iPon Hírek

Hamarosan jöhet a ZTE Light Tab 2

Dátum | 2011. 11. 18.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE táblagépe a Galaxy Tab 7.0 Plus nyomdokaiban jár. Minden specifikációja egyelőre nem ismert, de elég jó konstrukciónak tűnik, viszont elsődlegesen inkább az árcédulájával fog hódítani várhatóan.

A legnagyobb kínai okostelefon gyártó, a ZTE, nem egy teljesen új készüléken dolgozik, hanem egy eddigi készülékének az utódját készülnek piacra vinni. A Light Tab 2 egyes feltételezések szerint, a ZTE V9 név alatt fejlesztett modell. A készülék 7 colos TFT kijelzővel érkezik majd, ami 1024 x 600 pixeles felbontással rendelkezik, valamint feltehetően kapacitív és multitouch képességekkel bír. A System-on-Chip kiválasztásakor, egy Qualcomm gyártmányú lapkára esett a választás, ami nem más, mint egy túlhajtott MSM8255, vagyis az MSM8255T lett. Ez talán nem meglepetés, miután mondhatni sorban jönnek az MSM8255T-re építő kínai készülékek. Ez a lapka a Snapdragon S2 termékcsalád tagja, egy maggal rendelkezik, ami 1,4 GHz-es órajelen üzemel, valamint ennek megfelelően az Adreno 205-ös grafikus mag van már benne, így hardver tekintetében ez megfelelhet egy 7 colos táblának. A memória tekintetében hozza a szintet, vagyis 512 MB RAM kerül a SoC-ra, emellett pedig 4 GB háttértárat kapunk. Kamerák tekintetében is jók vagyunk, ugyanis elől-hátul találunk egyet-egyet; hátul 3,2 megapixeles modul, elől pedig egy VGA felbontású képalkotó található. A HSDPA maximális sebesség mellett 14,4 Mbps-os letöltésre képes, de ha ez nem lenne elegendő, arra az esetre WLAN is megtalálható a táblagépben. A gép hosszú üzemidejéért pedig, egy 3400 mAh-es akkumulátor lesz a felelős, ez átlagos érték, a gép fogyasztásának nagy részét pedig a kijelző teszi ki, így normális üzemidőre számíthatunk.


A rendszer tekintetében valamelyest csalódnunk kell, az Android 2.3.5 teljesít majd rajta szolgálatot, de a tesztelők elmondása szerint közel sem elavult a felhasználói felület, vagyis a fejlesztők jó munkát végeztek a gép elkészítésekor, esetleges frissítésben viszont sajnos nem szabad reménykedni. A fizikai paraméterei tekintetében is jól áll a gép: 202 x 110 x 12,6 mm méret és 389 grammos súly jellemzi (ez utóbbi talán kicsit több az átlagnál).

Várható megjelenési dátumot nem tudunk meg, és sajnos az ár tekintetében is információk híján maradtunk, de a megjelenés már nem lehet túl messze, tekintve, hogy az elmúlt hónapokban többször felbukkant már a készülék.

Feltűnt még egy másik tábla is, bár ez kevésbé érdekes eszköz, de biztos, hogy nagyon olcsó lesz. T72 néven érkezhet, mindössze 800 MHz-es processzor hajtja, ez valószínűleg valamilyen ARMv6 alapokon nyugvó lapka lehet, valószínűleg egy MSM7227T, mint a ZTE Skate esetében. Kapott egy 2 megapixeles kamerát, valamint egy vidám felhasználói felületet, az amúgy elavult Android 2.2 rendszerre. Mindezt egy 2200 mAh-es telep hivatott ébren tartani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pjszilard
2011.11.18. 14:14
Valaki irhatna egy cikket androidos gepek videokartya teszterol, mert ezek a nevek nem mondanak semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pjszilard
2011.11.18. 14:16
a processzorok teljesitmenye sem nagyon osszehasonlithato a cikkekbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jamborka
2011.11.18. 15:13
felesleges cikket írni róla, majd jön az Apple és betiltatja ezt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kobaljov
2011.11.19. 08:02
Ha jól emlékszem a régebbi hírekre, akkor ebből lesz olyan verzió is ami Pixel Qi kijelzőt használ (remélhetőleg nem túl drágán)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!