iPon Hírek

Hamarosan laptoppal áll elő a Nokia?

Dátum | 2013. 10. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia következő jelentős rendezvényéről már korábban beszámoltunk, ám most egy újabb előzetes képet kaptunk, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A legfrissebb felhívás tanúsága szerint elképzelhető, hogy nem egy, hanem rögtön három új termékről fogják lerántani a leplet Abu-Dzabiban. A finnek jó előre beharangozták, hogy valamilyen nagyszabású sajtóeseményre számíthatunk majd október 22-én, de ez csak azért volt jó, hogy utána még sokáig tudják morzsákkal "etetni" a médiát. Eleinte például hivatalosan még azt sem tudhattuk biztosan, hogy hol fog sor kerülni a rendezvényre, de időközben – a korábbi pletykákat megerősítve – bejelentették, hogy a világ egyik legfényűzőbb városába, Abu-Dzabiba várják majd az érdeklődőket. Most pedig már a korábbiakkal ellentétben úgy fest a helyzet, hogy a nagyra nőtt okostelefon mellett egy táblagépet is elő fognak húzni a tarsolyukból, és egy laptop is reflektorfénybe állhat a porondon. Ez meglehetősen komoly fordulatot jelentene a vállalat palettáját elnézve, de a radikális változásokra számítani lehetett a Microsoftos felvásárlást követően.

Jelenleg egyébként semmi biztos információnk nincs a készülő termékekről, kivéve persze a Lumia 1520-at. Az új csúcs-Lumia várható specifikációján azonban most nem fogjuk újra átrágni magunkat, így akik ez után mutatnak érdeklődést, azok a korábbi hírünkben minden fontos tudnivalót megtalálnak. A táblagéppel kapcsolatosan a sajtó egyébként a Lumia 2520 nevet rebesgeti, és ha azt nézzük, hogy miből építkezhet a Nokia, akkor az a leginkább valószínűsíthető, hogy egy Windows RT operációs rendszert futtató, 10 colos panellel szerelt Full HD (1080p) felbontású gépről lehet szó. A sebességéről egy Snapdragon 800 chippel vagy Tegra 4-gyel gondoskodhatnak (utóbbi a Surface 2-ben már biztos bizonyíthat). A noteszgép tekintetében még inkább a sötétben tapogatózunk, hiszen ilyen termékről a Nokia berkeiben a 2009-es Booklet óta nem is esett szó. Az előzetes fotó alapján annyi következtetést vonhatunk le, hogy a képátlója jóval 10 col felett lesz, tehát nagyobbra fog nőni, mint a tablet és ennyi (11,6-13,3 col). Semmilyen különlegességet nem figyelhetünk meg rajta renderelt képen. A finnek ezzel az előzetessel szépen felkavarták az állóvizet, legalábbis a következő két hétre biztosan (mígnem talán kiderül, hogy csak félrevezették a nagyérdeműt). Az október 22-i, Abu-Dzabiban tartandó rendezvényüket természetesen nem csak a helybe ellátogatók és a meghívottak követhetik majd élőben, hanem online is megtekinthető lesz a műsor. Addig is remélhetőleg néhány kézzelfogható részlettel gazdagodunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. nyerek01
2013.10.11. 11:38
Van még ilyen cég? Microsoft tulajdona nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fzoltan
2013.10.11. 12:08
Attól még van ilyen cég.

(micsoda meglepetés)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2013.10.11. 12:17
A Microsoft nem a Nokiát vásárolta fel, hanem egy szegmensét.

Ha holnap megvenné a Valve a Windows-t (höhö), akkor még mindig maradna Microsoft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ByrDer
2013.10.11. 13:49
Gondolom Windows RT-s lesz, mert nagyon szeretne már csődbe menni a nokia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim ByrDe...
2013.10.11. 13:57
Borítékolható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KisDre
2013.10.11. 16:34
Véleményem szerint korábban kellet volna színre lépniük a laptop piacon. Olyan telefon van hogy nem törik fél foci pályán keresztül, de ilyen laptop? Csak már nem ezt a keményvonalas korszakot éljük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2013.10.11. 18:56
Úúú vazze! Mekkora szétnyithatós telefon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2013.10.11. 19:16
Érdekes fejlemény, bár már rég letetették velem a termékeiket, de drukkolok nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!