iPon Hírek

Hangvezérléses távirányítót mutatott be a GoPro

Dátum | 2016. 11. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A GoPro szeptemberben mutatta be a két legújabb akciókameráját. A Hero5 Black és a Hero5 Session modellek egyik újítása az, hogy ezeket a készülékeket már hangvezérléssel is lehet aktiválni. Most pedig egy olyan kiegészítő futott be az új kamerákhoz, amivel szintén hangalapú vezérlést lehet megvalósítani, csak már egy távirányító révén nagyobb távolságból is.
Ha közel van a kamera a felhasználóhoz, akkor el tudja indítani a felvételt a hangutasításokkal mindenféle kütyü nélkül is, de vannak olyan helyzetek, mikor ez nem működik. Ekkor jön majd jól az a termék, amiről most rántotta le a leplet a GoPro. A Remo néven érkező távirányító fizikai gombok helyett elsősorban egy integrált mikrofonra támaszkodik, és a hangutasítások révén lehet vele irányítani a kamerát – de biztos, ami biztos alapon egy nyomógomb is került azért rá. Ennek a közbenjárásával nagyjából 10 méteres távolságból is be lehet majd üzemelni a kamerát és elindítani a felvételt. Szóval, ha a kenu vagy a szörfdeszka, esetleg az autó elejére vagy hátuljára van rögzítve a kamera, a GoPro Remo számára az sem fog gondot okozni. A megfelelő kulcsszavak kimondását követően máris munkába áll a szóban forgó kamera.
A hivatalos közlemény szerint összesen 13 különböző hangutasítást képes értelmezni a vállalat új távkapcsolója, egyebek mellett például fotózást, sorozatkép készítését és highlight megörökítését is el lehet rendelni ilyen módon. A GoPro Remo pillanatnyilag tíz különböző nyelven érti a felhasználók szavait – elsősorban az angollal lesz érdemes próbálkoznia a tulajdonosoknak, a magyart pedig sajnos egy ideig még biztosan el kell felejteni. Az eszköz egy hatékonyan működő zajszűrési eljárással is meg lett toldva, a vállalat közleménye szerint tökéletesen érti majd a hangutasításokat szeles időben és nagyobb környezeti zaj mellett is. Erre pedig szükség is van, hiszen egy extrém sportokra szánt kameráról van szó, aminek megbízhatóan kell minden helyzetben reagálni, egy vízesés mellett, egy hegy tetején vagy egy versenypályán haladva is mindig jól kell érzékelnie a felvételt indító és egyéb hangutasításokat.
Akárcsak a GoPro, az új távirányító egység is vízálló szigeteléssel lett ellátva, így nem okoz majd neki gondot, ha víz alá kerül; azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy ez csak 5 méterig bír garantáltan ellenállni a nyomásnak, tovább nem, szóval a búvárkodást el kell felejteni. Felmerül a kérdés egyébként is, hogy víz alatt hogyan lehet használni a terméket? Nos, ilyen esetekre van rajta egy fizikai nyomógomb is. A vállalat ad hozzá egy csíptetős rögzítőt, egy csuklóra felszerelhető szíjat és egy adatkábel is része a csomagnak, ez utóbbi C-típusú csatlakozót kapott, ugyanis már ilyen aljzat van a GoPro Remo keretén.
A GoPro Remo egyáltalán nem egy olcsó kiegészítő lett, még a vállalat egyéb megoldásaihoz képest is komoly felárat kell érte fizetni. A kütyü mostantól vásárolható meg a GoPro hivatalos honlapján keresztül, valamint a kiemelt értékesítési partnerektől világszerte, és nem kevesebb mint 90 eurót kóstál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!