iPon Hírek

Hajszál híján, de nem lett veszteséges a HTC

Dátum | 2013. 04. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A HTC egy év alatt az Android egyik legnagyobb nyerteséből az egyik legnagyobb vesztese lett. A tajvani gyártó berkeiben egyre nagyobb a fejetlenség, ami bizony nem fogja őket hozzásegíteni a felépüléshez. Ezúttal például a beszállító partnerekkel gyűlik meg a bajuk, és az új csúcsgépük az eredetileg beígért rekord rajt helyett több hetes csúszást könyvelhetett el.

A vállalat számolt a nagymértékű bevételcsökkenéssel, de az eredmények még az előzetes kalkulációknak sem feleltek meg – olvasható a Bloomberg hasábjain. Az elemzők a becsléseikben még 15 millió dolláros nettó profitot reméltek, de ez végül mindössze 2,85 millió lett. Tavaly ilyenkor még 173 milliós nyereséget sikerült elkönyvelni. 2013 első negyedéve összesen 1,4 milliárd dollár bevételt hozott, ami 37 százalékkal alacsonyabb, mint az elmúlt év azonos időszakában. A javuló eredményt a HTC One és a Facebook Home-nak elsőként otthont adó HTC First hozhatja meg. A One kereskedelmi forgalomba kerülését néhány alkatrész hiánya miatt voltak kénytelenek a második negyedévre átrakni. Sajnos ezzel a Galaxy S4-gyel szemben eredetileg kiépített előny elillant, de talán a felhasználók ettől függetlenül megszavazzák majd neki a bizalmat. A "Facebook-telefon" pedig április 12-étől lesz megvásárolható, már ha ezúttal minden zavartalanul zajlik. Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a Távol-Keleten lassan heti szinten jelennek meg új modelljeik, egy tavalyi stratégiának megfelelően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hbalazs
2013.04.10. 16:57
Azok után, amit a Desire X 4.1-re frissítésével műveltek nem lennék meglepődve ha tényleg veszteségessé válnának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2013.04.11. 22:02
Tavaj bakot lottek azzal hogy kozvelemeny kutatast tartottak!Es nagyon gyenge aksikat pakoltak a telefonokba!4.7-col 1650-es aksi nagyon gyenge!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!