iPon Hírek

Hamarabb érkezik az új Windows, mint gondolnánk

Dátum | 2013. 02. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A The Verge informátorai szerint a Microsoft műhelyében már készül a Windows következő változata, amely Windows Blue munkanév alatt fut. Az egyelőre nem tudható, hogy ez az elnevezés megegyezik-e az új kiadás végleges nevével, az viszont biztos, hogy a Blue névvel a korábbi pletykákban már találkozhattunk, így abszolút nem cseng ismeretlenül. Hamarosan jön a Windows Blue első bemutató kiadása Elnevezés ide vagy oda, a Microsoft szoftvermérnökei a jelek szerint remekül haladnak a Windows Blue első, publikusan is elérhető bemutató kiadásának fejlesztésével. A vállalat a Windows Blue esetében nyári megjelenési időponttal számol, ami azt jelenti, hogy a termékfejlesztési ciklus meglehetősen rövid lesz. A szoftver esetében az első mérföldkövet már sikerült elérni, most pedig a Milestone Preview változat is készülőben van, ami az első publikus bemutató kiadás alapjául szolgál majd.

Az első bemutató kiadás az elkövetkező hónapok folyamán válik elérhetővé, így a Windows 8 felhasználók rövidesen kipróbálhatják azt, valamint véleményt is formálhatnak az újításokkal kapcsolatban, amit a fejlesztők a végleges kiadás elkészítésénél természetesen figyelembe is vesznek. Az már biztosnak tűnik, hogy a Microsoft csak egyetlen bemutató kiadást készít a szoftverből, a végleges változattal pedig nyárra készülnek el a vállalat szakemberei. Áttér a Microsoft az évenkénti frissítésre, így folyamatosan érkezhetnek az újítások Korábban már olvashattunk pletykát arról, hogy a Microsoft a nem is oly távoli jövőben áttér majd arra a gyakorlatra, amit az Apple is alkalmaz. Ennek értelmében ezentúl éves bontásban érkeznek majd az új kiegészítő csomagok, amelyek más és más területen kínálnak újításokat az operációs rendszer felhasználóinak. Az első ilyen csomag a Windows Blue lesz, amit meglévő Windows 8-as operációs rendszerünkre lehet majd telepíteni, csak úgy, mint a későbbiekben megjelenő "frissítőcsomagokat". Ahogy a Windows Blue, úgy a később megjelenő "frissítőcsomagok" is ingyenesen elérhetőek lesznek a Windows 8 felhasználók számára. Windows Blue: sok még a rejtély az újításokkal kapcsolatban A Windows 8 operációs rendszerre telepíthető, kiegészítésnek minősülő Windows Blue esetében egyelőre még nem világos, hogy pontosan milyen újítások állnak majd rendelkezésre, az viszont már tudható, hogy megújul, jelentősen továbbfejlődik a kereső szolgáltatás. A kereső funkció fejlesztésén a Bing csapat dolgozik, így komoly változásokra számíthatunk. A keresőmotor sokkal hatékonyabban üzemel majd, akár saját gépünkön, akár az interneten kutatunk szöveg, kép, film, zene vagy akár alkalmazások után. A továbbfejlesztett keresőmotor a különböző appokban is automatikusan, hatékonyan tud keresni majd. Szintén fontos újítás lesz, hogy a Windows Blue az Internet Explorer új, 11-es kiadását is magában foglalja majd, plusz külön felhasználói kezelőfelületet is kínálni fog, amit a 7 és 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblákhoz optimalizálnak a vállalat szoftverfejlesztői.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

60. Novver
2013.02.27. 11:14
WHAT.THE.FUCK. MI EZ? COD?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. qwertly
2013.02.27. 11:16
Miért ezt a sz@rt erőltetik,inkább a windows 7 adnák ki az sp2 csomagot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. ribizly
2013.02.27. 11:19
@Novver:
Pont ez jutott eszembe nekem is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. mThom
2013.02.27. 11:22
Új értelmet nyer a Blue Screen of Death kifejezés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. thedevelop...
2013.02.27. 11:25
Azért ezt a "sz@rt" erőltetik, mert a mobil eszközök irányába konvergál a világ, a Microsoft pedig úgy gondolta, hogy egyszerre kínál megoldást a desktop, a notebook, a notebook-táblaPC hibrid, a táblaPC és az x86-os processzorral rendelkező mobil szegmens számra.

A keresőt is azért fejlesztik ennyire, mert már ezek a felhasználói szokások is változtak. Sok a felhő alapú rendszer és például egyre jobban homogénné válik az adott gép lokális háttértára és mondjuk egy felhő alapú tárhely.

Az átlagfelhasználó már nem meghajtókat szeretne látni, csak az adatot, amit keres.
Ennek érdekében átlátszóvá kell tenni a keresési lehetőségeket is, tehát ha keresek valamit, akkor azt mindenhol keresem és nem érdekel, hogy hol találom meg, csak annyi a lényeg, hogy megtaláljam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. qwertly
2013.02.27. 11:42
Az ubuntol is elfordultak a felhasználok jelentős része amikor leakarta a nyomni a átlagnál képzettebb userek torkán a unity.Így még arra nem válaszoltál miért nem az elterjedtebb windows 7 adnak javító csomagot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. dilofekete
2013.02.27. 11:49
Azt nem értem, hogy minek a frissítés, ha nekem kell telepíteni a rendszert a gépre. Ma már a telepítő lemezeknek leáldozott és így elérhető lehetne egy olyan szolgáltatás, mint az apple vagy linux, így akkor elvárható lehetne az is, hogy ha egy winyót cserélek, akkor automatikusan telepítse a rendszert neten keresztül és frissítse is, hamár kiiktatják a lemezt. Majd a szolgáltatónak kifizetném a windows felhasználói árakat, de valamit valamiért a felhasználók is elvárnának, mert így ez natúrban elég snassznak tűnik nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. thedevelop...
2013.02.27. 11:56
"Az ubuntol is elfordultak a felhasználok jelentős része amikor leakarta a nyomni a átlagnál képzettebb userek torkán a unity"
Ez így van, de maradjunk annyiban, hogy például nem egy KDE-s Suse-ből lesz mobil OS.

Félreértés ne essék, nem akarok válaszolni semmire, csak próbálom megmagyarázni, hogy mi történik mostanában. Nem kell hőbörögni, ez van, ebben van pénz.

Amúgy szerintem Win7-re is lesz majd frissítés, de nem a UI frissül majd, inkább az újabb hardware-ek, esetleg néhány technológia kap majd támogatást.
Így volt ez korábban is. Az XP megjelenéskor még nem támogatta a WPA2-PSK/AES titkosítást, így nem tudott kapcsolódni az ilyen wifi hálózatokhoz. Ezt később, valamelyik SP-ben megkapta. Ha minden igaz, akkor a Vista is csak egy javítócsomag után ismerte az exFAT-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Ereshkigal
2013.02.27. 11:58
A cím azt mondja, hogy új Windows érkezik (ami nálam azt jelenti, hogy önmagában telepíthető, standalone os-ről van szó), kicsit félrevezető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. dobko
2013.02.27. 13:26
Nekem nem jön be ez az új irányzat, ez a "táblásodás" smart phone mizéria.

Az új rendszerek állandóan jobban tudják mit akarok csinálni, ami nagyon idegesítő. A másik, hogy már túl hülye baráttá válnak, ami nekem általában csak nehezíti a dolgom az eddigiek alapján...

Éljen a facebook meg az érintőképernyő, mióta felbukkantak csak lefelé megy az a bizonyos görbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. CyberPunk6... qwert...
2013.02.27. 13:38
qwertly - szerintem az komolyabb beavatkozás volt a rendszerbe, mint a metro ui. Amúgy ott olyat raksz fel amilyet akarsz, nekem KDE jött be.

dobko - Az "egyszerűsítés" (ami amúgy funkcióbővülés, de mindegy), csak a start menü cseréjét jelenti, ha dolgozni akarsz, az asztalon minden ugyanaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. chris-v
2013.02.27. 13:47
@qwertly:
Ja igazad van, win 7 sp2 jöhetne ez helyett, de akár win 98 fourth editiont, esetleg win xp sp10 is kiváló lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. mythbuster
2013.02.27. 13:51
Ami az Applenek megy az a MS -nek nem biztos, hogy menni fog. Mostantól évenként kapunk újabbnál újabb hulladékot.

Ideje lenne visszatérni a Desktop szegmensbe, a mobilt meg másik ágon fejleszteni, mert ez így szar ahogy van. Az egységes felületet felejtsétek már el! Nincs egységes felület Desktop és mobil szegmens között! Alapból a mobil nem Desktop célokat és szemléleteket követ, nem ugyan az a felhasználó közeg. Míg a mobilon netezel, játszasz, addig a desktopon dolgozol. Értsd ez alatt Office,PS,Visual Studio, Autocad, Catia... Ezeket SOHA nem fogod mobilon használni, fölösleges egységesíteni a felületeket, csak anti-felhasználóbarát szoftver lesz belőle. Tableten lehetne átmenetet képezni, de az asztal-mobil szegmentsd felejtsétek el! Ez csak az MS viziója és más másodszor bukott bele a dologba, remélem észhez térnek a nyomorékok.

Felhő? Hagyjátok már!!! A felhő adatmentésre lett kitalálva nem és nem arra hogy szoftvereket, projekteket tervezzünk benne! Ezt az Apple is szépen megoldotta az iCloud mentésre és szinkronizálásra szolgál és nem arra hogy teleszarjuk fölösleges adatokkal. Adatok tárolására merevlemezeket használnak itt is lehet rendelni belőle, tessék beszerezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. thedevelop... mythb...
2013.02.27. 14:37
A Windows 8 rengeteg újítást tartalmaz, nem csak a "Modern UI"-t.

Definiáld a "mobil" fogalmát. Egy szoftver mikor mobil? Ha java-n íródott és ezáltal minden platformon fut, amire magát a JVM-et megírták? Vagy ha QT-ben és ezáltal minden platformra lefordítható, ahol elérhető a QT fordító?

Miért ne lehetne ezt a mobilitást egyel lejjebb, operációs rendszer szintjére vinni? A Microsoft jelenlegi erőteljes marketing filozófiája (ha lehet így mondani): Mindenre Windows-t!
Ha belegondolsz, nem hülyeség. Ha ugyanaz a kernel, akkor minden, amit erre a platformra írtak, az futni fog bármilyen eszközön, amin maga az op. rendszer is fut.
(Nem összekeverendő az ARM-os és az x86-os kernel)

"Ideje lenne visszatérni a Desktop szegmensbe, a mobilt meg másik ágon fejleszteni"
A-a, pontosan erre nincs idő. Ez nem "rapid". Ráadásul ha több külön fejlesztőcsapat helyett elég egyet megtartani, az még költséghatékony is.

Az egyetlen dolog, amit valóban beépíthetnének UI szinten, hogy lehessen felhasználói sémát választani (pl.: desktop, tablet, telefon).
Mivel ez semeddig sem tartana nekik, gyanítom, oka van annak, hogy ragaszkodnak az egységes felülethez. Ez vagy bejön neki, vagy nem, mindenesetre következetesek.

Cloud kapcsán: Ezeket ismered?

Google Docs
Outlook.com
OnLive
Gaikai

Mindegyik fenti szolgáltatás cloud-ban fut és köszöni, jól van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. szigi29
2013.02.27. 14:39
Kék, mint KÉK HALÁL???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Samanoske
2013.02.27. 14:40
Mekkora kamu cím ez,nem új winfos lesz,csak egy kieg.a 8-hoz,rájöttek,hogy elszarták,elkapkodták?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. deathtania
2013.02.27. 15:18
ezaz.
eléggé érdekel, hogy mit fog takarni a win blue. a win 8 rohadt jól sikerült a w7 után, remélem a blue is jobb lesz, mint a 8. 7-ről 8-ra váltással érezhetően gyorsult a rendszer, és sokkal könnyedebben használható lett az egész (hála a jó kis keresőnek is) és minden progi gyorsabb rajta, miközben kevesebb erőforrást eszik. kb 15 percet nyertem aksiidőben (a 6 órám mellé). csak optimalizálják még jobban a 8at, és nagyon boldog leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. deathtania
2013.02.27. 15:20
ja és amúgy lehet viccelődni a kék halállal: utoljára xp-n láttam, majd tavasszal egy ubuntun (ami telepítés utáni első induláskor összeomlott). w8 jó lett, akinek meg nem tetszik, használjon 98at vagy XP-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Joc1000
2013.02.27. 15:36
Ameddig nem lesz start menü és a szokásos rég bevált dolgok addig felejtős!
Marad addig a Win7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. NimKorko death...
2013.02.27. 15:36
Lehet ott Win7-et is használni, azzal sincs semmi gond. Én maradtam annál, majd ha kiforrott lesz teljesen a W8 és értelme is lesz használnom a kezelőfelületét lehet, hogy váltok, addig inkább kivárok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. dilofekete
2013.02.27. 15:39
Nekem csak szimplán a telepítőlemez meglétével van a problémám, az hogy létezik, semmi több, csak hogy kell vennem adathordozót a rendszer telepítéshez. Unom már, ki akarom dobni a kukába, lejárt de nagyon a lemezek és a pen drive használata egy átlag felhasználónál.
Különben meg start menü helyett ott van a pokki menü, rém egyszerű és jó használni, helyettesíti a rémképleteket a win 8-ról!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. knight9506
2013.02.27. 15:42
@Joc1000
Arra van lehetőség, hogy hasonló kezelőfelületet használj mint Win7 alatt és, hogy alapból az asztal jöjjön be. Más kérdés, hogy én is maradok még egy ideig a jól bevált Win7 64 bit-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Humbuk
2013.02.27. 15:52
deathtania: Nekem desktopon alig érezhető a változás (8GB ram, I5-3570k) Az UI miatt inkább win 7

Egyetértek thedeveloper-el a profilozás terén kiegészítve azzal, hogy igazán csinálhatnának amolyan teljesítmény profilokat is. (Pl ne legyen már az, hogy mindenféle szemét fut a háttérben, zabálva a memóriát) Mert ha nem nyúlsz bele a szolgáltatásokba, akkor egy csomó felesleg fog menni.
Ha egy op rendszer cross platform lesz, miért fut majd "ugyan úgy" egy 1Ghz-es telón 512MB rammal az oprendszer, mint egy 4magos(2-4GHz-s) 8-16GBrammal rendelkező DT-n?? (ilyen esetben az asztalin süvítenie kéne... win8al sincs így)
Kéne egy cukormáz nélküli, csak a lényeget tartalmazó rendszer ami nem fogja vissza a hardvereket. (és itt nem az aero-ra gondolok)

Btw egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam a win keresőjét az elmúlt 4 évben. Sőt a search indexer az első amit kikapcsolok fresh install esetén.

J.o.k.e.r: Mióta lett ilyen hatásvadász egyes cikkek címe? Mert ez már nem az első eset, hogy félrevezető a cím.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. qwertly
2013.02.27. 16:02
Nem kell itt,sírni hogy használjuk a 98 vagy az xp.Kicsit egyesek elvannak maradva azóta megjelentet a vista és a windows 7.Úgy-hogy ébresztő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Stonerice
2013.02.27. 16:15
Jaaaj, minek kellett kitalálni azt, hogy Windows 8 ra kell rátelepíteni

SZerintem akkor ennek meszeltek. Ezt, nemnagyon fogják használni szerintem. De lehet pont fordítva alakul, hiszen még nem láttunk róla semmit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.02.27. 16:27
lehet egy nagyobb "Service Pack" lesz pénzért... kinézek az MS-től ilyen újítást is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. sympton
2013.02.27. 17:28
SP pénzért! Királyság! ))))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. CyberPunk6... MJA
2013.02.27. 17:45
A támogatási időtartam már a megjelenéskor nyilvános volt. Szóval ez az ötlet megbukott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. thedevelop...
2013.02.27. 17:47
"Ahogy a Windows Blue, úgy a később megjelenő "frissítőcsomagok" is ingyenesen elérhetőek lesznek a Windows 8 felhasználók számára"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. freyr
2013.02.27. 18:01
Én meg azt hittem a Windows 9-ről lesz szó. Emberek, ne bulvárosodjunk, ne bulvárosodjunk!
Amúgy nem tudom a nem internetes kereséssel mi a gond a Win8 alatt, de a netes kereső Bing és az IE engem továbbra sem fog érdekelni... azt hiszem sikerült kiszivárogtatniuk a két legkevesebb felhasználót érdeklő fejlesztést. Ráadásul ez a kettő teljesen magától értetődő. Akkor... miről is szól ez az egész?

dilofekete: tudod egyszerű a magyarázat: pendrive-ról telepíthető verzió készítésére lusták, azt viszont nem gondolhatod komolyan, hogy telepítőmédium nélkül egy átlag júzer képes lenne bármit telepíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. CyberPunk6... freyr
2013.02.27. 18:07
freyr - Ez a nagy google mánia csak Európában jellemző, de itt is főleg Magyarországon.
Az usában nagyon is komoly jelentősége van az IE-nek és a Bingnek.

Aztán egy Hun user látogatása egy oldalon sokkal kevesebbet ér, mint egy USA useré.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim freyr
2013.02.27. 18:29
IE+Bing? Lehet hogy szar a Bing, de egyre inkább arrafele tendálok, hogy inkább azt használom, mert félelmetes mikor íjászat témában lesegetek képeket meg videókat Opera böngészőben tracker sütiket tiltva, aztán beírom google-be hogy "arrow" és kiad nyilakat ... majd 2 héttel később mikor ugyanezt a keresést eljátszom, lám-lám ... a tévésorozatot adta ki találatnak, pont amit kerestem.

Lehet hogy hülyén hangzik azt kifogásolni hogy minden esetben jó találatot ad még ugyanarra a keresőszóra is ... de ezt nem így kell nézni. Úgy kell nézni hogy úgy gyűjt információt rólad a google, hogy egyáltalán nincs semmiféle uralmad felette hogy mit gyűjtsön és mit nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. yodamester...
2013.02.27. 18:36
Remélem lehet majd alapból asztalra váltani,nem lesz csempe,lesz minialkalmazás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Asagrim yodam...
2013.02.27. 18:39
Nem tudom hogy abból amit olvastam mi volt spekuláció, és mi volt valós, de állítólag méginkább arra fognak hajtani, hogy nyirbálják az asztali környezetet, szóval még több taperolós fícsör lesz benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. dilofekete
2013.02.27. 20:43
freyr, nekem még pen drive sem kéne, meg mobil sem, mert útálom mindet, de ezt a telepítés problémát az esetek többségében megoldható lenne egy router frissítéssel, ami adna egy alap kezelőfelületet és csak a lan boot-ot kell beállítani. Nem lenne nagy ördöngösség, csak a szolgáltatóknak össze kéne dolgozniuk. Nem lehetetlen feladat és nem is 1 éves meló Szolgáltatónál meg lehetne venni a rendszer disztribúciókat és azt kapom a routeremre, mást nem is használhatnék, amíg meg nem veszem, akkor már választási opcióm is lehetne, ha nem a ráfizetést választom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. dilofekete
2013.02.27. 20:46
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. malvoisen
2013.02.27. 22:45
thedeveloper

Nyilván nem évente döntik el, hogy jövőre mit fejlesztenek. A MS bizony le van maradva, mert nem erre a piacra "számítottak". A marketing egy dolog, a tények azt mutatják, hogy még kb mindig az XP-nél tartanak (amit a Metro tud, azt segédprogramokkal már rég hozni lehetett), ebből kéne kilépni.

mythbuster:

Ezt a felhő érvet nagyon elbaxtad, koma. Az Apple ugye tartalom-orientált felhőt ad, de hogy másnak ne lenne értelme, azt erésen rosszul látod. Ráadásul az iCloud előfizetésedtől függ, hogy mennyit tárolhatsz (aki nem tudja: iTunes-ról vett tartalom nem számít foglalásnak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. malvoisen
2013.02.27. 22:57
thedeveloper

Nyilván nem évente döntik el, hogy jövőre mit fejlesztenek. A MS bizony le van maradva, mert nem erre a piacra "számítottak". A marketing egy dolog, a tények azt mutatják, hogy még kb mindig az XP-nél tartanak (amit a Metro tud, azt segédprogramokkal már rég hozni lehetett), ebből kéne kilépni.

mythbuster:

Ezt a felhő érvet nagyon elbaxtad, koma. Az Apple ugye tartalom-orientált felhőt ad, de hogy másnak ne lenne értelme, azt erésen rosszul látod. Ráadásul az iCloud előfizetésedtől függ, hogy mennyit tárolhatsz (aki nem tudja: iTunes-ról vett tartalom nem számít foglalásnak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. malvoisen
2013.02.27. 22:58
thedeveloper

Nyilván nem évente döntik el, hogy jövőre mit fejlesztenek. A MS bizony le van maradva, mert nem erre a piacra "számítottak". A marketing egy dolog, a tények azt mutatják, hogy még kb mindig az XP-nél tartanak (amit a Metro tud, azt segédprogramokkal már rég hozni lehetett), ebből kéne kilépni.

mythbuster:

Ezt a felhő érvet nagyon elbaxtad, koma. Az Apple ugye tartalom-orientált felhőt ad, de hogy másnak ne lenne értelme, azt erésen rosszul látod. Ráadásul az iCloud előfizetésedtől függ, hogy mennyit tárolhatsz (aki nem tudja: iTunes-ról vett tartalom nem számít foglalásnak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. malvoisen
2013.02.27. 23:00
Bocs, fogalmam sincs, miért van 3x a kommentem, bár dilofekete üres kommentjét nézve nem nálam van a baj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. thedevelop...
2013.02.28. 09:00
malvoisen:
Miből gondolod, hogy le vannak maradva? Mármint tényleg, mert érdekel.
Én úgy tudom, a Win7 kernelének nagy részét újraírták, az ezer éves kódrészeket (pl.: 16bit-es Windows-ból származókat) kigyomlálták.
Ezen kívül egyre több utasításkészletet, illetve modern technológiát natívan támogat. Pl.: UEFI, secureboot. Van olyan része, amit a szerver verzióból emeltek át, például az új távoli asztali hozzáférést.
Ha meghagyták volna az eredeti UI-t, akkor is egy abszolút versenyképes operációs rendszer lenne a Win8.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Terror
2013.02.28. 12:50
No és vállalati szférába mit szánnak? Ezt a blue-t? Mert a fancy 8-asra nem lesz ember, aki benevez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. thedevelop...
2013.02.28. 13:03
Jó kérdés én is kíváncsi vagyok rá. A kezdőképernyő valahogy nem illik céges környezetbe.
Mivel a Start menüt kiirtották a rendszerből, így nem lehet "engedélyezni". Ahhoz, hogy Win8-ban például start menü legyen kezdőképernyő helyett, kiegészítésre van szükség, akár a Microsoft, akár egy harmadik fél részéről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim thede...
2013.02.28. 13:30
Semmi olyan funkcionalitást nem hoz vissza egyetlen 3rd party start menü sem, amit a Windows 8 ne tudna alapból, ráadásul gyorsabban, mert program indítása sokkal gyorsabb úgy, hogy megnyomod a windows gombot, aztán elkezded gépelni a program nevét amit indítani akarsz, és így összesen 4-5 billentyűt megnyomva már el is indítottad a programot (win gomb, max 3 kezdőbetű, enter).

De ha tudsz egy olyan start menüt mutatni ami program indítása mellett mást is nyújt amit a windows start menüje Win7-ig bezárólag már tudott de a Windows 8 nem, mondjuk a gyakori alkalmazások dinamikusan változó listája mellett, az általuk legutóbb megnyitott fájlokat is listázza, akkor elnézést kérek a tájékozatlanságomért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. NimKorko
2013.02.28. 14:20
Asagrim: Az ilyen dinamikus listától szoktam én agybajt kapni. Chrome-ba is leváltom speed-dial-al (már ha használom a chrome-ot, inkább Opera), mert szeretem, ha elveim szerint vannak rendezve az oldalak, hát még a programok.
Úgyhogy szerintem az nem érv. De attól függetlenül nem rossz maga a rendszer, csak a kezelőfelülettől idegenkedem még mindig, pedig használtam is egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim NimKo...
2013.02.28. 15:46
Chrome-nál nem attól kapsz szerintem agybajt hogy dinamikus, hanem hogy túl kevés gyakorta használt oldalt listáz. 17-18 listaelemnél ez már egyáltalán nem jelent problémát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. NimKorko
2013.02.28. 16:04
Nekem pont, hogy azzal van a bajom, hogy automatikusan rendezi és legközelebb már nem biztos, hogy ott találom azt az oldalt, ahol megszoktam. Ráadásul én téma szerint szeretem rendezni, hogy ne kelljen feleslegesen mászkálnom. Ez mindegy, hogy 2x4-es vagy 6x7-es mátrixba van rendezve. A látogatottság alapján nekem ne pakolgassa kénye kedve szerint.
Amit cégnél használok Chrome alatti speed-dialt, az is automatikusan rendezi és agybajt kapok tőle, de a többi ilyenfajta plug-in meg fapados.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dilofekete
2013.02.28. 17:20
Valaki olvassa is a hozzászólásomat? POKKI menü=Start menü és eléggé ki tudja vágni a csempéket az alapértelemezett felhasználó felület kezelésetekből ..... emberkék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dilofekete
2013.02.28. 17:30
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim dilof...
2013.02.28. 18:07
És te olvasod az enyémet? Pokki nem tud az égvilágon semmit amit a Win7-es start menüből hiányolok. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thedevelop...
2013.02.28. 18:29
A startképernyő otthoni felhasználásra tökéletes, nincs azzal semmi gond. Mindegy, hogyan van rendezve, elkezded gépelni a program nevét és nyomsz egy enter-t.
A tradicionális Start menü alapvető funkciói továbbra is elérhetők, csak a bal alsó sarokban jobb gombbal kell kattintani.
A startképernyő vállalati környezetben néz ki furcsán, ahol a Modern UI-s alkalmazásokat nagyon nem használják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dilofekete
2013.02.28. 19:55
Assagrim, a legutóbbi elemeket és a favorit listát is tartalmazza, nézd meg a beállításokat is és már a win 8 as színvonalat üti meg nem a 7-et, mivel csempéket tudsz pakolgatni benne na
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. budspencer
2013.02.28. 20:26
Blue System
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. budspencer
2013.02.28. 20:36
Valszeg látják a W8 buktáját, gyorsan hegesztettek valamit, le merem fogadni vissza jön a W7 skin a desktop eszközökön. A service pack nem szokta megváltoztatni az oprendszer nevét, szóval ez mindent elárul.

ui:
Amúgy én is kivágtam az ubuntut a szemétbe, mikor kihozták a Unity-t. Azóta se használtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim dilof...
2013.02.28. 20:39
Oké, feltelepítettem, ott a listában a LibreOffice Writer. Mit is kell csinálnom, hogy lássam milyen doksikkal dolgoztam vele utoljára, hogy eleve azt nyissa meg? (Gyanítom hogy sehol, csak te nem értetted meg mit akarok.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cannapeace
2013.02.28. 21:51
Ott van az elsötétített síró öltönyös fickó! "Mindent bevallok Mr. BILL"
Vajon mért sír?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thedevelop...
2013.02.28. 21:55
budspencer: Nem fog "visszajönni" a Win7 eddigi felhasználói felülete. Sem az Aero (ami egyébként is csak a WPF demonstrációja volt), sem pedig a klasszikus start menü.
Az Apple stratégiáját alkalmazzák, ezért lesz más neve az új build-nek, ennyi.
Mivel az új operációs rendszereket eddig is többnyire az előző alapjaira építették, ezért simán megcsinálhatják, hogy frissítések formájában újítják meg az egész rendszert. Mint amikor egy játékot patch-elsz.
Inkrementális frissítésnek hívják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kilau
2013.03.01. 10:51
Szia Szabi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vakpal
2013.03.04. 08:51
Vergődik az MS rendesen, és akik MS only -val dolgoztak, elég nagy dilemma előtt állnak. W8 -at használnak és szenvednek az új kezelő felülettel vagy maradnak a W7 nél jó időre. Az új kezelő felületet a cégek nem fogják elfogadni bármennyire is nem tetszik az MS nek. Amellett hogy az eddigi Windows felhasználók nagyobbik része nem is tudná használni az új felületet. Mert hogy Tablet felület és asztali gépen baromira nem logikus a használata, és köze nincs a korábbi Win felületéhez. Így az MS eldobta azt amiért mindenki ragaszkodott hozzá. Nem kell új dolgokat megtanulni. Hát itt bizony nem csak hogy kell de a legtöbb felhasználó nem fogja tudni anélkül használni, hogy ne mutatnák meg neki hogyan is kell. A legtöbben pedig nem fogják dicsérni... Hasonló OS felület nem lesz frankó bárhogy is erőlködnek. Android is sz@r asztali gépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... vakpa...
2013.03.04. 08:56
Megváltozott a start menü -> az egész rendszert újra kell tanulni. oké.

Ha már nincs önálló véleményetek, legalább ne ctrl+c-ctrl+v módjára terjesszétek a hülyeséget.

Munkára ott van az asztal és tökéletesen használható, nem csak a start menüből áll a dolog. Eddig is az asztalon folyt a munka, nem a start menüben. Ezután is ott fog. Ott pedig semmi, olyan nem történt ami miatt újra kellene tanulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!