iPon Hírek

Hajlított és 4K-s televíziókkal támad az LG

Dátum | 2013. 11. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az LG több új, különleges televíziót is bemutatott a napokban, amelyek hamarosan feltűnnek a hazai boltok polcain. Az újdonságok között egy speciális, hajlított OLED kijelzővel ellátott modellt, valamint egy 55 és egy 65 hüvelykes, IPS panelre támaszkodó UHD televíziót találunk. Különleges LG televízió hajlított OLED kijelzővel

Az első és egyben legkülönlegesebb újdonság, amely immár a hazai piacon is bemutatkozott, 55 hüvelykes képátlójú, ívelt OLED kijelzőt kapott, ráadásul elsőként a világon. Az 55EA980V 5 évnyi fejlesztőmunka eredményeként jöhetett létre, a végeredmény pedig kétségkívül lenyűgöző lett. A kijelző lágyan ívelt kialakításának köszönhetően IMAX-szerű mozi élményben részesülhet mindenki, aki a televízió elé ül, ugyanis a kijelző minden pontja egyenlő távolságban van a nézőtől - feltéve, hogy az átlátszó állvány felett található LG logóval szemben foglal helyet.

Az újdonság képminőség tekintetében is igen erős megoldásnak minősül, ugyanis az OLED technológia jóvoltából nincs szükség háttérvilágítás alkalmazására, hiszen maguk a szubpixelek világítanak, így a fényerőeloszlás teljesen egyenletes, és a fekete is tényleg fekete (hiszen csak nem kell világítania a pixeleknek). Az LG a hajlított OLED panelhez WRGB technológiát alkalmaz, ami annyit jelent, hogy a kék, piros és zöld pixelek mellett egy fehér szubpixel is rendelkezésre áll, így a lehető legtökéletesebb színvisszaadásra számíthatunk. A színtónusok tökéletességről az LG színfinomító eljárása, a Color Refiner felel.

Az 55 hüvelykes hajlított OLED televízió természetesen megkapta a SMART felület legfrissebb kiadását is, emellett a legújabb generációs mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóval is kompatibilis, ami hatékony, innovatív vezérlést biztosít. Hab a tortán, hogy az új Curved OLED televízió a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére is képes, természetesen a szokásos passzív polarizációs eljárás alkalmazása mellett. A mindössze 4,3 milliméter vékony újdonság szénszállal erősített hátlapot alkalmaz, átlátszó Crystal Stand állványába pedig hangszórók kerültek, amelyek a még igényesebb összhatás érdekében maguk is átlátszóak. A szénszál erősítésű hátlap alkalmazásának köszönhetően a hatalmas OLED televízió igen könnyű lett: tömege nem több 17 kilogrammnál, ami az 55 hüvelykes képátlót figyelembe véve szép érték.

Az LG 55EA980V sajnos nem lesz olcsó, de az innovatív technológiák alkalmazásából, illetve a termék tulajdonságaiból erre már számítani lehetett: az újdonságért 2 990 990 forintot kérnek majd el a kasszánál. Egy 55 és egy 65 hüvelykes képátlójú, IPS panelt alkalmazó 4K-s televízió is bemutatkozott

Az LG UHD televízió családjában eddig csak egy 84 hüvelykes tag lapult, most ehhez csatlakozott két új készülék. Az 55 colos, illetve 65 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó termékek tökéletesen alkalmasak a 4K-s tartalmak megjelenítésére, sőt, 3D támogatást is kínálnak, ami ezúttal is passzív, polarizációs technológia alkalmazása mellett áll rendelkezésre. Az új UHD televíziók IPS típusú LCD panelt kaptak, ami 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget biztosít, színhűségére pedig abszolút nem lehet panasz. A 8,3 millió képpont megjelenítésére képes IPS panelt az LG saját fejlesztésű, Tru-ULTRA HD Engine névre keresztelt technológiája vezérli. A kijelző mögött mindkét esetben Nano FULL LED alapú megoldás dolgozik, ami kiemelkedő kontrasztaránnyal és egyenletes fényerőelosztással ajándékozza meg a nézőket.

Az új UHD televíziók a fentebb mér említett Tru-ULTRA HD Engine jóvoltából képesek a hagyományos tartalmak felkonvertálására is, így azok sokkal jobb minőségben jelennek meg a kijelzőn, ezáltal 4K-hoz "hasonló" felhasználói élmény elérésére nyílik mód. Az újdonságok emellett ugyancsak megkapták a Smart rendszer legfrissebb kiadását, sőt, a különböző alkalmazások és funkciók akár a mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóval is vezérelhetőek. Az LG Smart ökoszisztémához természetesen prémium tartalmak és 3D World is tartozik.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy az 55 és 65 hüvelykes képátlójú újdonságok egy speciális, 4.1 csatornás audió rendszert is kaptak. Ez az audiórendszer a Sliding Speaker nevet viseli, méghozzá azért, mert az előre néző hangszórókat tartalmazó panel igény esetén kicsúsztatható vagy elrejthető. Ezen a panelen négy darab hangszóró lapul, a televízió hátulján pedig egy mélynyomó is megbújik.

A négy előre néző hangszóró a közép és magas tartományok lefedéséről gondoskodik, a mélynyomó pedig telt mélyhangokkal örvendezteti meg a tévénézőket. A rendszer működése programozható: beállítható, hogy mindig látható vagy mindig rejtett legyen a hangszórókat tartalmazó panel, de arra is van mód, hogy a televízió bekapcsolásakor halkan előcsússzon, kikapcsolás alkalmával pedig visszaálljon rejtett pozícióba. A 65 hüvelykes és 55 hüvelykes modellek hamarosan feltűnnek az üzletek polcain, ahol sorrendben 1 699 990 forintba, illetve 949 990 forintba kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Badboylol
2013.11.17. 11:08
2 éven belül már ez is sokkal olcsóbb lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Sidewinder
2013.11.17. 12:25
Tessék korrigálni az utolsó mondatrészt. Az szerintem 1.949.990 forint akar lenni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Cooley
2013.11.17. 13:02
A mai árakhoz viszonyítva ezek nem is drágák. 2 éven belül már tényleg bekerülhetnek a megfizethető kategóriába. Nagy vágyam egy 32"-es, passzív 3D-s, 4k OLED monitor! ^^ De amíg 200 alatt nem kapható, vágy is marad...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kray
2013.11.17. 15:30
32"-ban nem vennék 3D-s tv-t. Nekem a 42" is kicsi volt erre a célra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. piter
2013.11.17. 16:50
kray nem is tv-rol beszelt Cooley.Hanem monitort szeretne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Core62
2013.11.17. 17:18
Hajlított Disznósajtokkal jön a Rácz-Hús!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tk36
2013.11.17. 17:58
"feltéve, hogy az átlátszó állvány felett található LG logóval szemben foglal helyet." - egy tesztet megnéznék róla.
Kíváncsian várom, hogy a többi TV gyártónál mennyire jön be ez a hajlított forma.
A beépített hangkeltők milyenek lehetnek benne? Mit tudhatnak?

@Badboylol:"2 éven belül már ez is sokkal olcsóbb lesz!" - az első egy-két szériát még nem érdemes megvenni. Nemcsak a magas áruk miatt hanem mivel akkor jöhetnek ki a gyermekbetegségeik, amiket később javíthatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Easyceaser
2013.11.17. 21:44
Ha most vennék egyet (kizárt ennyiért - ha lenne rá akkor sem) mire tudnám használni? Okay, nézhetem rajta a HD filmeket, meg a HD adásokat. De van ehhez egyáltalán 4k-s lejátszó? Van hozzá 4k-s film?

Válasz

Hajrá 4k!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet
2013.11.17. 23:06
Natív 4k-s lejátszó azt hiszem van, de tartalom nincs. Felskálázott blue ray van, meg 4k-s demóanyagok amit mindig mutogatnak, de az nem valódi tartalom. Szóval tényleg tök jó, hogy van ilyen, de amíg nincs rá tartalom teljesen értelmetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cooley
2013.11.18. 04:40
kray: Ahogy piter is mondja, én monitort szeretnék. Esetleg hasonló koncepciót, mint a mostani, hogy monitor és TV is egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2013.11.18. 06:09
4k-as adas legalabb 2020-ig nem lessz.Meg a blue ray sem elterjedt pedig az mar 7-8 eves.Dragak lesznek az adat tarolok hozza.Szerintem ez halott otlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2013.11.18. 07:58
Hát nem tudom, engem monitorban már a 26" is nagyon zavart.. Túl nagynak éreztem. Az OLEDnek ráadásul annyira erős a fénye hogy pl a telefonom sokkal kisebb kijelzővel is zavaróan erősen tud világítani egy sötét szobában. Kifolyik tőle a szemem ha nem veszem minimumra a fényerőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!