iPon Hírek

Ha Windows Phone, akkor Nokia?

Dátum | 2013. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A AdDuplex összesítése szerint a finnek fölénye aggasztó a többi gyártóval szemben, ha a Windows Phone operációs rendszerről van szó. A Microsoft helyzete nem sokat javult a WP8 bemutatását követően sem, a legtöbb gyártó csak lefutotta a kötelező köröket, bemutattak egy-két ilyen okostelefont, de semmi több. Ezt pedig az eladási számok is tükrözik. Világviszonylatban a Nokia felel az értékesített Windows Phone-os eszközök 80 százalékáért. Egyetlen említésre méltó vetélytársuk van a HTC személyében, de potenciális ellenfélnek a tajvani gyártót sem nevezném, mivel mindössze 14 százalékos részesedést tudhatnak magukénak. Kimutatható piaca csak a Samsungnak van a fenti duó mellett, neki 5 százalék jut az egyelőre nem túl nagy tortából. A többieknek a maradék 1 %-on kell osztoznia. A Windows Phone 8 megjelenését követően, ezen a három szereplőn túl, nem is igazán maradt senki a Microsoft partnere - legalábbis az elkészült mobilokat figyelembe véve. Az Asus, az Acer, a ZTE és az LG már csak az Androiddal foglalatoskodik (a nagyobbakat említve). Az egyetlen gyártó a Huawei, akinek már van Windows Phone 8-as eszköze, és kimaradt az eddigi felsorolásból. Az Ascend W1 nem hagyott maga után látható nyomokat, és nem lenne meglepetés, ha a korábban beharangozott Ascend W3 már nem is kerülne a boltok polcaira az érdeklődés hiánya okán.

Lebontva a Lumia 920 vezeti a sort, de még csak egy hajszállal előzi meg az első zászlóshajónak számító Lumia 800-at, így mind a ketten 14 százalékkal rendelkeznek. Ennek az az érdekessége, hogy egy hónapja a jelenlegi csúcsgép, csak a negyedik volt a listán, úgyhogy gyorsan tört előre. A dobogó harmadik fokát a Lumia 710 foglalja el, ami hamarosan utódot kap a Lumia 720 alakjában; neki 13 százalék jutott. A Lumia 610 éppen hogy nem jutott be az első háromba, és hamarosan még hátrább fog esni, hiszen a Lumia 820 már szorosan ott van a nyomában. A legkeresettebb masinák között a Top 10-ben ketten vannak más cégérrel a nyakukban, a HTC 8X és a HTC 8S a nyolcadik és a kilencedik helyet foglalják el 4-4 százalékos résszel. A Nokiának még az Egyesült Államokban lehetne előrébb lépnie, ott ugyanis kevésbé jelentős a fölénye. A készülékek éppen kétharmadának előlapján áll a Nokia márkanév. Az a különbség, hogy az amerikaiak körében kétszer annyi a HTC. Mások ott sem szerepelnek sokkal jobban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

73. gab78
2013.04.16. 14:21
"A Windows Phone 8 megjelenését követően, ezen a három szereplőn túl, nem is igazán maradt senki a Microsoft partnere - legalábbis az elkészült mobilokat figyelembe véve." Vajon miért? Semmi sincs a WP7, WP8-ban ami megfogná az embereket, egyszerűen semmilyen a felület. Nem adja el magát, ezt látják a gyártók is, és nem foglalkoznak vele... A HTC meg amilyen mélyrepülésben van, őket sem a WP vonal fogja megmenteni...

"Világviszonylatban a Nokia felel az értékesített Windows Phone-os eszközök 80 százalékáért." Ez meg mindhiába, ha összeladásban jelentősen elmaradnak a Android és iOS mögött a WP-os készülékek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Sonfit
2013.04.16. 14:32
Nem azzal van a baj, hogy nem fogja meg az embereket, hanem azzal, hogy egy nemrég készült felmérés szerint az emberek durván 65%-a nem is tud arról, hogy létezik a Windows Phone. Arról meg végképp semmi fogalmuk, hogy melyik gyártók árulnak ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Trevize198...
2013.04.16. 14:44
Én kérlek egy iPhone 3GS-ről váltottam vissza Nokiára (előtte még egy legendás E51 fityegett a zsebemben) és megvettem ebben a lassan már gusztustalan és formátlan okostelefonkavalkádban azt amelyik a legjobban tetszett. Egy Nokia Lumia 800-ast. Szerintem kinézetre lemossa az összes szutykot, a mai napig a Nokia tervezi a legszebb telefonokat.

A menürendszer pedig... Hát nekem a WP sokkal jobban bejön mint az iOS. Az meg, hogy nem adja el magát? Na miért nem? Bemész T-Mobile-hoz, hogy szeretnél egy fasza okostelefont, milyen szép ez a csempés dolog, ezmiez és azt mondja neked az eladó, hogy a Windows szar. Mert ugye ő még a WM6.5öt fogta meg utoljára és fogalma sincs az újakról. A WP7-nek és 8nak is vannak hiányosságai és szerintem a Microsoft-nak sokkal de sokkal jobban meg kéne erőltetnie magát, de az alapötlet viszont jobb mint az iOS vagy az android. Arról meg nem is beszélve, hogy egy alsókategóriás WP és egy ugyanolyan árban levő androidos készülék között meg milyen brutális sebességbeli különbségek vannak azért mert az android egyszerűen nem optimalizált (oké a 4.0.4-től már elég jó lett, de azért még mindig nem árt alá a csúcshardver).

A Lumia 800-asommal is nagyon elégedett vagyok, egyedül az alkalmazások hiánya zavaró picit, de ez már egy haldokló op rendszer, majd ha kijön ilyen alakkal és mérettel egy wp8 (esetleg 9-es) teló akkor veszek újat. Addig elvagyok vele.

Állítom neked aki telefonálni, emailezni, netezni (és egyéb alapvető okostelefon funkciókat használni) akar a telefonnal az minimum ugyanúgy vagy jobban jár egy WP-vel mint az iOS/android vetélytársaival.

Személy szerint azt gondolom, hogy az android inkább táblagépekre való oprendszer (van is egy Nexusom) míg a másik kettő jobb telefonban.

A Nokia lassú, de biztos feljövetelének meg örülök, viszont a Microsoftnak tényleg meg kéne ráznia magát, még akkor is, ha most nyilván az új Xbox köti le a forrásai nagyrészét.

U.I: Amúgy én is a rossz marketinget (vagy a marketing hiányát) tartom a legégetőbb problémának a WP lassú terjedése okán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. nemlehet
2013.04.16. 15:01
Nekem nincs Wp-s telefonom de néhány napig használtam egy 7.8-asat. De nem jött be. Lehet, hogy csak nem volt időm beletanulni, de szerintem ha valami az első napokban nem tetszik meg akkor az veszett fejsze nyele. A gördülékenysége jó, de kissé logikátlan a menürendszere és elég körülményes használni. Jelzem SZERINTEM.

Amúgy külsőre tényleg szép és elég minőségi hatást keltenek még a kisebb lumiák is. Kár hogy a Nokia nem gyárt androidos telefont, mert tuti lenne egy vevőjük a személyemben. Mindig is Nokia párti voltam, de az android nekem sokkal jobban fekszik mint a WP.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. j.panzer
2013.04.16. 15:03
A cikk végére illett volna odaírni, hogy "A Microsoft és a Nokia fizetett hirdetését olvasták." - köszönjük.

No akkor nézzük sorjában.

1. "Semmi sincs a WP7, WP8-ban ami megfogná az embereket, egyszerűen semmilyen a felület."
Hát én ezt így nem mondanám. A felület nem semmilyen, hanem igénytelen. A kőbuta csempéken túl ott a fekete háttéren fehér betűvel (vagy fordítva) írt menü. Naaaaaagyon igénytelen. Nem csoda, hogy egy 100 hertzes processzoron is elfut. Ez még Comodore-on, vagy Spectrum-on is elfutna.

2. Formavilág. Szerintem undorító ez a hol sarkított, hol kerekített dolog, de ez szubjektív, van akinek bejön. A 720 még nekem is tetszene, ha nem WP lenne.

3. Ismertség: Persze, hogy nem ismeri a kutya se, mert nem fogja meg az emberek képzeletét. Ha egy jó rendszer lenne, akkor eladná magát a termék. Nem kéne reklámozni, mert látnál egy ilyet valahol, és beléd állna a "BAAAAAZZZ, ez nekem is kell" érzés, és tekernél ilyet venni, és mutogatnád minden barátodnak, és kollégádnak, és azokba is beleállna az érzés, és ők is rohannának venni. Lásd Iphone. De ilyenről nem beszélhetünk.
Az ember meglát egy ilyet, és vállat vonva továbbáll.

4. Részesedés: talán (ez csak egy elmélet) sokat segítene a WP terjedésén, ha nem lenne telis-tele hibákkal, hiányosságokkal, ÉSSSSSS ha már vannak, akkor azokat javítaná az MS.
De mikor a felhasználó azt érzi, hogy x százezren kérték már, hogy ezt vagy azt javítsák, és az MS nagy ívben tojik rájuk, akkor azért az nem segít a népszerűség, és a vásárlói elégedettség növelésében.

Nem is értem, hogy mit csodálkoznak a 4%-os piaci részesedésen. Az is több, mint amit a rendszer megérdemel. Ezt is kb a Nokia talicskázta össze nekik, hálásak lehetnének érte.
Lehet, hogy egyszer majd jó OS lesz, csak ahhoz az MS-nek meg kéne értenie, hogy neki kéne az emberek igényeit kielégítenie, és nem azt várni, hogy az emberek alkalmazkodjanak hozzájuk. Széllel szemben nehéz sityni.
(Tök jól látszik, hogy mi az eredménye annak, ha semmibe veszik a fogyasztókat: buktak telefon fronton, buktak tablet fronton, és még asztali OS fronton is megbuktak ezzel a koncepcióval. (És bukni fognak az X-box-al is, ha beleteszik az "Always-On"-t.) Csak így tovább!!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. robipinker
2013.04.16. 15:35
Kedves j.panzer!

Én most már több mint egy éve elégedett használója vagyok egy Lumia 800-nak, így azért szeretnék hozzáfűzni a véleményedhez pár dolgot.

1. Igazából nem értem, hogy mi nem fogja meg az embereket, szerintem teljesen egyedi pont a te általad kő butának nevezett csempék miatt. Persze elsőre húú mi ez a csempés "szar" De ha kicsit használod utána rájössz hogy ezerszer jobb és átláthatóbb mint az a widgetes fos. Igen csak 2 szín van benne a betűket/hátteret illetően, de te most karácsonyfa után érdeklődsz? Iphone? Hát nem tudom ha ingyen adnák lehet használnám, de amennyi pénzt elkérnek egy 3/4 almás logóért az már fáj..

2. Ez igencsak gyártó függő szerintem meg lehet találni a neked megfelelőt.

3. Mióta nekem megvan egy pár ismerősömnek megmutattam és tetszett nekik pont a csempék miatt, sőt nem egyszer nem kétszer megkértek a buszon hogy kicsit beszéljek már róla mert érdekelné őket de annyira nem ismerik.


4. Tény valóban vannak benne hibák, de azért nem kéne úgy emlegetni, hogy telis-tele van hibával. Kérlek sorolj már fel nekem párat ami zavaró, és nem lett javítva a WP8-ban. Ez viszont tényleg igaz valóban nincs megfelelően bemutatva a WP rendszer.

Engem ami zavar az az alkalmazások hiánya. De 1 év alatt szépen gyűltek rá az alkalmazások és remélhetőleg ez a tendencia folytatódni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. j.panzer
2013.04.16. 15:46
robipinker

Nekem volt egy 620-asom, és botrrrrányosan utáltam. A formája elment, kicsi volt, ezért vettem, ez nekem fontos, de hogy az milyen egy szenvedés volt, az hihetetlen.
Az ég adta egy világon semmit nem lehetett testre szabni benne, és hiba-hiba-hiba hátán. Vagy nem is feltétlen hiba, de hiányosság. Mikor olyan funkciók hiányoztak belőle, amiket már 4-5 évvel korábbi telók tudtak, háta akkor sikítottam.
1 hónapig bírtam a szenvedést, aztán egyszer földhöz vágtam. Eltörött. A burkolat. Én visszatértem a régi telómhoz, ezt meg odaadtam haveromnak, azóta is törötten használja, mert spúr rá venni egy hátlapot pár ezresért. Ő szereti.
Azt mondta: "A Symbian után nagyon jó". Bele se merek gondolni, hogy az milyen.

Hát ennyit tud a telefon. Az emberek idegrendszerét roncsolni. 1 hónapig bírtam idegekkel. De nem én vagyok az egyetlen, aki pár nap, hét után megszabadult a WP-s telójától.

Nyilván van akinek bejön. De szerintem attól még borzalmasan rossz/buta rendszer.
Nyugodt szívvel csak mazochistáknak merem ajánlani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Balage89
2013.04.16. 15:53
j.panzer

a véleményem ugyan az mint az előttem szólónak viszont annyival kibővíteném, hogy a nem érdekel senkit annyira igaz, hogy aki összehasonlította a samsung galaxy tabomat a lumia 800asommal az 1 óra küszködés után egy enyhe undorral letette a tabot. nem tudom te milyen hibákat tudsz a wp-ből én egyel se találkoztam. lehet azért mert nem játszani használom a telefonom. illetve az pc oprendszert is említetted. nos, kicsit alacsonyabb kultúra szinten de leírom a véleményem. kurvára unalmas azokat a hisztis kis picsákat hallgatni akik nem képesek rendesen vagy egyáltalán kipróbálni a win8-at. miért? édesanyám elég érzékeny az oprendszer váltásokra a xp-win7 volt neki a legnehezebb. nem tudom miért. viszont a win8at 2 perc alatt megtanulta kezelni. tetszenek neki a csempék, hogy ha így bármit akar könnyen megtalálja és nem az ikonokat kell keresgélnie. tehát, ha egy olyan ember könnyen rá tud állni erre a témára aki abba nőtt fel, hogy azt szokd meg ami van mert nem lesz másik. meg tudja szokni. akkor egy húszonpár éves fiatal aki abba nőtt fel, hogy jövőre lesz újabb ne magyarázza már be, hogy nem lehet megszokni.

wp-be meg nem hiba, hogy nincs kismilliomegy alkalmazás minimum nincs benne kismilliomkettő hulladék mint androidon és ami kell az van hozzá. illetve úgy igazán ezzel kb 1,5-2 éve kezdtek el foglalkozni és egész jó dolgot hoztak össze. ezzel szemben az android, hogy áll? sehogy? gondol egyet összeomlik a rendszer, újra indul, kikapcsol stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. nancsi
2013.04.16. 16:02
A WP8 mérföldekkel jobb oprendszer az Androidnál - ami a legtrágyább, leglassabb mobilos oprendszer jelenleg -, de az iOs-t is lazán veri. Ettől függetlenül Androidos telefonom van. Miért? Mert a WP8-ra nincs alkalmazás, iOs alkalmazások meg jellemzően fizetősek. Ennyi.

Az iOs az első volt, így van sok fejlesztő, aki arra fejleszt. Pedig kell hozzá Mac, meg kell hozzá fejlesztői licensz - de mivel első volt, és nem volt vetélytársa, így ezt a fejlesztők megvették.
Androidra kvázi ingyen lehet fejleszteni, így arra is van szép számmal fejlesztő.
WP8? Ugye kell hozzá fejlesztői licensz - anélkül a saját telefonodra se tudsz külső forrásból telepíteni. Kell hozzá Visual Studio - ez sokaknál nem adott. Akiknél meg igen, azoknak valószínűleg rendes pénzért van munkájuk, és nem akarnak kutya vacsorája típusú pénzekért appokat fejleszteni egy marginális platformra. Most arról ne is beszéljünk, hogy az MS kukázta a Silverlightot, és helyette a html5/JS kombót tolja WP8 alatt is, ami egy átlag Visual Studio fejlesztő számára kínai.

Egyszóval app nincs rá, és remény sincs arra, hogy legyen rá. Ezért állt elő az a helyzet, hogy a legjobb mobilos oprendszer halva született.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. j.panzer
2013.04.16. 16:28
No akkor a 2 utolsó hozzászólás miatt még pontosítanom kell valamit.
Örülök, hogy egy hülye idiótának vagyok beállítva, aki csak facebookra, meg játékra használja a telefonját, más kérdés, hogy ennél semmi nem áll távolabb az igazságtól.
Egyetlen egy játék nincs a telefonomon, és tableten sem vagyok hajlandó játszani, mert a 4-7 colon való vaklászás nem köt le. Nekem a játék a PC és a Box.

A telefont arra használom (-nám, ha lehetne) amire való. Kommunikálni. De mikor bluetooth fülest nem kezel a rendszer normálisan, mikor egy mail csatolmányt nem tudok kezelni a WP-s telómmal, mikor a jelszavakat nem kezeli, egy fájlt nem tudok átküldeni, mikor minden szinten ilyen-olyan korlátokba ütközök, amit alapvető műveleteket nem engedélyeznek, akkor miről beszélünk?
Az valahogy nagyon nincs propagálva, mikor megveszed ezt a telefont, hogy kvázi alapvető műveletekre alkalmatlan.
Az hogy mérföldekkel jobb, mint az Android, erős túlzás. Talán gördülékenyebb, de mi a fene tudna akadni egy "fekete háttéren fehér betűk" típusú menün???? Ilyen igénytelen menü még jó hogy mindenen "Smooth".
Ezt leszámítva csak hátrányai vannak. Nincs központi értesítési rendszer benne, az alkalmazások össze vissza lógnak, a menü, a színek, a kinézet, a csengőhangok, mind testreszabhatatlanok.

Az asztali Win8-at már nem szidom, szidtam eleget, én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mint te, aki eddig látta, mindenki menekült előle.
Egy produktivitást lassító rendszer, aminek tabletet leszámítva semmi haszna, de mégis rá akarták erőltetni az átlaguserre. Engem már tényleg nem érdekel mit haxol az MS, tőlem nyugodtan folytathatják a jelenlegi arrogáns hozzáállást, majd csak csődbe mennek.
Pont nem érdekel, legyen az ő bajuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. nancsi
2013.04.16. 16:38
@j.panzer: Szakadj már le erről a 2 színű dologról. Egy 32 bites kijelzőn tökmind1 hogy hány szín van használva, ugyanolyan sebességű. Az Android azért tetves lassú, mert JAVA-ra épül, amely memória és processzor igénye is többszöröse a C/C++-ban megírt WP8-énak. Amelyik ismerősömnek van WP 7.8-as telefonja - ami elvileg gyengébb mint a WP8, az semmiféle hiányosságra nem panaszkodott. Tud rajta kommunikálni sokféle csatornán - mondjuk az tény, hogy dokumentumokat nem azon jelenít meg, mert rendelkezik számítógéppel is. Emellett gyors mint az istennyila, pedig procija alapján Androidból már csak az alsó kategóriába férne bele, ahol az ikonok közötti scrollozás is kihívás, és pdf-et azért nem tudnak megnyitni, mert néha még a hívás fogadásába is belefagynak (céges telefonja egy ilyen Android f.staliga).

Az asztali Win8-ban a csempés felületnek semmi értelme - a Win 8.1-ben kikapcsolható is lesz, sőt valószínűleg a klasszikus startmenü is visszakapcsolható lesz. A mobil felület erőltetése desktopon tök ökörség volt az M$ részéről, de ettől még az Android sokkal lassabb és memóriazabálóbb mint a WP vagy az iOs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Balage89
2013.04.16. 17:42
j.panzer: tehát neked inkább az volt a problémád, hogy nem tudtad kezelni a telefonod. nekem semmi problémám nem volt semmilyen kommunikációs téren. ellentétben az androiddal ahol újra kell indítanom a készüléket ha másik wifire akarok csatlakozni. alkalmazásokat tekintve pedig kommunikáció célra rengeteg van. tehát abba, hogy te a telefont arra használd amire akarod semmi korlát nincs. illetve lehet betenni olyan csengőhangot amilyet akarsz. csak ugye téged ez nem érdekelt.

de ha figyelembe vesszük az igényeidet, hogy mire van szükséged akkor neked egy gyémánt betétes, uv háttér világításos, platina hátlapú iodroid kell neked 4D OLED kijelzővel. annak ellenére, hogy te egy telefont arra akarsz használni amire való de külön kezeled a pc-től mégis elég fura igényeid vannak. fontos neked az, hogy csilli villi menüje legyen, legyen háttérkép, könnyen kezelhető legyen sok felesleges alkalmazással és a nyomógombot el is felejtettem. de gondol egy fő problémát nem említettem hogy nincs rajta infraport.

a probléma ami fenn áll szerintem az, hogy elvből nem is akartál olyan telefont csak megvetted mert égette a pénz a zsebed.

a problémára a megoldás egyszerű és azt mondom neked is amit másnak is. ha valamit nem tudsz kezelni de lusta vagy elolvasni a használati útmutatót akkor javaslom minimum azt olvasd el amire rányomsz. még mindig jobb mint ha vakon pötyögnél.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. LechooEdy
2013.04.16. 17:46
j.panze Ezazzz! PC! Nekem ennyi elég. Amúgy egy mobilos op-nak szerintem előbb kell optimalizáltnak, átláthatónak, könnyen kezelhetőnek lennie, mint designosnak.

Örülök, világ életemben Nokiás voltam... egyszer volt egy Samsungom. A jó kis 3310-es még mindig megvan és működik, az aksija már elgyengült, de ezt leszámítva tökéletesen megy. Elvégre Thor kalapácsa is ebből készült
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. gab78
2013.04.16. 17:56
Trevize1987: Én is Nokiát használok, csak épp régi symbianost... Nem a Nokia készülékek minőségével van a problémám, hanem a WP-al ránézek és azt érzem, hogy ez nem kell... lehet az OS bármilyen jól működő, lehet bármilyen jól optimalizált, ha a terméke nem adja el maját, bukta van és ez a helyzet a WP-al nem adja el magát, ez nem optimalizáltságról szól, hanem hogy az a valami olyan legyen, ami megragadja az embereket, és érezzék azt, hogy na ez kell...

Most az BlackBerry Z10-el kezdtem el kacérkodni. Csak kevés minden van hozzá, így inkább várok...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. mythbuster
2013.04.16. 18:08
Maximálisan egyet kell értenem j.panzer elvtárs gondalataival.

Szerintem a Microsoft ütőképes lenne mobil fronton ha:
1. dobná az eddigi construkciót, helyette egy újat, átláthatóbbat és könnyebben kezelhetőbbet fejlesztene ki ami elnyeri a felhasználók tetszését, mert hát minden fejlesztő tudja, hogy a felhasználóknak írjuk a szoftver és nem magunknak. Ez a MS -nél valahogy másképp van.
2. több időt és figyelmet kéne fordítani a felhasználókra és a visszajelzésekre
3. tanulniuk kéne a hibájukból
4. szarból soha nem lesz minőség

Ami az optimalizálást illeti a windoz phone annyiban jó, hogy C,C++,C# -ban írható, ami baromi gyors fordítást eredményez, hasonlóan az iOS -hez ami szintén Objective C -ben programozható. Lényegében nem baj ha nem a legoptimálisabb kód fut a háttérben, mégis mérföldekkel száguld a java előtt. Az androiddal az a gáz, hogy az egész fos egy virtuális java gépre épül, magyarul van egy linux kernel ami szépen betölti a java gépet, és arról fut a szutyok java kód. A jáva jó ha csak két számot kell összeadni vele, vagy komolyabb programok esetén megvalósítható a multiplatform(értsd ugyanaz a kód ugyanúgy fut Windózon, mint OSX -n, mint Linuxon), azonban szörnyen lassú fordítást eredményez, ezért kell kisebb erőmű a szoftver alá. Lásd, amit egy 1 magos iPhone 4 -n gond nélkül lefuttatsz, ahoz androidon legalább két mag kell, Overclock és még sorolhatnám hogyan lehet lemeríteni gyorsan egy akkumulátort.

A fejlesztésnél elhangzottakhoz annyit fűznék, hogy:
1. Androidra valóban ingyen lehet fejleszteni, de maga a szoftver sokkal kevesebbet ér mint ugyanaz iOS -re, annak ellenére hogy sokkal több meló van vele(lásd milliárd felbontás és képarány).
2. Az iOS fejlesztésnél elhangzott, hogy nem ingyenes a fejlesztői licensz és nélküle eszközön sem lehet futtatni a programot. Ez nem teljesen így van. Én magam is fejlesztek iOS -re, mivel kezdő vagyok így nincs értelme, hogy a fejlesztői licenszért fizessek, de mégis tudom futtatni az álltalam írt szoftvereket az iPhonomon, és bármelyik iPhonon amelyik jailbreakelve van. Két stringet kell átírni hozzá az xCode -ban, szerintem nem kell hozza diploma.
3. Windows Phone -ról sokat nem tudok, igazából csak jövő félévben lesz az egyetemen, így addig várnom kell, de ha C# -ban fejleszthető(tudomásom szerint igen) akkor elmondható hogy windows phonera a legkönyebb alkalmazást fejleszteni. Lehetséges fogok is rá fejleszteni ha így van, de soha nem fogom használni, míg át nem írják a rendszert teljesen.

A win8 vitára meg annyit, hogy a többség belátja, hogy ezt márpedig elqurták, csak MS -ék és pár windóz fan nem fogja míg meg nem bukkik teljesen a koncepció. Édesanyámnál a tervező részleget felújították új gépekkel, jött is vele a w8. Másnap mindenik gépen le lett cserélve, mert a tervezők kijelentették "ezt így mi nem használjuk". Ha mutternek raknék az otthoni tervező gépére windóz 8 -t, nagy a gyanúm hogy a monitor rövid időn belül egyenes vonalú egyenletes mozgással húzna le a falról. Jó lenne az MS is ha ésszel és nem erővel csinálnák.

A nokiáról meg annyit, hogy egy ideje folyamatosan vergődik. Először a Symbiánt erőltették, hogy lesz az még jobb is, majd látták hogy bmeg ez így nem megy és kidobták a kukába(helyesen tették). De hogy honnan jött nekik az a hullám, hogy majd a csempékkel jobb lesz azt nem tudom. Szerintem ízléstelen és gusztustalan azon kívül hogy baromira korlátozott OS. Emlékszem fél éve egyik kedves barátom fölkeresett, hogy vett egy telefont de nem tudja hogy lehet keresni PDF -ben, és hogy segítsek már neki. Mikor megláttam mi van rajta első gondolatom az volt, hogy vidd vissza ahonnan vetted és kérd vissza a pénzed mert ezzel te a telefonáláson kívül nem fogsz semmit csinálni. Viszont elhatároztam hogy ha már itt van legalább bökdöshetem kicsit, lássuk mit tud valójában és ami fogadott az csak jobban elborzasztott. Olyan mint mikor Thézeuszt beküldöd a labirintusba, hogy találja meg az Ariadnétól a Minotauruszhoz vezető optimális utat. Na barátom ebben a rendszerben ilyen nincs. Program nélkül nem nyit meg semmit, letöltöttünk pár file readert, egyik sem tudott pdf -be keresni, de sok alkalmazásnál már örültünk ha beolvasta a PDF -t. A nagyítás nehézkes volt, a képsűrűség meg a béka segge alatt(elmosódott betűk). A nagyítás nem ment gestureal, csak rejtett gombokkal, akkor utáltam meg igazán az OS -t. A legtöbb felhasználó nem a kihívást keresi a telefonban, csak szeretné használni azt amiért fizetett, de a WP nem olyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Balage89
2013.04.16. 18:22
mythbuster: ezt a sztorit már egyszer láttam. de nem tudom felfogni a problémátokat. nekem az első perctől könnyű volt a kezelése. vagy ebben az esetben velem van a baj?

mire kell nektek egy telefon?
nekem: telefonálás, sms, email, internet, zenehallgatás és fontos, hogy a fontos jegyzeteimet bármikor elérhessem. tényleg kíváncsi vagyok mert érdekes dolgokat hangoztattok.

amire még kíváncsi lennék. melyik az a munkahely ahol az alkalmazott dirigál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. nancsi
2013.04.16. 18:33
@mythbuster:
"Szerintem a Microsoft ütőképes lenne mobil fronton ha:"
Leginkább ha támogatnák a terjedését, és a fejlesztőket. Egyrészt maga a WP8 licensz drága. Pont annyival drágább az Androidnál, amennyivel combosabb vas kell ugyanahhoz az élményhez Androidon. Másrészt a(z alkalmazás) fejlesztőket az MS az elmúlt években már annyiszor felültette (megtanultak 1-1 platformot, majd befejezte a támogatást), hogy egyszerűen nem bíznak benne.
A sikeres okostelefon receptje nem ott dől el, hogy csempéket, vagy ikonokat cseszegetsz, hanem:
A. Adott teljesítményű készülék ára legyen minél alacsonyabb.
B. Alkalmazásokon kereshető pénz legyen minél több.
Az összes többi csak rizsa-mizsa.

"de mégis tudom futtatni az álltalam írt szoftvereket az iPhonomon, és bármelyik iPhonon amelyik jailbreakelve van"
Meg lehet OSX-et is letölteni torrentről, és felrakni sima PC-re, meg lehet még sorolni az illegális megoldásokat (igen, a jailbreak is illegális).

"De hogy honnan jött nekik az a hullám, hogy majd a csempékkel jobb lesz azt nem tudom"
Microsofttól ment oda egy arc vezérigazgatónak. Ezért tolják a WP-t, ezért dobták a saját új oprendszerüket (MeGo vagy mi volt) és ezért nem csináltak Androidos készüléket se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. mythbuster
2013.04.16. 18:52
Balage89

Ha van egy tervező céged és ott több 10 éve mérnökök dolgoznak, akkor nem fogsz mindenkit kirúgni, csak mert az MS jóvoltából használhatatlan rendszert biztosítasz az alkalmazottaidnak. Egyszerűbb lecserélni a rendszert, mintsem új mérnököket képezni, amivel csúszik a meló és kockáztatod a projektek sikerességét. Nem hiába lett minden gépen minden lecserélve egyetlen éjszaka alatt. Nem kis sarki ABC, biztosíthatlak róla.

Számomra az okostelefonban kiemelt fontosságot élvez a gyorsaság, megbízhatóság és a stabilitás(android elesett). Ezt követi nyomban a felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető, logikusan kialakított felület(windoz elesett). Olyan rendszerre van szükségem ami az előzőeket tudja, sokáig bírja a hardver akkuja és dolgozni is lehet rajta.

Mit értek dolgozás alatt?
- gyors e-mail írás, képek beillesztése
- gyors és gördülékeny böngésző
- sokszor nagyon jól jön az iMessage(ingyen küldök sms -t és benne képeket korlátlan számban)
- jó minőségű, gyors kamera(és alkalmazása)
- telefonálás extra opciókkal(konferenciabeszélgetés), újabban szinkronizáció a facebook profilokkal(ez nagyon előnyös)
- állandó backup a felhőbe, ha bármi történik a készülékemmel, akkor csak egy gyors restore, majd a felhőből mindent szépen visszapakol(a telefonom eredeti állapotba való visszaállítása egyetlen gombnyomásra: contact, calendar, safari, mail fiókok, SMS -k és iMessagek, illetve a képek.
- mivel szervereken is gyakran dolgozom így kiemelt fontosságot kap a távirányítás
- jelszóval védett állományok, olvasás, írás, állandó FTP elérhetőség, keresés a fájlokban
- fontos a jó minőségű kijelző is, hogy ne kelljen 10" a PDF olvasásához, tiszta és jó ménüségű képet szolgáltasson magas felbontású scannelt PDF -k esetén is.

Fontos hogy a készülék érje be azzal ha két havonta véletlenül újraindítom, és utolsó sorban legyen minőségi anyagokból, mert a műanyag kivitelezést nem tudom hova csatolni. Nem kellenek gadgetek és baromságok, egyszerű letisztult felületre van szükségem, ami egyszerűen csak "működik". Szoktam azt is mondani, hogy az igazán jó dolgokhoz nem kell kézikönyv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. mythbuster
2013.04.16. 18:55
"Microsofttól ment oda egy arc vezérigazgatónak. Ezért tolják a WP-t, ezért dobták a saját új oprendszerüket (MeGo vagy mi volt) és ezért nem csináltak Androidos készüléket se."

Szinte gondoltam, hogy benne volt a kezük a dologban, de a Nokia miből gondolta, hogy ez majd jó lesz nekik az amúgy is támadás alatt álló hadi froton?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. j.panzer
2013.04.16. 19:05
Balage89
Nem az volt a probléma, hogy én nem tudtam használni a telefont, hanem az, hogy az MS gyárilag tiltott bizonyos funkciókat, amik már tizenx éve a telefonk részét képezi. Gratulálok hozzá, és a te kommentedhez is. Pont ugyan az a hozzáállás, mint az MS-nél. A felhasználó a hülye, a rendszer hibátlan. Hát ez a hozzáállás vezet oda, hogy a kutyának se kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. j.panzer
2013.04.16. 19:14
Ja amúgy tételezzük fel, hogy volt olyan funkció, amire szükségem volt, de nem találtam (mondjuk nem ez volt a helyzet, mert az általam említett hiányosságokat az MS maga is elismerte, de a játék kedvéért tegyük fel hogy), pedig a telfon tudja.

Szerintetek nem tragédia az, hogy egy átlaguser, aki 20 éve használ PC-t, meg Windows-on nőtt fel, sokkal előbb kiismeri magát Androidon meg IOS-en, mint WINDOWS!!!!!!! Phone-on?

Bizonyára van olyan kocka, aki azt élvezi, hogy szénné kell haxolnia a rendszert, hogy alapvető dolgok működjenek rajta, és szereti "legyőzni" a technikát, de én szimplán csak használni akarom, úgy ahogy az logikus/kényelmes lenne, anélkül hogy x ideig kéne szívnom vele, mire méltóztatik alap dolgokat megcsinálni. Már ha az MS nem dönt úgy, hogy az is tiltva van.

Mert szerintem ez elég tragikus, és ez mindent elmond a rendszerről. Egy használhatatlan pos az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. franc0
2013.04.16. 19:59
Egy fekete Lumia 800-am van, nem cserélném le semmire.
'nuff said.
A vita pedig parttalan, mert a legtöbben szubjektíven védik majd a saját telójukat. És ez az a pont, ahol nyert a Google/Samsung, ti pedig vesztettetek. (ismerj magadra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. jamborka
2013.04.16. 20:10
nagyon megy a faszverés a PDF-re mert mintha ez körül forogna a világ...
de

Iphonon konkrétan nem lehet beilleszteni képet a levélbe WTF? ja és photo.jpg néven küldi mindet? mi a f@szért?
nem kezeli az aktív cellás Excel fájlokat,
szarul kezeli a pps állományokat.
levél forwardoláskor szanaszét csúszik a levél és ha pc-n olvassa a delikvens már már követhetetlen a dolog.
A levelek szálakra rendezés kritikán aluli, olyat is összefűz aminek semmi köze a témához WTF.
Nem egyszer fordult elő hogy a kijelző azon része nem reagált amivel fel venném ha hívnak.
lenne még probléma, csak keresni kellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. pal07
2013.04.16. 20:30
szépen teljesít Főleg a kedvencemmel L920.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. robipinker
2013.04.16. 20:32
Nem tudom mi a gond a PDF-el az én L800-amon Adobe reader van fent és keresni is lehet benne. WTF? Usererror
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. nancsi
2013.04.16. 20:40
@mythbuster: "de a Nokia miből gondolta, hogy ez majd jó lesz nekik az amúgy is támadás alatt álló hadi froton?"
Az tökmind1 hogy mit gondolt, ha 1x ex-MS vezető lett a főnök... Annyira nem volt elcseszett a koncepció, hogy ne lehessen belőle színes-szagos prezentációkat csinálni a főrészvényeseknek. Az hogy kihagyták belőle az OS licensz árát, meg hogy mennyit fog csúszni a megjelenés, meg hogy fogalmuk sincs honnan lesz rá fejlesztő, az más lapra tartozik. Igazándiból az a fura, hogy az MS nem vásárolta még fel a Nokiát, mert ugye elég olcsóért van, és van sok-sok szabadalma, ahogy a Motorola mobil részlegének is volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. nancsi
2013.04.16. 20:42
@j.panzer: "Szerintetek nem tragédia az, hogy egy átlaguser, aki 20 éve használ PC-t, meg Windows-on nőtt fel, sokkal előbb kiismeri magát Androidon meg IOS-en, mint WINDOWS!!!!!!! Phone-on?"
Az a Windows csak a nevében windows, amúgy nem sok köze van ahhoz, amit a felhasználó az elmúlt 20 évben látott (melyik oprendszerben volt metro az almúlt 20 évből?). Egyébként az M$ egyik nagy baklövése az, hogy erőlteti a Windows márkanevet a mobil fronton is. A Windows egy szitokszó, az ember egyszerűen nem akar Windows a telefonján, autójában, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. j.panzer
2013.04.16. 20:53
Az MS nagy hibája nem az, hogy a Win nevet erőlteti, hanem, hogy nem képes (akar?) egy normális mobil OS-t összerakni.
Szerintem pedig a Windows nem szitokszó. Tény, hogy kapcsolódik hozzá pár borzalmas időszak, de legalább (sőt sztem több) jó időszak is.
Az más kérdés, hogy most megint a borzalmak idejét éljük, remélem ezek a hihetetlenül alacsony eladások elgondolkoztatják őket, és idővel letesznek majd egy életképes koncepciót, mert ez így nem mehet tovább.

Hívhatnák ezt a WP-t akár Uránusznak, vagy Tetanusznak, akkor is hulladék lenne.
Nem a marketingre, a fejlesztő mérnökökre kéne költeni, mindjárt jobban futna a szekér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. j.panzer
2013.04.16. 20:55
"Az a Windows csak a nevében windows, amúgy nem sok köze van ahhoz, amit a felhasználó az elmúlt 20 évben látott".

Ez tök igaz, mégis ezen Windowsos logika az, ami miatt kiismered magad Droidon és IOS-en, Windowson meg nem. Mert hát keresel egy funkciót, és hopp, nincs ott, ahol a logika diktálná. Vagy azért nincs, mert az MS máshová pakolta, vagy azért nincs ott, mert bele se pakolta, letiltotta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Balage89
2013.04.16. 21:12
j.panzer: szerintem neked csak valamiféle fóbiád van vagy berögződésed. direkt kipróbáltam minden funkciót amit átlagosan valaki naponta használna. semmi bonyolult nem volt benne. szerintem tetszett neked, hogy milyen gördülékeny és nem olvastad el, hogy hova mi van írva így átsiklottál könnyedén azon amit keresni akartál. de szerintem te is tudod, hogy ha egy telefon először van a kezedbe nem biztos, hogy azonnal kézre áll. ahhoz kell pár nap nem pár perc/óra. egyébként szerintem az ios közelebb van a wp-hez mint az androidhoz.

ja meg jött most frissítés közbe. L800-on jól néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. ubuntu44
2013.04.16. 21:19
Nekem sem kellene wp akkor sem ha ingyen adnák. Haveromnak L800 van és egy katasztrófa az egész rendszer. pár napja pl olyan hibát produkált, hogy a videókat nem indította el, hiába nyomtuk a play-t nem reagált rá! A rendszer kinézete pedig egy ocsmány, gagyi, igénytelen fos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. j.panzer
2013.04.16. 21:21
Balage89
Nem olvastad el amit írtam. Olyan dolgok verték fel az agyam, amiről az MS már ELISMERTEEEEEEEEE!!!! hogy a WP nem támogatja. Ezek egy részét javították is a 8-ban, de még így is sok olyasmi kimaradt, amire nekem szükségem van. És ami hiányzott rajtam kívül még pár ezer embernek. Ha szerinted ezek után is user error, akkor nem vagy magadnál. Vagy nem tudsz olvasni, vagy nem tudod értelmezni, amit olvasol.
Az, hogy NEKED megfelel, még nem jelenti azt, hogy nincsenek KOMOLY hiányosságai.

(Jah igen, és tényleg fóbiám van a WP-től. Az után alakult ki bennem, hogy használtam. Többé nem követem el ezt a hibát.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. sanyix
2013.04.16. 23:39
"Az Android azért tetves lassú, mert JAVA-ra épül, amely memória és processzor igénye is többszöröse a C/C++-ban megírt WP8-énak. Amelyik ismerősömnek van WP 7.8-as telefonja"

Ezt benézted kicsit... oprendszert nem lehet javaban írni... max az appokat rá, és el kell keserítselek, wp-re pedig C# az elsődleges programnyelv, ami gyak a java másolata... Csak mivel nem külön kell telepíteni pc-n, és exe fájokból indulnak a c#-os programok, így nem tudod(és a többség sem) hogy mi az, így nem terjedt el a szarozása sem, mint a java-nak...

Az android egyébként nem lassú, legalább is a gyári guglis android... aki meg a sámsung meg a hátécé szensz modos(gányos) androidot használja, az így járt.

Az különösen vicces amikor a wp igénytelen felületét úgy magyarázzák hogy "nem szépségverseny, nem számít", stb miközben 2 sorral később a nokia "fantasztikus" formatervezésére recskáznak Most akkor számít, vagy nem számít?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. sanyix
2013.04.16. 23:46
"Egy 32 bites kijelzőn tökmind1 hogy hány szín van használva, ugyanolyan sebességű."

nem értem akkor miért szaggat a krájszisz 8 a radeon 9600pro-mon, pedig az is 32bites színmélységen megy, mint a passziánsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. CyberPunk6...
2013.04.16. 23:51
Nem tudom miért kell minden MS hírt telesírni.

Nem tetszik a w8, akkor nem használod, ha nem tetszik a wp, akkor veszel andoridot, iOS-t, vagy symbiant, butaphonet, amit akarsz. Legyen vezetékes telefonod.

Mi lesz jobb attól, ha nem lehet egy ilyen hír alatt sem fórumozni, mert megy a fröcsögés, pár fix user jön és tolja ugyanazt minden topicba, megértettük az első száz alkalommal, akkor sem érdekelt senkit.

Tiszta offtopic fröcsögés az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. mythbuster
2013.04.17. 00:02
"wp-re pedig C# az elsődleges programnyelv, ami gyak a java másolata..."

Bocsi, a C# -nak semmi köze a jávához, ha arról másolták volna, akkor nem szeretnék annyian a C# -t.

Az android pedig jávára épül, olvass már utána kicsit. A linux kernel egy java virtuális gépet indít, ez az android. Azért írják jávában az alkalmazásokat, mert a jávás virtuális gép ezt tudja futtani, és ezért olyan gci lassú és 4 magot kér ahoz amihez C kódnál elég lenne 1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. mythbuster
2013.04.17. 00:06
CyberPunk666

Az igazán nagy dolgok mindíg is vitából születtek. A szoftverfejlesztés fázisát megelőzően is van egy úgynevezett megbeszélés, egyeztetés ami több szintből(ülésből) áll, és ennek van is egy olyan pontja, hogy "konszenzusos lista kialakítása vitával". Hidd el, a vita kell, a vitára szükség van, különben nincs fejlődés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. CyberPunk6... Sonfi...
2013.04.17. 00:06
Sonfit - Azt meg bele se vegyük, hogy a szolgáltatóknál sem igazán kapni. Jó esetben van egyáltalán kapható lumiájuk...

Trevize1987 - Az ügyintézők hozzáértéséről annyit,hogy mai napig ha bemegyek számlát fizetni, akkor hallom az első alkalommal töltse x órát, meg várja meg míg majdnem lemerül, kb 10 éve nem érvényes tanácsokat.

j.panzer - az érveid túlnyomó többsége szubjektív, ne tényként közöld. Nem ronda, hanem neked nem tetszik. Elég degradáló, mert így azt mondod, hogy ha valakinek tetszik annak nincs ízlése, pedig ez nem igaz. Ezért legyél szíves normálisan megnyilvánulni, ha már muszáj minden windowsos topicot elárasztani.

j.panzer - konkrétumokat írj ,ne a nem tudott dolgokat, meg voltak hibái, hanem ez meg ez hiányzott és ez meg ez volt a hiba, ez így még mindig csak fröcsögés. Ha pedig képes vagy ilyen miatt földhöz vágni egy telefont, akkor ott komoly indulatkezelési gondok vannak.

mythbuster - Nem kötekedésként mondom, de elég régóta olvasom a hozzászólásaidat és az fogalmazódott meg bennem, hogy neked, akkor lenne jó bármilyen MS termék, ha azt nem az Ms csinálná. Igazából a tudás és a minőség lényegtelen, csak ne MS legyen.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Simba
2013.04.17. 00:06
Azért látszik, hogy egyesek úgy fikázzák, hogy köpni nyelni nem tudnak hozzá, mert max videón látott még WP-s készüléket. Kinek nem inge nem veszi magára. De azért ha már fikázunk valamit illene kifejteni mi szúrja a szemünk. Csempék, meg ki nem férő szöveg nem ér, az egyéni ízlés kérdése. Én elismerem, hogy vannak hibák, hiányosságok, de hogy használhatatlan lenne az erős túlzás. Droidról tértem át, s köszönöm szépen jól érzem itt magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. CyberPunk6... mythb...
2013.04.17. 00:09
Itt sincs fejlődés, egyhelyben toporgás van. Van aki utálja van aki szereti.

Ez már önmagában megadja a létjogosultságát. Van aki használja, szereti és nem szereti az andoridot. Ez már minimum azt jelenti, hogy jó és kell, még akkor is ha jobb is lehetne. Szóval nem szar, nem használhatatlan. Csak nem neked való, ennyi.

Unalmas mindig a csempék kinézetéről olvasni a nekem nem tetszik, dolgot, akkor nem használod és nem mész minden wp topicba szidni...


Simba - viccelsz? Nem érted, hogy MICROSOFT? meg WINDOWS? CSEMPE? NEM ÉRTED?!444
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Simba Cyber...
2013.04.17. 00:13
Nem biztos az MS fizet, hogy védjem a fórumokon. Csak az a baj, hogy pénz még nem jött tőlük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. mythbuster
2013.04.17. 00:49
CyberPunk666

Ez nem így van. Tény, hogy bajom van az MS -l, de van olyan termékük amit kedvelek és azt mondom rá, hogy bmeg tudtok ti ha akartok csak ezzel a windoz 8-as alakítással elqurtak mindent. Asztalon kritikán alúli, telefonon izléstelen, tableten azt mondom, hogy elmegy, de én másképp csináltam volna.

Amire azt mondom, hogy szép és jó, grat MS:
- Windows Vista(annó): nekem bejött
- Windows 7: szerintem nagyon jól összehozták, egyetlen dolog amit kritizálnék az az hogy miért olyan vastag a tálca, ha leveszem kisebbre a Start gomb miért nem méreteződik át, így bele lóg mindenbe.
- Windows server 2008 R2(no comment, jól sikerült)
- .Net, C#, Visual Studio 2010 ezért még fizetnék is, ha kiadnák a nyomorékok OSX -re, mert megigérték, hogy ki fogják adni!

Megjegyzem nagyon király C# -ban programozni, és a VS is egy nagyon jó koncepció, ezért is használom és üzemelek otthon server 2008 R2 -t .Net alapú szolgáltatások futtatására.

A windózokhoz annyit még hozzáírnék kritikában, hogy oldják már meg végre a frissítéseket normálisan, ne induljon már újra a rendszer, minden egyes az MS álltal gerjesztett szélütésre. Lusta dög programozók, írják meg úgy, hogy adott szolgáltatás felfüggeszt, szolgáltatást frissít és egyből el is indít. Futás közben meg lehetne oldani hogy a felhasználó alig vagy csak ritkán venne észre valamit az egészből és nem kéne újraindítani 2 naponta a rendszert mert jött az update.

Amivel bajom van az a win8 és a koncepció, valamint az hogy leszarják a felhasználókat. Ezzel fognak megbukni úgy mobil, mint asztali vagy conzol(xbox) piacon. Programozóként számomra az az első aki a szoftveremet használja, a szoftvert én írom meg, én tervezem a külsőt is, majd kiküldöm véleményeztetésre. És ha azt mondja a drága user, hogy ez nem tetszik, amoda meg ezt és ezt a képet akarom rakni, rá két napra az úgy lesz. Ez az amit az MS magasról leszar, és ez fogja a vesztét jelenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. mythbuster
2013.04.17. 00:51
Simba

Szerintem neked már komoly részvényed van a cégből, csak ők még nem tudnak róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. sanyix
2013.04.17. 02:53
"Bocsi, a C# -nak semmi köze a jávához, ha arról másolták volna, akkor nem szeretnék annyian a C# -t."

Ja csak annyi köze van hozzá hogy ugyanúgy vm alapú nyelv, meg úgy az egész filozófia onnan lett átemelve, mivel hogy ugye a sun anno pofáncsapta a microsoftot amikor az elkezdte csinálni a ms java-t (m$ háziszabványosított javat, hasonlóképpen ahogy háziszabványosított html-t csinált az ie6-hoz... aminek a lényege az inkompatibilitás volt). Ezért fogták és csináltak maguknak egy új "saját java-t" ami lett a c#. Egyébként a javat többen "szeretik" mert a c# a java alatt van népszerűségben, nem kicsit

Pont erről írtam. Mivel a C# VM-je és runtime-ja, a .net elég régóta a windowsokhoz tartozik alapon, és nem kell úgy külön telepíteni mint a java runtime-ot, és ráadásul ugyanúgy egy exe fájllal indul mint egy natív program, és te mint 1bites user nem is tudsz róla hogy szinte ugyan az, ezért nem szarozod

"Az android pedig jávára épül, olvass már utána kicsit." Ezt neked kéne, mert mint mindig a szokásos féligazságokon, innen onnan hallott dolgokon alapuló, összevissza képzelt marhaságaidat lököd.
Az android linux alapú os, a linux pedig c és c++-ban lett írva.
Erre van ültetve egy saját GUI(a linuxon alapon elterjedt X11 helyett keretrendszer helyett), és egy dalvik nevű vm, aminek annyi köze van a java-hoz, hogy azon a nyelven lehet fejleszteni rá, de a bytekód az már nem ugyan az...(olvass utána mi a vm, a bytekód és a programozási nyelv között a különbség) Ennek használata a legjobban támogatott, mivel mint a VM alapú nyelveknél (amibe a c# is beletartozik) könnyebb, és olcsóbb a fejlesztés, nem véletlenül terjednek.
Ennek ellenére támogatott a natív programozás is rá, és ahol szükség van rá, ott használják is.

A magos szöveget inkább nem is kommentálnám, mert annyira nevetséges. Egyébként ajánlom a Jake2 kipróbálását, vagy a tesztek olvasgatását. A jake2 egy kísérlet volt, hogy a quake2-t megírták java-ban... és láss csodát, 80%+ sebességet ért el a NATÍV kódhoz képest...

Tudod azért mert egy telefonban 4 mag van, nem jelenti azt hogy szükség van rá, vagy akkor mondjam azt hogy az ios egy szar, hiszen már 2 magra van szüksége, meg 3 gpu magra? (mert ennyi van az szifon5-ben )

Hidd el, gyári, ésszel moddolt androidra 1 ősrégi mag is elég A sámsung, meg a htc fantasztikus ui modjai persze nem ilyenek. Ezért kell androidos cuccot csak is őstermelőtől (gugli) venni, vagy jó kis kínai telefont (mert ők meg pont leszarják a custom UI-t és nem csinálnak ilyet, így nem basszák el vele a rendszert, mint a "nagy" márkák)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. piter
2013.04.17. 04:56
Hat ja!Kozel 30%-al dragabb a smsung wp8 mobilja mint az s3!Es specifikacioja szerint joval gyengebb!Nem igazan ertem miert dragabb!Ha most kijon az s4 kb annyiba fog kerulni mint a wp8 samsung!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. nancsi
2013.04.17. 06:29
@j.panzer:

"mégis ezen Windowsos logika az, ami miatt kiismered magad Droidon és IOS-en, Windowson meg nem."
Az Android meg iOs se hasonlít a Windowshoz. Egyszerűen 3 féle UI, amiből kettő nagyon hajaz egymásra, a harmadik meg más. De én még nem láttam olyan WP felhasználót, aki elveszett volna a WP UI-jában mondjuk 1 nap használat után. Androidban is ugyanez a helyzet - szokni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. nancsi
2013.04.17. 06:37
@sanyix:
""Egy 32 bites kijelzőn tökmind1 hogy hány szín van használva, ugyanolyan sebességű."
nem értem akkor miért szaggat a krájszisz 8 a radeon 9600pro-mon, pedig az is 32bites színmélységen megy, mint a passziánsz"
Mert annyira tudatlan vagy, hogy a 2D kezelőfelületet nem tudod megkülönböztetni egy 3D játéktól.

"Ezt benézted kicsit... oprendszert nem lehet javaban írni..."
Hát az UI része - ami lassú - abban készült. Idézet wikipédiáról:
"a Linux kernel fölé egy virtuális gép került, amely a felhasználói felület kezeléséért és az alkalmazások futtatásáért felelős."
Vagyis a teljes UI kezelés, az utolsó pixelig JAVA.

"wp-re pedig C# az elsődleges programnyelv,"
De maga az oprendszer UI nem C#-ban készült, ezen kívül lehet rá C/C++-ban is fejleszteni, ha a helyzet azt kívánja (pl 3D játékot).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. j.panzer
2013.04.17. 08:46
Azt áruljátok már el nekem, hogy tényleg nem értitek, amit mondok, vagy szándékosan adjátok az értetlent?

nancsi - 2013-04-17 06:29:30

Én sem azt mondtam, hogy nem tudtam SMS-t írni a telefonomon, meg, hogy a nyilvánvaló dolgokat nem találtam meg rajta, de voltak olyan dolgok, amik nagyon nem álltak kézre. Mivel csak és kizárólag Microsoft terméket használok 20 éve (jó kis takonyként volt Comodore-om), csak a Windows-t ismerem, és az ott felszedett logikával jobban kiigazodom Andoroidon, vagy IOS-en.
Értem ez alatt, hogy ott pl nem kell haxolni azért, hogy saját, egyedi csengőhangom legyen. Egy példa, nem is a legfontosabb, de ilyen elmebajokkal volt tele a Mangó.

CyberPunk666 - 2013-04-17 00:06:41

"Az érveid túlnyomó többsége szubjektív"
Már ne haragudj, de ez mindenkire igaz egyfelől, másfelől már írtam konkrétumokat, hogy mi volt a bajom a 610-zel.
Sok minden volt a Mangóban, ami nagyon hiányzott, és aminek egy részét azóta az MS javította a WP8-ban.
Hogy konkrétumokat is mondjak fájlokat egyáltalán nem kezelt az email, Bluetooth fájlküldés nem működött, csak így néztem, hogy WTF, A2DP támogatás nem volt normális,
rádió nem volt, a jelszókezelés nekem nagyon fájt, kvázi használhatatlanná vált a böngészőm, mivel bocsi, de nem tudok 10 jegyű random kódok sokaságát emgjegyezni (és az 123456 jelszó nem az én stílusom). És ez még csak ami most kapásból eszembe jutott. Anno tudom legalább 25 pontos listám volt, mit hiányoltam a telefonból.

Ami a formát illeti. Most mondanám, hogy menjél melegebb éghajlatra, de nem teszem. Ha nem tűnt volna fel, én arra írtam, hogy ronda telefon, hogy előttem 1-2 kommentel valaki írta, hogy "hű de gyönyörű teló a L800, meg hű de világszép". Ez nem szubjektív, vazki? Ja, hogy neki szabad elmondani a véleményét, mert dícséri a formatervet, nekem meg nem, mert hányok tőle? Milyen álszent ember vagy te? És ezek után hogy várod el, hogy valaki komolyan is vegye a véleményed? Vagy fogadd el az én "szubjektív" véleményemet is, vagy szóljál rá a kis elvtársadra is, hogy ne merészelje már "szubjektív" módon dícsérni a formatervet. Nem mellesleg odaírtam (ha tudnál olvasni jó lenne), hogy SZERINTEM!!! Ezzel kifejezvén, hogy ez nem egy tényszerű állítás.

És úgy egyéb iránt, ki a gyík vagy te, hogy itt utasítgasd az embereket? Ugyan olyan fórumozó, mint bárki közülünk, csak pontosan te vagy az, akinek ügyelni kéne a stílusára, és hogy mit enged meg magának.
Én egy véleményt mondtam el a termékről, te meg személyeskedni kezdesz? Milyen szerencsétlen vagy már? Ez az egyetlen racionális érved az imádott terméked védelmében? Ez a baj azzal, ha valaki fanatikus. Nem képes a hibákat látni, így nem is tanul belőle, így nincs fejlődés.

Az, hogy a fórumban elsírják az emberek a bánatukat nem ok nélkül való dolog. Talán egyszer valaki az MS-nél méltóztatik beleolvasni a fórumokban, és talán tépet kap arról, hogy mit rontottak el. Így lehet fejlődni. Tehát a sok sírásnak van értelme. És ha nem is lenne, akkor sem TE vagy az, akinek rendre kéne a "utasítania"a fórumozókat. Nézzél mélyen magadba ember. Nagyon messze jársz te attól, hogy véleményen kívül bármi másod legyen, pláne nem erkölcsi alapod az embereket utasítgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nancsi
2013.04.17. 09:22
@j.panzer: Az a baj veled, hogy tök szubjektív, így könnyen támadható érveket hozol fel, amik az esetek kb 90%-ában nem állják meg a helyüket. Amiket leírsz azt le lehetne írni kb az iOs-el kapcsolatban is, mert az is zárt rendszer, nem lehet olyan szinten buherálni mint mondjuk az Androidot. Baj ez? A felhasználók 90%-ának - és ezzel valószínűleg keveset mondtam - nem baj. Az Androidos (Symbianos, tökmind1) telefonok felén default csengőhang van. Ma bumm. Ami objektíven, mindenkinek baj, az is pont elég ahhoz, hogy a WP elhasaljon, és az se fog megváltozni a következő 5 évben, szóval nem kell remegned, hogy az általad kedvelt oprendszert bekapja a kisgömböc. Ezek a problémák:
- A WP8 licensz drága. Emiatt hiába gyorsabb az OS - azonos felhasználói élményt nyújtó (ehhez persze 1.5-2x teljesítményű) Android kb ugyanannyiba kerül, ha nem olcsóbb.
- Nincs appfejlesztői bázis WP-re, és ez nem is várható, hogy lenne. Ugye desktop Win8-ból éppen gyalázzák kifelé a metrot, szóval már az sem érv emellett, hogy amit mobilra fejlesztesz, az majd milyen szuper lesz desktopon is (ez mondjuk eddig se volt igaz, de be lehetett hazudni). Ha a Rovio-nak is fizetni kell azért, hogy portolja WP-re az Angry Birds-öt, akkor k.rva nagy baj van.

Szóval a WP, mint platform, hulla, mint oprendszer kiváló. Az Android mint platform, nyerő, mint oprendszer, egy kalap szar. A piaci részesedésen meg látszik, hogy összességében ki nyert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Simba
2013.04.17. 09:40
j.panzer: Lumia 610 + WP7. A WP7 és a WP8 között elég nagy különbség van. Most én sem hasonlítom az Android 2.0-át a 4.2-höz például. Elég sokat fejlődött pozitív irányban, ráadásul csak két éve van piacon, a többi meg mennyi? Androidból is jó darabig hiányoztak alapfunkciók, amiket már egy ezer éves Symbian-os Nokia is tudott. iOS-ről meg ne is beszéljünk, ott a mai napig is vannak durva megkötések.
Amit felsoroltál azok közül a jelszó megjegyzés az igen az probléma még mindig. Rádió meg szubjektív, ahogy a többi is.
És még be vagy sértődve, ha valaki lehord itt, mert élből fikázól valamit, aminek az említett hibáit már részben korrigálták, vagy olyan dolog ami, vagy fontos valakinek, vagy nem. Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, ha új rendszerre migrálók az első dolgom utánajárni, hogy mik a nyűgjei, ez olyan alap dolog, mint a te problémád. Mondhatni így jártál ez van....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim Simba
2013.04.17. 09:58
Android nem szeretem hova fejlődik. Okostelefonom soha nem is volt, mégis a 2.3 annyira intuitív, hogy mikor srác kezembe adta hogy valamelyik gyorsikon megváltozott másikra, és hogy csináljam vissza (srác 3 éve használja a telefont és nem tudta), fél perc alatt megcsináltam.

Csak egy példa a sokból, amikor egyáltalán nem az áll fenn hogy azért nem szeretem az újat mert a régihez vagyok hozzászokva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. j.panzer
2013.04.17. 11:20
Engem vádoltok szubjektivitással? Vegyétek már észre magatokat. Én elmondtam a WP-s tapasztalataimat, amit részben szubjektív dolgokra alapoztam, de hát a felhasználói élmény mindig szubjektív. Amíg egy OS nem képes felhasználók sokaságában a "szubjektív jó élményt" kialakítani, addig az nem egy jó OS. És a WP erre nem képes. Nem arról van szó, hogy nincs akinek tetszene, hanem arról, hogy a nagy többségnek nem tetszik.
Technikailag lehet akár milyen jó (ehhez nem értek), tőlem írhatják a marslakók programozási nyelvén, akkor sem lesz jó OS, felhasználó szemmel.

Na erre megkaptam, hogy subjetkív vagyok, írtam akkor a (rengeteg) negatívumaiból pár KONKRÉT példát, és erre a WP felhasználóknak mi volt a reakciója?
Semmi KONKRÉT cáflat, vagy magyarázat, helyette továbbra is engem szapultok, és ilyen érvekkeljöttök, hogy "Az nem kell senkinek", "az a funkció senkit nem érdekel", "Az nem fontos", "Hát igen, ez igaz, de nem számít", meg hogy "Igen, de az IOS-en sincs".
Ezek nektek racionális, ész érvek?
Hát ennél SZUBJEKTÍVEBB érvelés a világon nincs. És én vagyok SZUBJEKTÍV, én, aki tényleges példákat hoztam? Ugyan már.

Példának okáért a rádió hiányát szubjektív dolognak felhozni bődületes baromság. Nem arról van itt szó, hogy "SZERINTEM nincs benne rádió", hanem arról, hogy "NINCS benne rádió." Pont. Jaaaaaaaaa, hogy ti azt nem használjátok amúgy sem? Na látjátok EZ egy szubjektív érv, és attól, hogy nektek nem hiányzik, attól még sok száz ezer ember használja, és náluk alapból ki van lőve emiatt a WP.
Azt meg nekem senki nem mondja, hogy hú de komplikált dolog egy rádió modult beletenni, leprogramozni, mert egyfelől már a 10 éves Motorolámban is volt, másfelől 300 forintért kapni rádiót a kínai piacon. És erre nem képes az MS 3 év alatt??? Akkor mégis mit várnak?

Tudom a következő érvetek az lesz, hogy de nehogy már a rádió hiánya határozza meg az OS-t. Meg, hogy mit kell ebből ekkora ügyet csinálni? Csak hát az egész WP tele van ilyen elmebajos dolgokkal, és amikor a felhasználó azt tapasztalja, hogy a telefonja ezt se tudja, azt se tudja, amazt se, és ezek egy részét még a butatelók is tudták már 5-6 évvel ezelőtt, akkor azért felmegy a pumpa.
És az MS továbbra is tojik a felhasználókra, mert bár a WP8 elég sokat fejlődött, ahogy olvastam, még mindig csak a hiányosságok kis százalékát orvosolták.
Egyszer lehet, hogy jó OS lesz a WP, de még évek kellenek hozzá, figyelembe véve az MS arrogáns, és nemtörődöm hozzáállását.
Addig viszont vegyen a halál WP-t, én nem fogom. És csak mazochistáknak ajánlom!

(Egyéb iránt én itt befejeztem ezt az eszmecserét, mert látom, hogy a WP fanoknak ész érveik nincsenek, csak személyemben tudnak támadni, így meg nincs értelme. Tagadjátok csak le a problémákat, bagatellizáljátok csak, de ettől a strucctaktikától még nem fognak megoldódni a WP eladási problémák)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Simba
2013.04.17. 11:32
Vicces, ahogy erőlködsz. A rádió igen is szubjektív. Mivel nem mindenki használja. Nekem több készülékem is volt amiben volt, de 1 kezemen megtudom számolni hányszor használtam azt. Magyarán a hiánya nem érint. Akinek meg ez kell, nyilván olyat választ amiben ez alapfunkció. Ez legfeljebb csak neked probléma, meg akinek ez fontos.

Jobb is ha befejezed és menj igyál egy kávét vagy valamit, mert láthatóan kivagy.

Egyébként halkan megsúgom van rádió, a 920-ban van rádió modul, és ez egy hamarosan érkező frissítéssel menni is fog.Nem lennék meglepve, ha a többi WP8-as modellben is lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. j.panzer
2013.04.17. 11:59
Erőlködök? Talán te, mivel te velem vitatkozol, nem az érveimmel. Mert azokkal ugye nem tudsz, mivel igazam van. Ja hogy te nem használod a rádiót?? Akkor ki szubjektív? Meg ennyi erővel kamera se legyen benne, mert az se mindenki használja, vagy csak ritkán, és hát internet se kell rá, mert azt se mindenki használja. Meg GPS is minek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Simba
2013.04.17. 12:20
Nem érted látom. A te véleményed van az én véleményem ellen. Neked fontos a rádió, nekem nem. Mindegyik szubjektív dolog. Ezt kéne felfognod! Ahelyett, hogy élből fikáznál valamit jó lenne a másik nézőpontot is átgondolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. j.panzer
2013.04.17. 12:29
Te nem érted. A te szubjektív véleményed áll szemben több százezer embert érintő objektív hiányosságokkal. A rádió csak egy a sok negatív dologból, ami használhatatlanná teszi a WP-t.
Én elfogadom, hogy neked bejön a WP, de az attól még tele van hibákkal, hiányosságokkal. A szubjektív véleményed áll szemben tényekkel. Pont.
Nem engem kéne fikázni (legprimitívebb kommunikációs forma), hanem érvelni kéne tudni, de az látom nem megy.

Az MS-nek meg figyelni kéne a falhasználók igényeire, akkor talán nem 4%-os lenne a részesedésük.

Nah tényleg léptem, mert semmi értelme ennek a beszélgetésnek. Ti engem támadtok, ész érveitek nincsenek. Ez tényleg nem vezet sehova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Simba
2013.04.17. 13:13
Hiába minden szó, úgy látszik. Te képtelen azt felfogni, hogy sokan vannak akit ez hidegen hagy, hogy van e benne FM rádió vagy sem. Jössz az ezrekkel, de merem állítani legalább ennyien vannak akiket ez nem zavar. Melesleg Androidos készülékkeknél is van amiben nincs gyárilag, pedig a rendszer tudja. És olyat kell venni ami nekünk megfelel. Nem a rendszer hibája ez, hogy nem tájékozódsz kellően vásárlás előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. 5hR3kY
2013.04.17. 13:17
"920-ban van rádió modul, és ez egy hamarosan érkező frissítéssel menni is fog."
OMFG!

Az én okostelefonom meg majd felismer mindenkit az utcán, köszön neki, feltöri bemondásra a honlapokat és 200 nyelven fordít, és ez egy egy hamarosan érkező frissítéssel fog menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. sanyix
2013.04.17. 13:21
"Mert annyira tudatlan vagy, hogy a 2D kezelőfelületet nem tudod megkülönböztetni egy 3D játéktól." nem én vagyok tudatlan, hanem neked nincs fingod sem a megjelenítésről. Nézzük mit kell mondjuk egy androidnak kezelni, amit wp-nek nem:
-textúrák, mert nem egyszínű részekből áll az egész, semelyik része sem ilyen
-alpha blending mert nem kockák az ikonok és erre is szükség van
-jóval több dolgot kell kirajzolnia, pár darab kocka helyett...

""a Linux kernel fölé egy virtuális gép került, amely a felhasználói felület kezeléséért és az alkalmazások futtatásáért felelős."
Vagyis a teljes UI kezelés, az utolsó pixelig JAVA."

Baromság... egyrészt nem ez van odaírva, hanem ezt akarod olvasni. Ez a mondat inkább azt jelenti hogy felhasználói felület kezelésére az api-t ez szolgáltatja, nem maga a felület fut ezen...

Másrészt pedig rohadtul nem lassú, nem kell a rizsa, 1 magos 700 mhz-s armv6-on látom hogy nem az a 2.3, aztán 4.0-ban még legfőbb prioritású folyamattá is tették az ablakkezelést...
Még egyszer mondom hogy te is megértsed: ne a fos szétgányolt customizált uis htc meg sámsung gányok lassúságából kell kiindulni...

Azt is még egyszer leírom, hogy androidra is lehet natívban fejleszteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sanyix
2013.04.17. 13:21
(Jó szar az ipon motor, link beszúrásra elküldi az üzenetet...)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sanyix
2013.04.17. 13:22
DD és megint najó csak copy paste: http://developer.android.com/tools/sdk/ndk/index.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Simba 5hR3k...
2013.04.17. 13:26
Olvastam valahol. Nem kell letámadni mindjárt cáfolh ha tudsz értelmesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. nancsi
2013.04.17. 13:27
@j.panzer: Jó, hát akkor Android, nézzük mit tud. Bejön a hívás, a képenyő meg b.szik reagálni, majd 5 sec alatt méltóztatik megjelenni valami, és újabb 5 sec alatt érzékeny is lesz, hogy fel lehessen venni. Van ilyen Androidban? Hát hogy ne volna. Mind ilyen? Lóf.szt.
4.x Androiddal 1 magos tablet, 1Ghz-s procival, ha bekapcsolom 1 hét útán, és frissíti a programokat, akkor semmit se tudok csinálni míg nem végez. A főképernyőn nem tudok a következő kupac ikonra átváltani, pedig mert kib.ssza hogy le van fagyva, lelövöm a p.csába az Android UI-t, vagy várok?

Ezek pl. olyan dolgok, amik léteznek Androidon, WP-n ilyet sose látsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ghorinka
2013.04.17. 13:27
Simba, szerintem sincs igazad... függetlenül attól, hogy mit gondolok az OS-ről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nancsi
2013.04.17. 13:35
@sanyix: Szerintem ne erőltesd a dolgot - nem megy ez neked. Ikont nem texturázunk, alpha blending se kell a kirajzolásához - úgy eleve elfelejthetsz mindent, amit a GPU fórumokon olvastál, mert azokat az Android UI megjelenítésekor nem használják.

"Baromság"
Ez ám az érv. Akkor mi van odaírva zsenike? Az Android UI java-ban készült, pont. Használhat natív kódokat (ugye erre a java lehetőséget ad), de onnan kezdve architektúra függő az egész.

"Másrészt pedig rohadtul nem lassú, nem kell a rizsa, 1 magos 700 mhz-s armv6-on látom hogy nem az a 2.3"
Ja persze, nem lassú - nem a lóf.szt nem. Felhívnak csak reménykedhetsz hogy kikeresi a telefonkönyvből a hívó nevét, még mielőtt leteszi. Mert az első pár másodpercben csak számot tud mutatni.

"aztán 4.0-ban még legfőbb prioritású folyamattá is tették az ablakkezelést..."
Aha, persze - lásd előző hszemet a frissítéskor befagyó androidról. 2 magosnál nem veszed észre, hogy 1 magot lepusztít a frissítés - ennyit a prioritás állítgatásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sanyix
2013.04.17. 13:53
"Ikont nem texturázunk, alpha blending se kell a kirajzolásához"

Nem textúrázunk ikont? Akkor honnan jön az ikon rajzolata? A levegőbül veszi ki? Csak úgy odaképzeljük nincsenek is ott színek és rajzok?
Alpha blending nem kell? Akkor mit csinál az ikon alpha csatornájával? Elfelejti? Honnan tudja hogy hol az ikon széle, honnan kezdődik a háttér?
És nem csak az ikonokról volt szó. Hogy kezeli a widgetek átlátszóságát?
Gondolkozzál már ember!

"Ez ám az érv. Akkor mi van odaírva zsenike? Az Android UI java-ban készült, pont."

Leírtam mit jelent ami oda van írva, csak te addig már nem jutottál el mert elborult az agyad

Úgy sem lesz igazad akárhogy vered magad, pont.

"Ja persze, nem lassú - nem a lóf.szt nem. Felhívnak csak reménykedhetsz hogy kikeresi a telefonkönyvből a hívó nevét, még mielőtt leteszi. Mert az első pár másodpercben csak számot tud mutatni."

persze álmodozz. Nekem miért mutatja az első pillanattól kezdve, az említett 1magos 700mhz-s armv6-on?

Valami htc vagy samsung hulladékod van? De az is lehet hogy az összeszedett "okosságaidat" felhasználva amit itt virítasz, te magad gányoltad szét
Hopp ezt benéztem, csak a 4.1-ben tették elsődlegessé az ui priotást. Bár nekem nem lenne azzal sem gondom hogy ha havonta 1x pár másodpercre lassul az ui az alkalmazások frissítésénél, mert inkább az legyen az alacsonyabb prioritású mint a telepítési folyamat hasonlóan az ios-hez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2013.04.17. 14:05
Kedves elvtársaim.

Én most tanulom az android progot, így van némi fogalmam a rendszerről. A lényege van egy linux kernel ami annyit csinál, hogy betölti a virtuális jáva gépet JVM(java virtual machine). A kezelőfelület és a GUI bármennyire is hihetetlen az androfanek számára egy JAVA alkalmazás!!! A programok meg alkalmazások az alkalmazásban(GUI). Aki ezzel nincs tisztában vegye már a fárattságot és utánaolvas, mielőtt baromságokat írkál. Köztudott tény, hogy a java kód fordítása lassú és energiaigényes. Ezt kár vitatni, mindenki tudja és tény, hogy 6x annyi erőforrást igényel mint ugyanaz C nyelven. Igen az android elfut egy kisebb procin is, kérdés hogy az erőforrásigényesebb alkalmazásokat mondjuk GTA VC ami akadásmentesen megy egy iPhone 3GS -n(600Mhz proci), azt melyik 600Mhz -s processzorral felszerelt androidos gépen fogod te akadásmentesen futtatni(ha elindul már vááááá)...

iOS korlátozások:
Nem tudom nagyon meg vagytok indulva vele. Szerintem az android is zárt rendszer, ha rootolod akkor megnyitod a rejtett dolgokat. iOS -t jailbreakeled és megkapod a teljes UNIX alapú iOS rendszert. Tetszésedre szabhatod ugyanúgy mint az androidot, sőt a Cydiából könnyen telepíthetsz bármit, még fájlokkal sem kell gányolnod. Egy másik kérdés hogy ki szereti szétgányolni az iOS -t.

Mérnöki felfogás: ami működik, azt nem b@sztatjuk!

A windóznak vége és a Nokiának is ha nem kezdenek el sűrgősen valamelyik oldalon racionálisan gondolkodni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. morceus
2013.04.17. 17:41
Csak egy picit átpörgettem a hsz-eket...

OFF:

Android 4-től kezdve GUI-t natív OpenGL ES 2.0 tolja ki a képernyőre. Az igaz, hogy "felül" java-t használ a fejlesztő, de alul nagyon sok natív kód futkos.

A java kód részek meg "cache-elődnek". Nem állítom, hogy tökéletes lenne az Android, mert nem az. De az iOS sem az, az Objective C nyelv meg külön bűntetés az Xcode-on felül!

ON:

Céges telóm valamilyen Nokia lumia 710. Gyűlölöm a csempéket meg az egészet úgy ahogy van. MP3 lejátszásra használom a BKV-n, néha telefonálok vele (amire borzalmas), mert van lebeszélhető pénz rajta amit cég áll.

Ha most akarnék venni okos telót, egy Nexus 4-et vennék kártyafüggetlenül. De egyelőre másra kell a zs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nancsi
2013.04.17. 21:21
@sanyix

"Nem textúrázunk ikont? Akkor honnan jön az ikon rajzolata? A levegőbül veszi ki?"
Ne legyél már ilyen nyomi - ez 20 éve is csak egy címszámítás volt meg egy memória mozgatási művelet. Pixelenként kb 1.1 ütemciklus. Hol van ez a texturázáshoz? Értem én hogy sokat olvastad a játékcikkeket, és ez ragadt meg rajtad, de ha valamihez nem értesz, akkor ne akarjál már szakérteni.

"Alpha blending nem kell? Akkor mit csinál az ikon alpha csatornájával? Elfelejti?"
Eleve csak átlátszó/nem átlátszót szokás kezelni, vagyis bizony nem kell alpha blending. De ha kéne is alpja-t számolni, az megint csak pár bitművelet, szóval nem ettől lesz valami lassú vagy gyors.

"És nem csak az ikonokról volt szó. Hogy kezeli a widgetek átlátszóságát?
Gondolkozzál már ember!"
És a betűket hogy kezeli a WP? Baze, antialjasolni kell! Nem sz.ros alpha blending, hanem antialias! Te gondolkozzál már el azon, hogy ha nem tudsz megírni egy ilyen primitív kódot, akkor honnan lenne arról fingod, hogy minek mennyi a költsége?

"persze álmodozz. Nekem miért mutatja az első pillanattól kezdve, az említett 1magos 700mhz-s armv6-on?"
Mert hazudsz - ennyi. Megmagyarázod, hogy szuper-hiper a 700 Mhz-s ARMV6, holott aki látott már ilyet, az pontosan tudja, hogy szelektív hulladékgyűjtőbe való.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2013.04.17. 22:52
Simba nem az a lenyeg hogy neked kell e!A te velemenyedre nem fog senki telefont gyartani!Igenis ilyen magas aron amit a Nokia produkal raidotol kezdve,minden kell bele!Ha egy evben egyszer kapcsolod be akkor is!
ez iskb olyan mint amit most az apple csinal!Vegre lessz radio!Termeszetesen internet radio!De ugy fogjak bemutatni mintha ok lennenek az elsok!Felolem be is zarhat a Nokia!N97 volt az utolso keszulekem toluk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. franc0 piter
2013.04.18. 00:41
Mert a te véleményed mérvadó, ugye.
Onnan tudni hogy még egy gimnáziumot sem sikerült végezni, hogy minden mondatod végén ott van a felkiáltójel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2013.04.18. 04:34
Franco,akkor most ezt kijelented vagy csak mondod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Simba piter
2013.04.18. 10:06
Egyébként nem egyedi eset ez mint tudjuk. Sőt a nagy nyílt Android rendszer esetében is van rá példa, hogy ezt lehagyják a gyártók. Persze jobb ha van, de ha nekem fontos valami, akkor olyat veszek, ahol azt meg is kapom. Tudjuk WP7-8-on ez nincs. Ilyenek a zárt rendszerek, hogy miért hát a kitalálója tudja csak megmondani. A titok nyitja elég egyszerű olyat kell venni ami kielégíti az igényeimet. Én olyat vettem ezért is tetszik a WP.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!