iPon Hírek

Hamar megtalálhatják a Microsoft új elnök-vezérigazgatóját

Dátum | 2013. 12. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Steve Ballmer nagyjából négy hónapja jelentette be, hogy 2014 augusztus 23-án távozik a Microsoft elnök-vezérigazgatói székéből, így a vállalat vezetése azonnal neki is látott, hogy megtalálja méltó utódját. A válogatás a legfrissebb hírek szerint komoly tempóban zajlik, így az új elnök-vezérigazgatót hamarabb megtalálhatják, mint azt korábban bárki is gondolta volna.

Steve Ballmer, a távozó elnök-vezérigazgató
A csapat a kritériumok meghatározása után több, mint 100 lehetséges jelöltet választott ki, majd közülük több tucatnyival beszélgettek is. Idővel sikerült nagyjából 20 főre szűkíteni a lehetséges jelöltek listáját, így most erre a 20 főre koncentrálnak a kiválasztást végző csapatban. A jelöltek között kiváló szakembereket találunk, de talán ki lehet emelni közülük kettőt, akik a legesélyesebbnek tűnnek a pozíció betöltésére. Egyikük a Nokia korábbi elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop, másikuk pedig a Ford jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Alan Mulally. Kettőjük közül Stephen Elop tűnik esélyesebbnek, hiszen ő korábban már dolgozott a Microsoftnál. Amennyiben ő lenne a befutó, úgy sor kerülhetne a Bing kereső leállítására és az Xbox üzletág értékesítésére is. A keresés tehát magas hatásfokkal zajlik, amelynek eredményeként 2014 első felében véget is érhet a munka. Ahogy megszületik a döntés, beszámolunk róla.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. tomchee
2013.12.18. 20:19
A Win8-as és az XBone-os AntiFelhasználós üzletpolitika után már ideje volt. Reméljük a köv. elnökkel azért kissé vissza kanyarodnak a felhasználóbarátibb hozzálláshoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Meteorhead
2013.12.18. 20:43
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy miért állítanák le a Binget? Akkor Google nélkül meg fog állni az élet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. prohlep
2013.12.18. 20:50
"vissza kanyarodnak a felhasználóbarátibb hozzálláshoz"

reménytelen, MicroSoft nem tud jól programozni, immár több mint két évtizede bénázik egy jónak remélt grafikus rendszer összehozázásn, ... miközben már majdnem három évtizede elérhető az Apple Macintosh és a Unix/X, ez utóbbi forráskódját már két évtizede tanulás végett tanulmányozhatnák, de szemmel láthatóan nem túl jó tanulók a MicroSoft tervezői

"miért állítanák le a Binget?"

Mert a Win8 óta anélkül is, sőt annál sokkal teljeskörűbben el tudják látni a te megfigyelésedet és követésedet. Figyeld egy linuxos géppel a Win8 géped hálóforgalmát, csak előtte támasszad föl az álladat leesés ellen.

NSA szereti a Win8-at. Nekik már nem kell a Bing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. kiskoller Meteo...
2013.12.18. 20:54
Van sok más, jobb kereső, mint a Google. Én csak azért használtam 6 évig, mert csak azt ismertem. Nemrég átváltottam a duckduckgo -ra, ami bár kevesebb funkciót tartalmaz, pontosabb keresést tesz lehetővé, és biztonságosabb is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. vivanto
2013.12.18. 21:17
Eddig még csak legyintettem egyet-kettőt, de ahogy egy szomszédos cikknél is említették, igencsak kezd zavaróvá válni ez az állandó fröcsögés ami az iPon cikkeit jellemzi mostanság. Ha meg "csak poénnak szántátok", annak csapnivaló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thedevelop...
2013.12.18. 22:51
vivanto: +1

prohlep pedig állandóan rámar az ilyen MS cikkekre. Linuxon egyetlen alkalmazást sem találtam eddig, ami helyettesítené a Windows-os megfelelőjét. Mindegyik gagyinak tűnik, egyiket sem lehet komolyan venni. A libre office-tól a Thunar-on, Dolphin-on át a Gimp-en keresztül az Mplayer-ig és még sorolhatnám. Mindegyik egy rossz vicc. Ha csak ennyit lehet kihozni a GTK-ból, akkor inkább meg kellene maradni a konzol-only alkalmazásoknál.. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. iattilagy thede...
2013.12.19. 08:08
Ez így elég furcsa, mivel csak a dolphint nézve, inkább Windowson nincs semmi ami helyettesítené.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dzsuz87
2013.12.19. 08:13
Sajnos a Linux variánsok zöme (opensuse, ubuntu, kubuntu) már NEM stabilabbak a Windowsoknál, az XP óta. Egyedül a Debian jobb, ahhoz viszont szakinak kell lenni.

A Windows 7 óta már az sem probléma, ha éjjel-nappal megy a gép hónapokon át.

Ezek után azt mondani, hogy a Microsoft semmit nem tanult a Unix kódokból, elég merész.


A Libreoffice amúgy tényleg egy rossz vicc, ezzel sajnos egyetértek, nap mint nap szenvedek emiatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. thedevelop...
2013.12.19. 09:27
iattilagy: Szerintem is érdekes, mert a Dolphin-ban van kb. 7 gomb (Back, Forward, Icons, Details, Columns, Preview, Split), baloldalon egy navigációs oszlop és jobb oldalon egy elölnézeti ablak a kijelölt fájlhoz.
Ehhez képest már a Windows (7, 8 ) alapértelmezett "Intéző"-je is fejlettebb funkciókat kínál, menthetsz például közvetlenül a SkyDrive-ra, ráadásul szebb is.
Nem beszélve a TotalCommander-ről, aminek aztán végképp nincs párja linux-on.
Persze lehet példálozni a Gnome commander-rel, Krusader-rel, vagy bármi mással, de mindegyik csak a TC egy primitív utánzata.

Ezért írtam, amit korábban írtam. Ezek csak gyerekjátékok.
Ha az ember rá van kényszerülve a linux-ra, akkor természetesen bőven megteszik ezek az alkalmazások is, viszont nem vagyunk rákényszerülve.

Legfeljebb a mazochisták győzték meg magukat arról, hogy ezek a programutánzatok teljesen megfelelnek a mindennapi használatra és különben is pfujj Microsoft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zabalint
2013.12.19. 11:16
TC-nek tényleg nincs jó megfelelője, én máig mc-t használok Linuxon mindenre, mert a grafikus alternatívák gyengék (Dolphin egy hulladék (úgy mint a Sajátgép), pedig KDE-t használok). De Libre Office, Gimp teljesen jók otthoni használatra, én Windows alatt is használom ezeket, a MS Office vagy a Photoshop kemény pénzbe kerülne, persze akinek nem gáz, hogy a cracken keresztül zombi hálózat része lesz, annál más a helyzet. Más kérdés, hogy MS Office 2003-ig használható normálisan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zabalint
2013.12.19. 11:22
"Sajnos a Linux variánsok zöme (opensuse, ubuntu, kubuntu) már NEM stabilabbak a Windowsoknál, az XP óta. Egyedül a Debian jobb, ahhoz viszont szakinak kell lenni."

Ma már nem kell Debianhoz szakinak lenni, ha alap dolgokra használod, ha mélyebb dolgokra, akkor Ubuntuhoz is annak kell lenni. Sőt, én kezdőknek inkább Debiant ajánlanék, mint Ubuntut, mert nem fog egyből jó nagy bughalmazba kerülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. j.panzer
2013.12.19. 14:11
Pár hete még arról szóltak a hírek, hogy a lumia mágus (Elop), aki csődbe vitte a világ egykoron legnagyobb mobilcégét, már kiesett a versenyből. Eszerint mégse. Nagy kalap kavarás az, ami a sajtónak kimegy, csak remélni tudom, hogy a színfalak mögött némileg nagyobb mennyiségben van jelen a szakértelem, mint amit mi látunk ebből.

Mulally sem egy nagy arc, szimpla válságmenedzser, informatikával nulla tapasztalata van. Bár nem kizárt hogy ez pont, hogy előny lesz, talán így képes lehet "átlag halandó user" szemmel nézni a cég termékeit.
Ettől függetlenül szerintem egyikük sem alkalmas (vagy legalábbis nem a legalkalmasabb) a CEO posztjára, de ők tudják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Meteorhead
2013.12.19. 14:26
Számomra is furcsa, hogy pont őket emelik ki, amikor vagy inkompetensnek mutatták magukat a múltban IT céget vezetni, vagy éppen semmi közük az egészhez. Én csak találgatok, de hogyan tud IT céget vezetni valaki, aki ezt se tudja mi fán terem a vállalati szoftverfejlesztés?

Prohlep válaszára csak annyit reagálnék, hogy személy szerint nagyon örülnék, ha a MS szoftvermérnökei belenéznének az XServer kódjába, hogy hogyan NEM szabad ablakolót csinálni. Szerinted miért készül a Wayland és a Mir? Mert az X egy evolúciós zsákutca (hátmég ha megnézed az X-tunneling betegségeit, abból gyönyörűen látszik, hogy egyszerűen rosszul lett megtervezve). Nagyon hosszan tudnám taglalni a fényéves különbségekeket az X kontra WDDM-WinAPI viszonyában, de hely szűke miatt hadd ne tegyem.

Milyen jó keresők vannak amiket érdemes használni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. j.panzer
2013.12.19. 17:12
Egyébként számomra annak is van egy diszkrét bája, hogy Elop megjelölte a Bing és az X-box divíziót, mint felszámolandó részlegeket, ugyanakkor az 1 milliárd dollár veszteséget termelő RT-t, meg a WP részleget, aminek hála csődbe ment a Nokia, meg sem említi.
Ha én lennék CEO, az lenne az első dolgom, hogy azonnal lelövöm a cég két legsikertelenebb termékvonalat. Inkább, mint hogy tovább tömjem pénzzel ezeket a hatalmas nagy nulla, használhatatlan vackokat. Mert hát azt látni kell, hogy Nokia sem azért ment csődbe, mert nem fejlesztett kellő mértékben, sőt, hanem azért mert maga a WP volt egy hatalmas katasztrófa. Egy ultimate hulladék, ami baszottul nem vonzó az emberek szemében. De azért ahhoz nem kell hozzányúlni. Az úgy jó, ahogy van... szánalmas...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. berreg
2013.12.19. 19:21
Engem nem zavar, ha csőbe megy Microsoft )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iattilagy thede...
2013.12.19. 20:44
"Dolphin-ban van kb. 7 gomb (Back, Forward, Icons, Details, Columns, Preview, Split)" Persze mert véletlenül egy linuxos fájlkezelő és nem foglalja a képernyőt felesleges izékkel, ha belenézel a menübe ott vannak a funkciók gyorsbillentyűi, pl. F3 kétpanel, F4 terminál (egy ablakban), F11 rejtett fájlok. A bal oldali helyes részre bármit ki lehet rakni pl. ssh-n keresztüli fájlelérés, samba stb. Bármi más kényelmetlen ez után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vivanto j.pan...
2013.12.19. 22:08
Sose nyomjál full kretént.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ZILtoid199...
2013.12.20. 02:23
Elopot nem szívesen látnám elnökségben. Én a Binget eléggé megszerettem, előtte Google fan voltam, de a Google-lel meggyült a bajom, főleg a hirdetéseik miatt, de nem egyszer nem találtam meg amit kerestem, mert a Google úgy gondolta, hogy pl. a kapcsolóüzemű tápok sípolásának oka helyett beepcode-okkal kapcsolatos fórumbejegyzéseket kaptam vissza. Ha az XBoxot meg megveszi valamelyik vetélytárs, akkor kitörhet egy monopólium a konzolpiacon, amíg valaki észbe nem tér és nem szál be valaki a saját konzoljával.

Amit meg sohasem láttam Linuxon: Digitális audio munkaállomást. Egyetlen módja Reapert futtatni Wine-ben, de még mindig nincs normális drivered profi hangkártyákhoz. Meg általában le is fagy, ha betöltesz egy VST-t, bizonyos kombinációk meg kernel pánikhoz is vezethetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller Meteo...
2013.12.20. 07:01
A Waylan valójában az X 12-es verziója, elhagyva a kompatibilitást. Maga az X nem egy rosszul megtervezett szoftver, inkább csak túlságosan elöregedett, és nem volt merszük leváltani a fejlesztőknek eddig, 20-30 éve tartják a kompatibilitást. Így ezer éves feature-ök is benne vannak, így a megváltozott igényeket nem tudja már kiszolgálni. Csupán azért nem X12-nek nevezték el a waylandot az amúgy régi X-server fejelsztők, mert nem akartak problémákat kreálni az Xorg nevének birtokosaival, inkább elnevezték máshogy, hisz úgy is teljes újraírásról van szó. Viszont nem hiába lesz a Wayland kompatibilis a mostani X szerverrel

Abban viszont maximálisan igazadan van, hogy a driverek után az X szerver a Linux leggyengébb pontja, a konkurencia ennél többet tudott lerakni az asztalra.. Eszméletlen nehéz használni még hozzáértőnek is, kaotikus, lassú, és rossz képet is csinál. Például aki több monitort használ tudja, hogy miről is beszélek.

Cserébe viszont az ablakkezelő szoftverek és a DE-k sokkal fejlettebbek sztem.

Remélem hamar elkészül a Wayland. Bevallom még nem próbáltam ki, de tervben van. Elvileg van már XWayland, amiben a Wayland ablakonként lekezel egy X szervert, amivel maximálisan tartja a kompatibilitást minden téren. Lehet érdemes lenne ezt is meglesni.

------


Egy CEO-nak nem kell tudnia, hogy milyen termékeket állít elő az adott cég. Neki vezetnie kell tudnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2013.12.21. 00:57
"Egy CEO-nak nem kell tudnia, hogy milyen termékeket állít elő az adott cég. Neki vezetnie kell tudnia."
Hát a Bing és az Xbox részlegének leépítése, eladása nem éppen erre vall szerintem - most hírtelen ez ragadta meg a fantáziám a cikkből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!