iPon Hírek

Hajlik és spórol a Liquavista új kijelzője

Dátum | 2010. 10. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Színes, videóképes, hajlékony és alacsony fogyasztású a holland illetőségű Liquavista frissen bemutatott új, az elektrokapillaritás elvén alapuló e-papírja, mely háttérvilágítással vagy anélkül egyaránt használható.

A rugalmasságból és a hajlékonyságból következik, hogy bizonyos szintig elég ellenálló. Johan Feenstra, a vállalat alapítója és vezető technikusa szerint legyártani is igen egyszerű a kijelzőt, mivel a technológia mindenféle szubsztrátummal kompatibilis.

Szintén magától értetődik, hogy mindenekelőtt e-olvasókhoz, mobilokhoz, GPS-ekhez, hordozható médialejátszókhoz és kamerákhoz/fényképezőgépekhez ideális, viszont a nagyfokú skálázhatóságának köszönhetően minden további nélkül alkalmazható sokkal nagyobb felületeken - akár laptopokon és tévéken - is.

Mindebből tehát remélhetőleg arra is következtethetünk, hogy túl drágák sem lesznek, és hogy túl sokat sem kell várni a tényleges termékekben való megjelenésükre - bár az ezirányú terveikkel és elképzeléseikkel kapcsolatban egyelőre semmi konkrétumot nem mondtak azon túl, hogy nagyon igyekeznek, és szeretnék a lehető leghamarabb megjelentetni  az alkotásukat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. iteq47
2010.11.01. 10:33
csak akkor meri "nyomkodni", amikor villódzik. vidi közbe szépen ki van feszítve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Canabis
2010.11.01. 10:50
az mellékes, inkább a frissítésére lennék kíváncsi, így videón jónak tűnik, de ki tudja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Enquil
2010.11.01. 13:18
nagyszerű, akkor már jöhetnek is lassan a Caprica c. sorozatban látott "e-sheet"-ek http://www.capricashow.com/video/8766710/Caprica+e-paper+%22computer+sheet%22+-+futuristic+gadget

alig várom, milyen jó is lenne ilyesmi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Canabis
2010.11.01. 16:02
ja csak ne papírból legyen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szerzetes
2010.11.01. 17:14
Túl szépen hangzik ez az egész. Biztos van valami hátulütője. Sugárzó plutóniumból készül v. ha nem kap áramot felrobban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibaimp
2010.11.01. 17:54
nem az a baj gyerekek, el nem tudom képzelni, hogy azt a rengeteg szalagkábelt meg elektronikát hova tennék a papírban...
szerintem, ilyen mint a linkelt videóban nem lesz soha, helyette inkább a tábla pc-k fognak elterjedni, amiket el tudom képzelni 1-2 mm vékonyságúra, esetleg még hajlítható is lesz majd, de akkor is lesz kerete, kávája, ahova az elektronikát, tápot el tudják majd rejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. debug
2010.11.02. 02:06
Háát feltalálták a spanyol viaszt Kár, hogy a Samsungank van hajlékony AMOLED kijelzője, itt a video: [LINK], és nem beszélve arról, hogy ezen a videon látszik szépen a színes video ami megy a kijelzőn, valamint még jobban is meghajlítgatják... Ez meg... Nem is színes meg rá van kötve még az infúzió is... Persze azért ügyesek, gondolom azért Samsung enyhén nagyobb költségekkel bír fejlesztések terén mint ez a cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MassKilla
2010.11.02. 05:20
ki akar egy TÉVÉT hajtogatni???? én ha hetente egyszer hozzáérek, hogy rádugjam, vagy lehúzzam a pendrive-omat, vagy most az lesz a divat, hogy a tetőtéri szobákba is mint az enyém, a ferdet plafonra tapétázzák a kijelzőt, pont oda, ahol a törés van a plafonban, és akkor "juj de jó, nem törik ketté a kielző, hanem el lehet hajlítani"? :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Castrol
2010.11.02. 09:56
Egy ilyen kijelző súlya nem lehet sok. Egy 102centis talán 1-1,5kg lehet? Kis súlya miatt könnyebben fel lehet tenni a plafonra is vagy akár a tetőtér 45fokos falára is. De nem értem ki akarna egy meghajlított kijelzőt nézni..?
Egy Nokia N900 szétcsúsztatva akkora mint egy tábla Milka csoki. 600MHz-es proci hajtja. Semmi nem hűti csak a saját környezete és még videó nézés közben sem égeti szét a kezed szemben egy laptoppal.
Ebből azt akarom kihozni hogy pár éven belül megjelenhetnek olyan processzorok amiknek annyi hűtés elég mint egy mobiltelefonnak, hozzácsapnak egy ilyen(vagy hasonló) hajlékony kijelzőt, és olyan Tablet Pc jön ki belőle ami összehajtva akkora mint egy Milka csoki kihajtva pedig mint egy mai Tablet Pc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. iteq47
2011.01.21. 20:16
nemfeltétlen hajlogatásra készítik ezt. sztem az elsődleges előnye a strapabírás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2011.01.23. 16:46
Ki akarna meghajlított kijelzőt nézni? Fogj egy íves és nagyon széles kijelzőt, ölj be középre és a látómeződben csak a kijelző lesz, majd indíts be egy játékot, esetleg kombináld egy gyorsulásmérővel ellátott kontrollerrel amin tudsz majd, amivel tudsz majd mozogni is, és kezdj el játszani.

Amúgy ha jól tudom ez kicsit kevesebbet fogyaszt mint egy amoled kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!