iPon Hírek

Hajlított kijelzős üzleti monitorok a Samsungtól

Dátum | 2017. 04. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung hajlított kijelzős üzleti monitorok piacra dobására készül, amelyek dizájn és tulajdonságok terén egyformák, képátlóban azonban különböznek egymástól. A CH711-es családot erősítő újdonságok közül a kisebbik példány 27 hüvelykes, nagyobbik társa pedig 32 hüvelykes képátlóval bír, viszont mindketten hajlított kijelzővel rendelkeznek, amelynek íve egy 1800 milliméteres sugarú körívet követ.
Noha a képátló eltérő, az adott SVA panel mindkét esetben 2560 x 1440 pixeles natív felbontást alkalmaz, közötte és háttérvilágítása között pedig kvantumpontokkal teleszórt réteg helyezkedik el, ami segít, hogy a megjelenő színek teltebbek, élénkebbek és pontosabbak lehessenek. A 16:9-es képarányú kijelző mindkét esetben 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögekkel rendelkezik, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16,7 millió.
A matt felületű panel mögött elhelyezett háttérvilágítás jóvoltából maximum 300 cd/m2-es fényerősség elérésére van mód, a tipikus kontrasztarány 3000:1 értéket képvisel, GtG válaszidő terén pedig 4 ezredmásodperccel kell beérnünk. Az új monitorok ugyan 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelnek, a FreeSync támogatás jóvoltából a dinamikusan váltakozó képfrissítési ráta akár 72 Hz-ig is elmerészkedhet.
A szemek védelméről csökkentett mértékű kékfény-kibocsátással, illetve villódzás-mentesen működő háttérvilágítással gondoskodnak az új monitorok, gyári állványuk pedig csak a kijelző döntésére ad módot. A tápellátás külső tápadapteren keresztül működik, a videó bemenetek között pedig egy Mini DisplayPort 1.2a, illetve egy HDMI 1.4-es csatlakozó sorakozik. A Samsung újdonságai rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!