iPon Hírek

Halo: Reach MP szabályok

Dátum | 2010. 03. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Bungie rengeteg új ötlettel állt elő, hogy megreformálja a játék multiplayer részét. A rendszer lényegében Rank, Credit és Commendation-ök szerzésén alapszik. Lássuk, hogyan is működik!

"A Ranknak - ahogy a Halo 3-ban ismertétek -, vége." - írja a Bungie.net. Mostantól kezdve elválnak a TrueSkill-től, míg az XP-t teljes egészében kukáztuk. "A Trueskill a halkan búgó masina a matchmaking alatt, mely szakadatlanul dolgozik azon, hogy megtalálja a lehető legmegfelelőbb kihívást számotokra."

Összefoglalva, a Rank azt mutatja, hogy mennyi időt fordítottál a játékra az összes játékmódot belevéve, ahogy szerzed a Crediteket, növekszik. A Crediteket nyertes, illetve befejezett játékokért kapjátok, valamint Achievementekért, Challange-ekért és Commendation-ökért. Az utóbbiak maradandó díjak olyan dolgokért, mint például a headshotok. Ha megnézzük valakinek a Commendation-jeit, az ad egy összképet az illető játékstílusáról is.

A Challengekből naponta, illetve hetente lesznek majd újak, hogy folyamatosan frissen tartsák a játékot. A napi feladatok közt ilyesmik lesznek, mint "Ölj meg X játékost Matchmakingben" vagy "Ölj meg Y ellenfelet a Kampányban". A heti feladatok már ennél összetettebbek, olyan jellegű kihívásokkal, mint "Csinálj végig egy Missziót úgy, 'ahogy kevesen merték'."

Amit pedig a Creditekkel szerezhetünk, az csupán a kinézetünket változtathatja meg, magyarán nem vásárolhatunk belőle semmit, ami valamilyen előnyhöz juttatna minket. A készítők arra törekszenek, hogy semmilyen módon ne befolyásolják a játékstílusunkat.

A Spartanok és az Elitek is testreszabhatóak lesznek, bár a Bungie még nem említette, hogy milyen változtatások lesznek lehetségesek az utóbbinál. A fejlesztők azért döntöttek a besoroló rendszer megváltoztatása mellett, mert a játékosok döntő többsége soha sem jutott el a magasabb rangokig. Akik pedig ragaszkodik ahhoz, hogy kitűnjön a többiek közül, azoknak ott lesznek a különböző időközönkénti besorolások és egyéb leaderboardok (és akkor még nem is beszéltünk az Arénáról és az arena ratingekről).

További információk a multiról és az Arénáról az Eurogameren olvashatók. A Halo: Reach ősszel érkezik exkluzívan az Xbox 360-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!