iPon Hírek

H55-ös alaplapot készített a Biostar

Dátum | 2009. 12. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel 32 nm-es csíkszélességgel készülő asztali Clarkdale processzorairól már számos hír érkezett, például egy ideje azt is tudhatjuk, hogy a friss központi egységek január elején mutatkoznak majd be a nagyközönsége előtt a H55-ös, H57-es P57-es és Q57-es alaplapokkal együtt.

A Biostar természetesen a többi Intel partnerrel együtt készül a nagy startra, így a vállalat műhelyében már készen állnak a különböző, LGA-1156-os processzorfoglalattal felvértezett alaplapok, amelyek az új, Clarkdale kódnévvel ellátott processzorokhoz készültek. Az egyik ilyen újdonság, amelyről most kiszivárgott némi információ, a TH55-XE típusjelzést kapta. Az új alaplap Micro ATX formátummal büszkélkedik és LGA-1156-os processzorfoglalatot tartalmaz. A deszkán négy darab DDR3-as memóriafoglalat van jelen, a termék a Dura-Max technológia alkalmazásával készül. A Dura-MAX annyit tesz, hogy a gyártó minőségi alkatrészeket használ fel az alaplap elkészítésekor, így a terméken a tápellátó áramkörök különböző minőségi alkatrészei mellett japán szilárd test kondenzátorok is helyet kapnak, a hosszú élettartam és a lehető legjobb stabilitás biztosításának érdekében.


A rendszer egy hétfázisú tápáramkört hordoz magán, egyetlen egy darab PCI Express x16-os slotot tartalmaz és öt darab SATA 3 Gbps-os, valamint egy eSATA porttal van ellátva. Az alaplapon nyolccsatornás integrált audió vezérlő és egy Gigabites Ethernet vezérlő is jelen van, sőt, a D-Sub, a DVI és a HDMI portok sem hiányoznak a kínálatból, így a processzorba épített integrált videó vezérlő zökkenőmentesen kihasználható.

A Biostar a tervek szerint a jövő hónap folyamán, a Clarkdale processzorok megjelenésével egy időben kezdi meg új alaplapjának szállítását. A TH55-XE ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2009.12.09. 18:41
jó érzésem van a lappal kapcsolatban semmi extra semmi csilivili csak ami kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peterku
2009.12.09. 19:59
A lap színvilágát elnézve a női vásárlókat célozták meg.

(minden rosszindulat nélkül)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2009.12.09. 23:05
Már csak a nyák lenne pluszba rózsaszín

Akkor meg tuttifrutti szőkéknek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!