iPon Hírek

Hamarosan a boltokban a Prestigio új táblája

Dátum | 2012. 05. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Prestigio neve nem ismeretlen már a táblagépek piacán, ráadásul a kedvező árú gépeiket a magyarországi boltok polcain is viszontláthatjuk. Nem lesz ez másképpen a következő eszközük esetében sem, mely a PMP5080C Pro néven érkezik majd.

Ez a variáns az elődjéhez, a PMP5080B-hez képest főleg a memóriák terén alakult át. Mind a tárkapacitása, mind pedig a rendszermemóriája megduplázódott, így az előbbi 8 GB-ra, míg az utóbbi 1 GB-ra növekedett. Természetesen a háttértár továbbra is bővíthető marad, így mircoSD segítségével, ezt akár 40 GB-ra is növelhetjük. A tabletben egy Rockchip lapkakészlet kapott helyet. A jó öreg RK2918-ban található Cortex-A8 mag ezúttal is 1 GHz-es órajelen üzemel, és a grafikus feladatokban most is a Vivante GC800-asát hívja segítségül. Komoly újítása az eszköznek, hogy már gyárilag a legfrissebb Android operációs rendszerrel, az Ice Cream Sandwich-csel (4.0) érkezik.


A tábla PC megjelenítője ezúttal is 4:3-as képarányú, átmérője 8 hüvelyk, felbontása pedig 800 x 600 képpont. A gépet egy 5000 mAh-s akkumulátor hajtja majd meg, ami a gyártó állítása szerint 6 óra zenelejátszásra, vagy 4 óra szüntelen videózásra ad lehetőséget. Adatkapcsolat kialakítására a WLAN modul segítségével lesz lehetőségünk.

A vállalat egy kellemes programcsomaggal, és egy műbőrből készült tokkal is megtoldotta a táblagépet, így további költekezéstől megkímélve a vásárlóit. Az alkalmazások között az OfficeSuite Pro is megtalálható, amelyért jelenleg a Google Play kínálatában kétezer forint feletti összeget kérnek. Egy e-könyv olvasó szoftvert is előre telepítettek, mely összesen 230 ezer könyvet tesz elérhetővé, összesen 20 nyelven, fizetős és ingyenes kategóriákban egyaránt.

A Prestigio MultiPad PMP5080C Pro várhatóan még a hónap vége előtt a boltokba kerülhet. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mennyi felárat kérnek majd az újításokért cserébe, de az elődje jelenleg egy hajszállal kerül többe 40 ezer forintnál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!