iPon Hírek

Ha nem tudod kiverni a fejedből

Dátum | 2007. 02. 02.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

Ismeritek azt az idegesítő dallamot, amit képtelenek vagytok kiverni a fejetekből? Egy amerikai cég nemrég elindított egy webodalt, a www.midomi.com-ot, amelyen felsorolja a leggyakoribb dallamokat, és felismeri azokat, amelyeket az ember belefütyül vagy dúdol computere mikrofonjába.


A weboldal hang által aktivált kereső technológián alapul. Ez elemzi a dallamokat, majd hozzárendeli azokat egy zenei adatbázishoz. A dallam alapján a midomi.com további számokat ajánl a felhasználóknak, amelyekről úgy gondolja, hogy tetszenének neki.

“A midomi.com-mal a világ egyik legszórakoztatóbb webkeresőjét alkottuk meg" – mondta Keyvan Mohajer, a Melodis Corporation vezérigazgatója. A felhasználók megalkothatják saját profilukat, elénekelhetik dalaikat, megoszthatják azokat másokkal és felfedezhetik ezeket más felhasználók is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.02. 10:38
Ismeritek azt az idegesítő dallamot, amit képtelenek vagytok kiverni a fejetekből? Egy amerikai cég nemrég elindított egy webodalt, a www.midomi.com-ot, amelyen felsorolja a leggyakoribb ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!