iPon Hírek

Hamarosan befuthat a Samsung első hajtogatható mobilja?

Dátum | 2015. 09. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung rengeteg időt, energiát és pénzt fektet a hajlékony panelek fejlesztésébe, és még meglehetősen hosszú az út a csuklóra tekerhető mobilokig, de hamarosan egy nagy lépéssel előrébb lehetünk. Az LG-vel rivalizálva már két éve is kínált olyan okostelefont a Samsung, aminek hajlított a megjelenítője, néhány hónap múlva pedig új fejezet nyílhat a kijelzőevolúcióban, ha beigazolódnak a legfrissebb pletykák. Már a 2013-as CES-en is demonstrálta a Samsung, hogy a hajlékony OLED megjelenítőkben látja a jövőt. Az annak idején Youm néven felvezetett panel, ami a rugalmasságával kérkedett, mostanra már olyan okostelefonokban öltött testet, mint a Galaxy Note Edge, a Galaxy S6 Edge és a Galaxy S6 Edge+. Ez tehát már valóra vált, így most jöhet a következő szint. A Samsung fejlesztői ezúttal már olyan eszközökön dolgozhatnak a színfalak mögött, amelyek ténylegesen össze is hajthatóak, nem csak gyárilag hajlított panellel vannak felvértezve.
Kiszivárgott információk szerint 2016 januárjában állhat először a kamerák elé a működő, összehajtható okostelefon, amit Project Valley néven fejleszt a Samsung. A SamMobile jelentése szerint két különböző hardverrel ellátott masináról beszélhetünk majd, az egyikben egy Qualcomm Snapdragon 620 lapka felehet a sebességért, a másik pedig már egy Snapdragon 820-ra lehet bízva. Már azt is tudni vélik, hogy 3 GB-nyi rendszermemóriát szállíthatnak, és bővíthetőek lesznek microSD kártyával, ami a Samsungnál egyáltalán nem egyértelmű dolog. Viszont, ha valósak a megszellőztetett adatok, akkor az energiaforrásaik beépítettek, szóval a cseréjüket csak a szakszerviz végezheti el biztonságosan. A SamMobile egy névtelen távol-keleti forrásra hivatkozik, állítólag jelenleg Kínában tesztelik a Project Valley készülékeket.
A rugalmas megjelenítőkről egyelőre nem sokat tudunk, de az már biztos, hogy ezek is magas felbontással dolgoznak majd, és nem üveg, hanem rendívül vékony plasztik réteg lesz a hordozó rétegük, ami elviseli majd a folyamatos hajlítást egészen éles szögben is. Ez egyben azt is jelentheti, hogy rendkívül strapabíró megjelenítőkről beszélhetünk majd, vagyis remélhetőleg kevésbé kell attól tartani, hogy egy óvatlan pillanatban elejti a felhasználó, és azonnal össze is törik a panel. Kép egyelőre nincs a szerkezetről, de a Samsung szabadalmai alapján már nagyjából feltételezni lehet, hogy miként épülhet fel az okostelefon. Nagyjából egy kagylómobilhoz fog hasonlítani az első hajtogatható okostelefon, csak éppen ez a szétnyitást követően egy összefüggő megjelenítőt tár majd az érdeklődők szeme elé.
A Samsung különleges újdonsága egyébként minden bizonnyal a 2016-os Consumer Electronics Show keretében mutathatja meg a bájait a nagyközönség előtt, hiszen ez éppen januárban lesz, amikorra a Project Valley elkészülése is várható. Pontosan három évvel azt követően tehát, hogy a Samsung ugyanitt megmutatta az első hajlékony OLED paneljét, hajtogatható okostelefont is láthatunk a dél-koreai alakulattól. Ha igazak a pletykák.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. lajcsi1975
2015.09.21. 12:22
Végülis ez így nem teljesen hülyeség. Aránylag kis méretű telók egy mozdulattal phablettekké alakíthatók ha szükséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.21. 12:30
Igen, csak az a vastagság ami a fentebbi képen látható elfogadhatatlan. Ha sikerül akkorára vékonyítani mint egy mostani csúcstelefon (pl. az S6) akkor már inkább érdekes.

Meglátjuk januárban mi is lesz ebből, ígéretes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Cavalli87
2015.09.21. 12:31
Szerintem elég sérülékeny a kialakítás miatt, de gondolom még csiszolnak rajta.

Viszont ez a videó! Végig olyan érzésem volt, mintha a Gálvölgyi Show-t nézném!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arn
2015.09.21. 13:44
Allat dolog lenne... Gyk le is mosna a kis tabletek piacat, es ertelmet nyer a vekonyitas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Str33twise
2015.09.21. 17:17
Tehát a történet csattanója - minden nő pénzéhes kurva, aki csak a drága telefonra bukik...

Gratulálunk Samsung... szép volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.21. 19:25
Igen.Erre is nevelik őket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerty
2015.09.21. 21:50
ez a reklám szerintem maradandó sérülést okozott bennem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2015.09.22. 13:13
tetszetős, szifonba elfogadnám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2015.09.23. 14:13
Persze arról nem szól senki semmit, hogy tapintásra olyan lesz mint egy kezdetleges tablet, mert ugye ami hajlik, arra üveget nem tehetsz!
Jaaa, és erre majd milyen majomgrass lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!