iPon Hírek

Hamarosan jöhetnek a Chrome OS netbookok

Dátum | 2011. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Google Chrome OS operációs rendszerének megjelenése már régóta késik, ám most úgy tűnik, hogy hamarosan megjelenhetnek az első Chrome OS alapokon nyugvó netbookok.

A jelenlegi információk szerint úgy néz ki, hogy a Chrome OS hivatalosan valamikor az idei év második negyedévében mutatkozhat be, amire jó eséllyel a június folyamán megrendezésre kerülő Computex alkalmával lehet számítani. A megjelenéssel egy időben az Acer és a Samsung már biztosan kínál majd Chrome OS alapú konfigurációkat, ám rajtuk kívül egyéb gyártók is beléphetnek majd ebbe a piaci szegmensbe. Egyébként már manapság is létezik Chrome OS alapú netbook, amely a Cr-48-as típusjelzést viseli és amely a Google Chrome OS tesztprogramjában vesz részt, így a nagyközönség számára nem elérhető.


A Cr-48 alapján már sejthetjük, hogy nagyjából milyen tulajdonságokkal érkezhetnek majd a Chrome OS alapú netbookok, már ami a hardvert illeti. Az eddigi információk alapján a Chrome OS alapú megoldások maximum 12 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaphatnak és tartalmaznak majd 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, 3G támogatást, valamint beépített webkamerát is. A termékek akkumulátorideje legalább 8 óra lesz. Persze Az egyes gyártók a felsoroltakon kívül egyéb extrákkal is vonzóbbá tehetik majd konfigurációikat.

Az első generációs Chrome OS netbookok ára modelltől függően a 250 dollár és 600 dollár közötti sávban fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. djbundy
2011.03.31. 16:21
RÉszemről használhatatlan ez az OS. Viszont, ha felmegy rá egy win7 starter, akkor jó ár/érték arányú lesz, illetve merevlemezcsere után teljesen korrekt minigépet leshet varázsolni belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2011.03.31. 17:18

Na jo, attol fugg, hogy mire akarja az ember hasznalni.

En sosem hallottam olyat, hogy Win7 starterrel vagy egyeb eleg altalanos rendszerrel akarna versenyezni.

Eleve Linux-szerusegbol keszul, jo ertelemben vett "lebutitas"-sal + celorientalt kitebovitessel.

Ha eleg altalanos rendszer lett volna a cel, akkor felteszik ra a Linuxot, azt jonapot kalap, mar keszen is vagyunk.

Linux 1 GHz proci + 1 MB memoriaval + valami integralt videoval nagyon szepen muzsikal irodai celokra es nem vegtelelen sok flash-ses vackot tartalmazo internetes oldalak megtekintesere.

Chrome OS celja ERZESEM SZERINT inkabb egy olyan rendszer, ami minden olyan dolognal altalanosabb es rugalmasabb, ami KEVESEBB mint egy teljesen altalanos rendszer, de elfut okos televizion, okos telefonon, kisfogyasztasu tableteken, es igy tovabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hakosh2
2011.03.31. 17:24
@djbundy: Melyikből? Csak mert még egy gépet sem jelentettek be Chrome OS-szel. Egyébként meddig használtad a Chrome OS-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djbundy
2011.04.04. 16:06
hakosh2: a nyilvános béta volt a laptopomon pár órát, de csak nyüglődés volt. tény, hogy a win7 rabja vagyok, de nem hiszem, hogy a google os-én csak a böngészőt tudjam zökkenőmentesen használni... (a hiba biztos bennem van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. waverider
2011.04.09. 01:04
akkor érdekel majd, ha lesz CD-DVD író alkalmazás rá, ha nem akkor ugyanúgy almás, mint az androidos társaik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!