iPon Hírek

Hamarosan érkezik az Android 7.1?

Dátum | 2016. 08. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Alighogy bemutatkozott az Android 7.0, azonnal felröppentek a hírek az első komolyabb frissítésről is. A következő Nougat kiadás több érdekes funkciót is szállíthat a hírek szerint, és talán már nem is kell rá sokat várni. Az Android 7.1 érkezésére enged következtetni, hogy bár megjelent a végleges Android 7.0, a Google szakemberei mégis tovább folytatják a fejlesztői kiadások készítését, szóval változatlanul számítanak a programozók segítségére. Továbbá erről a kiadásról szóló hírek bukkantak fel már több megbízható híroldalon, illetve a kiszivárogtatásairól híres Evan Blass is ezt a felvetést erősítette meg nemrégiben a hivatalos Twitter csatornáján. Az Evleaks alapítója ráadásul még tovább ment, és elmondása alapján a következő három negyedévre jutnak majd Nougat frissítések. Az Android 7.1 után két kisebb karbantartó frissítéssel is számolhatunk, ha Blass információi helytállóak, ezek az Android 7.1.1 és az Android 7.1.2 verziószámok alatt futnak majd.
Mit hozhat az Android 7.1? Nos, erre a kérdésre is sejtjük már a választ: a feltételezések szerint a Nougat jelentősebb frissítése hozhatja el a Nexus Launcherként felvezetett indítófelületet, valamint a Google Assistantot is, melyet a keresőóriás még a Google I/O eseményen mutatott be – ez egy rendkívül összetett digitális személyi asszisztens szolgáltatás lesz, ami az Amazon Alexához hasonlóan működik majd, csak igyekszik jobbnak lenni annál. És az Android 7.1-ben bukkanhatnak fel egyebek mellett az átdolgozott androidos kezelőszervek is, ezekkel szintén lehetett már találkozni korábban, azonban az Android 7.0-ból még kimaradtak.
Azt egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy előre láthatólag mikorra lehet várni az Android 7.1 érkezését, de nem kizárt, hogy a Google akkora időzíti ezt, amikor a korábbi években a főverziók befutását ünnepelhette a vállalat, szóval október környékét lehet kilátásba helyezni. Az ezt követő negyedévekben pedig az Android 7.1.1 és az Android 7.1.2 követheti egymást, amennyiben Evan Blass információi beigazolódnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. atiska007
2016.08.30. 15:48
Haha, 6P-re a mai napig nem lehet letölteni a factory image-et, ami a flagship teló lenne.
Persze az 5X-re már igen...

Egy elégedetlen 6P tulaj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!