iPon Hírek

H55-ös alaplapokkal jelentkezik az ASRock

Dátum | 2009. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel 32 nm-es Clarkdale processzorai a jövő év elején érkeznek az új lapkakészletekkel együtt, amelyek között a H57-es mellett a H55-ös újdonságok is helyet kapnak, amik kedvező árukkal próbálnak majd hódítani a piacon. Az alábbiakban az ASRock H55-ös alaplapkínálatára vethetünk néhány pillantást: a termékpalettán eleinte összesen háromféle modell közül választhatnak majd az érdeklődők.

ASRock H55M Pro
A H55-ös alaplapok a P55-ös és H57-es megoldásokhoz hasonlóan az Intel LGA-1156-os tokozású Lynnfield és Clarkdale processzoraihoz passzolnak majd. A termékek közül az első jövevény az ASRock H55M Pro típusjelzést viseli, az alaplap micro-ATX felépítéssel bír és 4+1 fázisú tápellátással kerül forgalomba. A gyártó minőségi DuraCap kondenzátorokkal vértezi fel a terméket, amelyek hosszú élettartammal járulnak hozzá a rendszerek zökkenőmentes működéséhez, és a konfiguráció stabilitására is jótékony hatást gyakorolnak. A terméken négy DDR3-2600-as memória foglalat, két PCI Express x16-os slot, valamint egy eSATA és öt SATA 3 Gbps-os port lesz jelen. Az újdonság CrossfireX támogatást is kínál, valamint rendelkezik Gigabites Ethernet vezérlővel és nyolccsatornás integrált audió vezérlővel is. Videó kimenetek tekintetében egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI 1.3a port áll rendelkezésre.

ASRock H55M
A második újdonság az ASRock H55M típusjelzést kapta és hasonló tulajdonságokkal büszkélkedik, mint a fentiekben bemutatott H55M Pro azzal a különbséggel, hogy ezen az alaplapon csak két DDR3-as memóriafoglalat van jelen, illetve eSATA portból kettő, mig SATA 3 Gbps-os csatlakozóból négy került a lapra.

ASRock H55DE3
Az utolsó friss termék a H55DE3-as típusjelzést viseli, ez a modell már egy normál ATX formátumra épülő megoldás. Az újdonságon négy DDR3-2600-as memóriafoglalat, két PCI Express x16-os slot, két eSATA és négy SATA 3 Gbps-os port, plusz egy nyolccsatornás audió vezérlő és egy Gigabites Ethernet vezérlő kapott helyet. A videó kimenetek között ezúttal is egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port szerepel.

A tervek szerint mindhárom alaplap december végén, illetve január elején kerülhet forgalomba. Az ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Suicid
2009.11.27. 11:59
én ugyis jövőre tervezek ujjitást ,
1. nem játszok , esetleg a counter -strike , oda meg nem kell erőmű
2.blu-ray -t kodolok, oda meg kell amd.vs.intel között, de ha 30 perc különbség van akkor amd
3.sok-sok sata kell , a jelenlegi 4 sata csati kevés (van usb hdd is)

na most ki mit ajánlana ,a 8800gts eléggé rá tudd segiteni a kodolásban, ugyhogy az sem kell

azaz ha már 30orát kodolja a gép , az a +- 4-5 ora nem érint már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!