iPon Hírek

H67-es Zotac alaplap mini-ITX formátummal

Dátum | 2011. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Sandy Bridge processzorai és a hozzájuk tartozó lapkakészletek a napokban indultak hódító útjukra, így a különböző neves alaplapgyártók kínálatában már szép számmal találunk P67-es, H67-es és egyéb hatos sorozatú lapkakészletek köré épülő megoldásokat. Ezúttal a Zotac különlegességét vesszük szemügyre pár sor erejéig, ami a H67-es mezőnyben egy igazi különlegességnek számít, ugyanis mini-ITX formátummal érkezik.


A Zotac H67-ITX WiFi tehát mini-ITX formátummal érkezik és az Intel LGA-1155-ös processzorait fogadja. Mivel H67-es lapkakészletről van szó, így az adott processzorban elhelyezkedő Intel HD Graphics 2000-es vagy Intel HD Graphics 3000-es sorozatú integrált videó vezérlőben rejlő lehetőségeket könnyedén kiaknázhatjuk, és többféle videókimenet közül is válogathatunk: az alaplap hátlapi kivezetései között egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk, de a mellékelt átalakító segítségével még egy D-Sub portot is kínál a rendszer.

Az újdonság kis mérete miatt nem hagyományos asztali, hanem mobil memória modulok fogadására képes, amelyekből összesen maximum 16 GB-nyi (2 x 8 GB) DDR3-1333 MHz-es modult helyezhetünk el a két So-DIMM memória foglalatban. Az alaplap egy PCI Express x16-os slottal és egy mini-PCI Express csatolófelülettel érkezik, ez utóbbiban egy 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter foglal helyet. A PCI Express x16-os slotnak köszönhetően könnyedén feldobhatjuk a rendszer grafikus teljesítményét egy ütőképesebb videokártya használatával.


A termék a felsoroltak mellett két SATA 6 Gbps-os porttal, négy SATA 3 Gbps-os csatlakozóval és egy 3 Gbps-os eSATA porttal rendelkezik. A belső SATA portok esetében RAID 0,1, 0+1 és RAID 5 támogatás igénybevételére is lehetőség van. A rendszer tartalmaz még négy darab USB 3.0-s portot is, amelyek közül kettő a hátlapon helyezkedik el, kettőt pedig tüskesor formájában találunk meg a terméken. Utóbbiakhoz kivezetés is jár, amit az alaplap csomagja tartalmaz. Az eddigieken felül a repertoárból a nyolccsatornás HD audió vezérlő sem hiányzik, amely optikai audió kimenettel is rendelkezik, a sort pedig egy Gigabites Ethernet vezérlő zárja.

A Zotac legfrissebb alaplapja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. ecsz
2011.01.06. 15:37
A cikkben azt írják két SO-DIMM foglalat van a memóriáknak, de a képen nem úgy néz ki mintha SO-DIMM lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. danimisi
2011.01.06. 16:24
Ja,én is megnéztem többször a memória foglalatokat,de az nem noti ram foglalat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szponzor
2011.01.06. 17:43
Nagyon jó ez a kis lap! Tényleg nem noti RAM van benne. Viszonylag nagy hely van a procihűtőnek és az alaplapi hűtés is jól néz ki, antennák is cserélhetőnek tűnnek. Ha 30 alatt lesz, akkor szerintem bestbuy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RichardAud...
2011.01.07. 00:19
Erre azért már lehet alapozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!