iPon Hírek

Hálózati USB-s eszközmegosztás IOGEAR-módra

Dátum | 2008. 05. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Útjára indította új alkotását az IOGEAR, ami jelen esetben az USB Net ShareStation nevet viseli, funkciója pedig nevének megfelelően annyi, hogy különböző USB-s eszközök hálózati, megosztott használatát is lehetővé tegye.


Egyszerre legfeljebb négy különböző eszköz (így például merevlemez, pendrive, nyomtató, hangszóró, vagy épp webkamera) kezelésére képes, amelyeket aztán egy USB 2.0-ás (vagy épp egy vezeték nélküli) hub segítségével állít rendelkezésére a hálózat valamennyi gépének (bár a vezeték nélküli kapcsolat egyes alkalmazásokhoz, így például zene-streaminghez túl lassú lehet).

A nyomtatókat automatikusan felismerei a 10/100Base-T portján keresztül - amelyet, ha multifunkciós, akkor akár egyszerre több gép is használhat egyszerre; amíg az egyiknek nyomtat, addig a másiknak szkennel és a harmadiknak faxol.

Kompatibilitás terén, ahogy az már nagyjából megszokott a legtöbb eszköztől, 2000-től fölfelé minden Windows-szal működik. Már kapható a nagyobb forgalmazóktól, és persze magától az IOGEAR-től is, $80 ellenében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!