iPon Hírek

Hangtalanul üzemel és keveset fogyaszt a VIA új PC-je

Dátum | 2012. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG


Az ARTiGO A1200-as modell gyártója állítása szerint többféle területen is hatékonyan helyt tud állni, így nyugodtan alkalmazhatjuk megfigyelőrendszerekben, hotelmenedzsmenttel kapcsolatos konfigurációként, otthoni szerverként, illetve otthoni automatizáló rendszer lelkeként is. Az ultravékony, mindössze három centiméteres vastagsággal büszkélkedő mini PC függőeleges és vízszintes pozícióban egyaránt elhelyezhető. A 24,3 x 12,4 x 3 centiméteres mérettel érkező ház belsejében passzív hűtőrendszer dolgozik, így üzem közben teljesen hangtalan marad a szerkezet.


Az ARTiGO A1200 akár egy 100 x 100 mm-es VESA támogatással ellátott monitor hátuljára is könnyedén felszerelhető, vagyis könnyedén építhetünk vele helytakarékos, mindössze egy monitornyi helyet foglaló konfigurációt. Az apró PC a 0 és 45 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül képes stabilan, megbízhatóan üzemelni.


A ház belsejében egy VIA VX900-as MSP-vel ellátott alaplap található, ami egy 1 GHz-es órajelen ketyegő, két processzormaggal rendelkező VIA Eden X2-es processzornak ad helyet. Az alaplap egyetlen So-DIMM memóriafoglalatába maximum 4 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es rendszermemóriát pakolhatunk, a SATA csatolófelülettel ellátott adattárolókat pedig egy 2,5 colos bővítőhely fogadja. A VX900-as lapkakészlet jóvoltából a VIA ARTiGO A1200 számára nem jelent problémát a HD, illetve Full HD tartalmak lejátszása, ugyanis az MPEG-2, DivX, VMW9, VC-1 és H.264-es videó fájlok lejátszásához biztosított a hardveres gyorsítás.

Előlapi és hátlapi portok. Az USB 3.0 opcionális.
A csatlakozók között ezúttal egy HDMI, egy D-Sub, két darab Gigabites Ethernet, valamint négy darab USB 2.0-s port és egy CFast kártyahely lapul. A rendszer 3,5 mm-es Jack audió csatlakozók formájában tartalmaz még egy mikrofon bemenetet és egy vonalkimenetet, plusz két COM portot és egy tápcsatlakozót is. Az ARTiGo A1200 opcionálisan akár USB 3.0-s porttal is elérhető, sőt, a rendszer igény szerint WiFi adapterrel, illetve 3G támogatással is felvértezhető.


Az ARTiGO A1200 már elérhető kereskedelmi forgalomban, a mini PC-vel kapcsolatban további információt itt találnak az érdeklődők. A termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kean
2012.05.31. 10:46
320 dollár a VIA boltba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thedevelop...
2012.05.31. 14:48
n
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AxoPy
2012.05.31. 18:50
az ára borsos, de mivel nagyon praktikus, valamint méretei igencsak szolidak, a megjelenés után kb 2 hónappal, mikor az ára picit leesik nagyon jó vétel lesz azoknak, akik halk, helytakarékos(nem játékra szánt) pc-t akarnak, mégsem akarják pl a fullhd-s filmnézést, netezést, officozást mellőzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!