iPon Hírek

Hackelt Xbox-ok számára nincs Xbox Live

Dátum | 2007. 05. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Már több mint egy év telt el az első nemhivatalos Xbox 360 DVD-ROM firmware módosítás kiadása óta, melynek segítségével másolt játékokat is le lehetett játszani. A Microsoft most lépett, az összes ilyen Xbox konzolt kitiltották az Xbox Live-ról.

Az Xbox 360 hacking közösség állítása szerint a Microsoft tavaszi frissítése képes lesz felismerni a másolt játékokat. Ez nem új dolog, azonban most sokkal specifikusabban ellenőrzi a behelyezett lemezek legitimitását.

Megelőző lépésként a modderek kiadtak egy új firmware-t, amiben számos új lehetőség van a másolásvédettség kijátszására. Azonban az Xbox-Scene oldalon napvilágot látott jelentés szerint a Microsoft mostmár a módosított DVD-ROM-mal, firmware-rel rendelkező Xbox Live felhasználókat zárja ki az online rendszeréből.


A kitiltási lépések pont a Halo 3 béta verzió kiadásával egyidőben történtek, valószínűleg azért, mert béta kulcssal rendelkező Halo 3 másolatok jelentek meg az interneten. Mint régebben az első Xbox-változatnál, most is a Microsoft nem a felhasználói fiókot tiltja ki a rendszerből, hanem a módosított Xbox 360 konzolt, azaz visszaállítás esetén újra lehet használni a rendszert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.05.21. 17:50
Már több mint egy év telt el az első nemhivatalos Xbox 360 DVD-ROM firmware módosítás kiadása óta, melynek segítségével másolt játékokat is le lehetett játszani. A Microsoft most ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!