeztet, hogy ez nem tesz jót a szemünknek.

Nem panaszkodhat a gép hardver-téren sem, tekintve a rendelkezésre álló kétmagos Intel CPU-k választékát, az akár 4GB-ra is emelhető memóriát, valamint a merevlemez-paletta 640GB-os felső határát. Kapott továbbá 16-az-1-ben kártyaleolvasót, USB-portból pedig nyolcat is kínál. A DVD-RW meghajtó jelenléte természetesen alapvető.

A gép további érdekessége, hogy rendelkezik egy Lenovo Rescue System gombbal is, amit ha megnyomunk egy rendszerösszeomlást követően, úgy az gyorsan helyreállítja a gépet. Ezt a feladatot könnyíti meg a File Management is, amely a kritikus adatokat egy direkt e célra elkülönített rendszerpartícióban helyezi biztonságba.

Monitor nélkül az alapkonfiguráció H210 $399 ellenében kapható - majd innen lehet egyre feljebb tornászni az árat, ízlés szerint.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.15. 17:43
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!