iPon Hírek

H6-os sorozatú Acer monitorok, IPS panellel

Dátum | 2012. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Acer mérnökei az újdonságok elkészítésénél a TN+Film helyett IPS paneleket választottak, így a monitorok szerencsére nem 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges, hanem 178 fokos vízszintes és 178 fokos függőleges betekintési szöggel érkeznek.


A 21,5 colos (H226HQL), illetve 23 colos (H236HL) képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó monitorok a manapság oly népszerű 1920 x 1080 pixeles natív felbontásra támaszkodnak, dinamikus kontrasztarányuk pedig egymillió az egyhez értéket képvisel. Az IPS panel mögé LED-es háttérvilágítás került, így a friss megjelenítők energiatakarékosan üzemelnek, gyártásuknál pedig kiemelten odafigyeltek arra, hogy a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló nyersanyagokkal ne bánjanak pazarló módon. Utóbbiak miatt a két friss monitor remekül passzol az Acer EcoDisplay vonalába és megfelelnek az Energy Star, illetve EPEAT szabványok követelményeinek is.


A letisztult dizájnnal és hajszálmintás textúrájú felülettel érkező megjelenítők rendkívül vékony keretet alkalmaznak, amely mindössze 1,45 centiméter vastag, így a termékek ideálisak lehetnek több monitorból álló munkakörnyezet megteremtéséhez. A Zero Frame dizájn mellett említést érdemel az OSD gombok elhelyezése is, hiszen azok a még letisztultabb kép érdekében elrejtve, a keret alatt foglalnak helyet. Jópofa ötlet, hogy a gyártó mérnökei mágneses talpat terveztek az új monitorokhoz, így az iratkapcsokat karnyújtásnyi távolságra, a talpra tapaszthatjuk, hogy azok mindig kéznél legyenek.


Az új megjelenítők HDMI videó bemenettel érkeznek, amely MHL támogatást is kapott. Utóbbinak köszönhetően az MHL-képes okostelefonok és táblák esetében három egyszerű lépéssel a megjelenítőre varázsolható az adott eszköz képe, így a rajta tárolt tartalmakat kényelmesen, nagy méretben is megtekinthetjük. Az MHL támogatással ellátott HDMI videó bemenet mellett D-Sub és DVI port is rendelkezésre áll majd.

A minimalista dizájnt alkalmazó H6-os sorozatú Acer monitorok beépített állványa a kijelző előre, illetve hátra történő döntésére ad módot, magasságállításra és pivot/portré mód alkalmazására ezúttal nincs lehetőség.

A friss megjelenítők hamarosan feltűnnek az üzletek polcain, ám az egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd. Egyes külföldi források 200, illetve 225 dolláros várható ajánlott végfelhasználói árról tesznek említést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. fofoka
2012.11.21. 18:20
Kiknek fejlesztik még ezeket a zsebmonitorokat? Kelet Európán és Afrikán kívül még van piaca?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.11.21. 22:10
21,5" és 23" mióta zsebmonitor? Vagy te olyan újgazdag Pistike vagy akinek apuci megvette a másfél méteres TV-t a hatszázezres géphez?
Sokaknak még ilyen sincs. Én inkább örülök hogy végre IPS panellel is jönnek szép számmal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sjacint
2012.11.22. 11:03
a 19"-os 4:3-as syncmasteremet még nem váltottam le
16:9-es akármire mert a 21,5" 16:9-es szenvedés ezek után.
Melóhelyen is inkább a 24-27" a jellemző, vagy 2 db 19"-os régi.

Igen a 21,5" zsebmonitor.
Nem, nem kell váltani monitort csak azért mert van más, újabb technológia.
Hacsak nem létkérdés.
De ha valaki fogyasztani akar akkor tegye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. franc0 Stark
2012.11.22. 11:32
De utálom a magadfajta irigy demagóg pöcsöket...

A 21,5" (16:9) igenis zsebmonitor.
Kurvára szarok a "sokakra". Aki 17 évet seggelt az iskolapadban, az olyan monitort vesz, amilyet akar.
Apuci nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pappistvan
2012.11.22. 17:52
27' alatt élvezhetetlen a napi fészbukfogyasztás, be is kellene tiltani az ennél kisebb monitorokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fofoka Stark
2012.11.26. 20:52
@Stark:
Nem vagyok újgazdag, meg semmilyen gazdag és nem Istvánnak hívnak. Apucinak én veszem a gépeit már évek óta. Viszont nem keresek rosszul, még német viszonylatban sem. FYI: az öcsém (aki viszont István) otthon dolgozik az állami szférában gombokért. De a 23" nem téma neki sem.
A jelenlegi gépem 2000 EUR volt, két éve vettem. Nem TV-t használok monitornak (nincs is TV-m), hanem egy 27"-os LG monitort (az is 2 éves kb). Nem tudom, milyen panel van benne. Élvezhető képet ad. Ha nálad meg az IPS 23" a célfüggvény, legyen neked. Engem nem zavar. Még akkor sem, ha esetleg szülői támogatás kell hozzá. (Ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ez a te esetedben is így van.) Nyíljon ezer virág.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!