iPon Hírek

Hajtogatható Samsung mobil jöhet ősszel

Dátum | 2017. 03. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung és az LG is azon dolgozik, hogy minél előbb bemutathassa a hajlékony megjelenítővel szerelt okostelefonját. Az LG készített már ilyen jellegű mobilokat (G Flex termékcsalád), ám ezúttal ennél sokkal messzebbre szeretnének elmenni a gyártók. Most már mindenki konkrétan összehajtható vagy feltekergető kijelzős eszközökre számít, és nagyon úgy fest, hogy idén tényleg a kamerák kereszttüzébe kerülhetnek az első fecskék.
Ezúttal a Samsung megoldását illetően kaptak szárnyra friss információk. A piacvezető az aktuális pletykák szerint a harmadik negyedévben rukkolhat elő az első összehajtható okostelefonjával. Ám egyelőre nem kereskedelmi forgalomba szánt megoldásra számítanak a szakemberek. Az ET News elmondása szerint egy prototípus gyártásának a beindításán dolgozik a Samsung, ami viszont több ezer példányban készülhet el. A viszonylag nagy volumenű prototípuskészletre azért lehet szükség, hogy minél több tapasztalatra tegyen szert a gyártó, minél többen tudják kipróbálni a szerkezetet. Élesben kiderülne, hogy mennyire bírja a gyűrődést a masina az emberek kezében és hogy viseli a mindennapos stresszhelyzeteket. A Samsung a lehető legjobb minőséget szeretné nyújtani a felhasználóinak, de minden bizonnyal annyira sok tapasztalat még mindig nincs a hajtogatható megjelenítőkkel – a rá épülő eszközökkel meg végképp –, hogy milliószámra kezdje gyártani.
Ha minden a tervek szerint alakul majd a prototípusokkal, akkor a Samsung beindíthatja az első hajlékony megjelenítős okostelefonjának tömeggyártását – véli az ET News. Ám a szaklap szerint erre már idén aligha fog sor kerülni, szóval az egyszerű felhasználók zsebébe legkorábban 2018-ban kerülhet ilyen újdonság. Sokan arra számítanak az eddigi információkból következtetve, hogy a Samsung az IFA 2017 keretében már megvillanthatja az összehajtható okostelefonját. A berlini eseményen általában teljes mellszélességgel szokta magát képviseltetni a dél-koreai alakulat, és idén is így lehet ez, de azt egyelőre természetesen semmi nem erősíti meg hivatalosan, hogy egy hajtogatható mobilt is kiállítana a vállalat a rendezvényen.
Hogy mit lehet tudni a Samsung első hajlékony megjelenítős szerkezetéről? Nos, egyelőre gyakorlatilag semmi konkrétumot. Ami biztosnak tűnik, hogy ez, illetve ezek új elnevezéssel kerülnek majd bevezetésre, a Galaxy X termékcsaládot tisztelhetjük majd az ilyen jellegű megoldásokban. Két konkrét megnevezésről is hallhattunk már mostanra, a Galaxy X1 és Galaxy X1 Plus állítólag úgy alkot majd párost, mint a Galaxy S termékvonal esetében a mobilok, szóval két eltérő méretű eszközről lehet szó, ám valójában ezeknek nem sok alapja van. A jelentések alapján a Samsung semmi esetre sem egy középkategóriás mobilt tervez gyártásba állítani összehajtható kijelzővel. Egy olyan termékcsaládra számíthatnak az érdeklődők, ami a vállalat aktuális csúcsszériái felett helyezkedik majd el, szóval drágább lesz a Galaxy S és Galaxy Note modelleknél – tehát fel lehet készülni lélekben már most az 1000 dolláros határ átlépésére.
Az ET News szerint egyébként résen kell lennie a Samsungnak, mert a kínaiak is gőzerővel dolgoznak már hajtogatható kijelzők gyártásán. Konkrét vállalatot nem nevezett meg a szaklap, de állítólag Kínában is kezdődik a termelés felpörgetése, és így akár mások is elkezdhetnek ilyen panelekre építeni. És az Apple vagy akár a Microsoft is kísérletezhet ilyen jellegű termékkel, mivel ők is több összehajtható eszközt leíró szabadalmat jegyeztek be az elmúlt hónapokban, években. Plusz azért arról sem kell megfeledkezni, hogy a Xiaomi tavaly októberben olyan eszközzel rukkolt elő (Mi Mix), aminek azóta sincs párja egyetlen rivális gyártónál sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. MZperX75
2017.03.17. 10:34
Lassan 10 éve megy az ígérgetés....(nem csak a Samu-tól)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Meteoreso
2017.03.17. 10:42
Egy dolog meghajlítani valamit meg egy dolog valamit egyfolytában 180 fokban hajlogatni.
Nem adok neki 1 évet és garik ezrei fognak ketyegni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp Meteo...
2017.03.17. 13:32
Ez így van, szerintem is, de ezt ők is tudják, ezért tervezik a több ezres prototipus próbát/gyártást és tesztet. mit ahogy a cikk is írja.
Ezt a tesztet a Samu meg az LG meg is csinálja, de majd a kínai gyártók nem, és ott fel is lép majz ez a probléma...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DemonDani Meteo...
2017.03.18. 01:03
Szerintem nagyobb küldetést is megoldott már valahogy az emberiség. Meglátjuk mi sül ki belőle, butaságokat meg kár szajkózni. Ha így volna, akkor nyilván nem kerül gyártásba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dragonsan Meteo...
2017.03.18. 12:56
Láttad te már, hogy a kínai gyárakban milyen automata tesztelő gépek vannak? A kínaiaknál sokkal nagyobb trend a kinyitható telefon mint európában és van olyan gép ami folyamatosan ki be nyitogatja a telefont, hogy megnézzék mennyi ideig bírja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RealDreamQ
2017.03.18. 13:02
Én más irányban gondolkodnék mint a hajlítás ! Kettő fél kijelző az egyben , ám összecsusztatásnál fednék egymást , így nem lenne úgymond semmi rés , hanem folyamatos a kijelző ha úgy használjuk. Az alul lévő láthatatlan gumírozott szalagkábel nem látszana.
Ha meg nem síkban szeretnénk használni , akkor egyik opció , hogy pl 130° -os nyitásnál belehetne fixálni és ebben az esetben mint egy laptop , alsó rész billentyűzetként érvényesülne , míg a másik fele csak a képernyő és minden a giroscop miatt mindegy melyik az alja /teteje .
Valahogy így gondolom - vagy síkban teljes képernyős üzemmód van , azaz normál okos-telóként megy teljes kijelzőn.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2017.03.19. 14:47
Annyiban különbözik egy nintendo DS-től, hogy középen a hajlítási ponton, azon a pár centin is van kijelző, technikai hasznosságban nem nyújtana többet. Viszont ha már a tévéket összetekerve vihetné haza a vásárló mint egy posztert, már előnyösebb lenne a kis súly és a kis helyigény miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cathaya
2017.03.19. 15:41
Kíváncsi vagyok hány hajlítás után jönnek a pixelhibák, sok jót nem jósolok neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kari1393
2017.03.19. 17:14
It doesn't look like anything to me.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!