iPon Hírek

Hamarosan indul az előfizetéses Office tesztüzeme

Dátum | 2008. 07. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bejelentette a Microsoft, hogy Equipt néven hamarosan útjára indít egy kísérleti új programcsomagot, amellyel a szoftver-mint-szolgáltatás (SaaS) elvét kívánja tesztelni.

A csomag részeként a felhasználók kapnának Office Home és Student 2007-et, valamint egy malware-védő és adatmentő OneCare-t. Az új értékesítési megoldás lényege, hogy mindkettőt jelentős árengedménnyel kínálnák eladásra, cserébe pedig évi $70 ellenében tarthatja aktívan az ember a teljes szolgáltatást (az Office elvileg az előfizetés lejártával is aktív maradna).

Mi több, szintén újítás lenne az is, hogy mind az Office-t, mind pedig a OneCare-t rögtön egyszerre három gépen is használhatjuk (tehát három licenszet kapunk hozzá), így a cég talán nem is alaptalanul számít arra, hogy az új megoldás főleg többszámítógépes otthonokban találhat kedvező fogadtatásra.

Az Equipt várhatóan július közepétől válik elérhetővé, először csak az USA-béli Circuit City üzleteken keresztül; ha aztán a tesztüzemet sikeresnek ítélik, úgy bizonyára hamarosan eljut mindenhova máshova is. Az új modell új esélyt jelenthet a OneCare-nek is, amely eleddig nem igazán tudott teret nyerni az olyan befutott riválisok, mint például a McAfee és a Norton termékei között.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.07.03. 23:23
openoffice...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!