iPon Hírek

Hamarosan olcsóbbak lesznek az Intel SSD-i

Dátum | 2009. 04. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel  a processzorok után most egy másik területen is árcsökkentésre készül: a vállalat SSD meghajtói a legfrissebb információk szerint jövő héttől kezdve valamivel olcsóbbak lesznek. Az árcsökkentés mértéke már nagyjából ismert, viszont az, hogy ez a csökkenés a végfelhasználói árak tekintetében mekkora mértékben fog jelentkezni, az sajnos ismét csak rejtély mint a processzorok esetében.


A források értesülései szerint az árcsökkentésre április 26-án kerülhet sor hivatalosan. A 80 GB-os, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező X25-M és az 1,8 hüvelykes formátumú X18-M meghajtók 50 dollárral lesznek olcsóbbak, azaz a termékek a jelenlegi 385 dollár helyett már 335 dollárért is elérhetőek lesznek. Ugyanezen sorozatban a 160 GB-os adattároló kapacitással bíró változatok sem ússzák meg az ármérséklést: ezekért a jelenlegi 760 dolláros árral ellentétben már „csak” 660 dollárt fog elkérni a vállalat. A vállalati szegmensbe szánt SSD adattárolók esetében egyáltalán nem várható árcsökkenés, így a legkisebb üzleti meghajtót, amely a 32 GB-os X25-E,továbbra is 410 dollárért lehet majd megvásárolni.

A meghajtók korábban különböző hibák miatt idővel belassultak, ám az Intel nemrégiben tette elérhetővé a legfrissebb firmware frissítést, amely a korábban tapasztalt hibákat sikeresen orvosolja. A meghajtó töredezettségét okozó hiba már a múlté, talán ezzel az árcsökkentéssel szeretné a vállalat helyreállítani a felhasználók SSD meghajtókkal szembeni bizalmát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. fricsi
2009.04.22. 13:10
VISSZA A HIRHEZ

Minden SSD-s hírnél csak annyit lehet elmondani, hogy még mindig drágák. Ezeken az árakon még rendszerlemeznek sem éri meg. Attól meg igencsak távol vannak (min. 5év), hogy teljesen kiváltsanak egy mostani 1-2 terás hdd-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2009.04.22. 13:13
ennyire nem nagy szám azért mert intel.
baromira felül van árazva még ssd-hez képest is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2009.04.22. 14:14
az lehet viszont egyben a leggyorsabb is.. tényleg az M és az E jelzésű közt sebesség beli különbségre utal ugye? gondolom az E = Extreme azért is lehet drágább meg talán gyorsabb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!