iPon Hírek

Hangulatelemző zenegép a Musinaut-tól

Dátum | 2008. 10. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A francia cég ezúttal arról kíván gondoskodni, hogy mindig olyan zenét hallgathassunk, ami a lehető legjobban passzol az éppen aktuális hangulatunkhoz - vagy ahhoz, amire épp készülünk, és ezzel már előkészítse a terepet a kitűzött célhoz.

Ennek érdekében egy olyan különleges lejátszót plusz a hozzá való agyhullám-figyelő-fejpántot fejlesztettek ki, amely a megfigyelt jelek alapján képes azonosítani a hangulatunkat, majd nyomban gondoskodik az annak leginkább megfelelő zene indításáról.

Mivel azonban a technika a cég szintén saját fejlesztésű, új MXP4 zeneformátumán alapul (amely egyetlen fájlban képes eltárolni egyazon zene számtalan különböző változatát, jelentősebb méretnövekedés nélkül), így legalábbis eltarthat még egy ideig, amíg szélesebb körben is elterjedhet, tekintve, hogy minden újítás ellenére az MP3 még mindig gyakorlatilag abszolút dominanciának örvendhet - "ő" azonban ennek a technikának a kiszolgálására nem alkalmas.

Érdekesnek tűnik tehát a dolog - csak ahogy az minden jelentősebb újdonságnál lenni szokott, úgy itt is kérdés, hogy mikorra válhat ez ténylegesen a hétköznapok részévé (ha egyáltalán), és hogy mekkora sikere lesz valójában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.03. 11:02
heh, sztem magad is el tudod dönteni, h milyen zenét szeretnél hallgatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bluespirit
2008.10.03. 15:44
nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!