iPon Hírek

Hangzásjavító alkalmazás notebookokhoz

Dátum | 2008. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Analog Devices és a Sonic Focus egy új programot készített, amelynek segítségével javíthatunk a laptop hangkártyájának minőségén: szabadon beállíthatjuk az EQ sávokat, valamint a felül- és alul áteresztő szűrőket egyaránt, ezzel pedig valamelyest javíthatjuk a beépített hangszórók hangminőségét.


A különböző beállítások módosításával ellensúlyozható a hangszóró kis méretéből adódó hangzás, azaz kissé jobbá tehetjük notebookunk hangját. A SoundMAX tuning program bemutatására a CES-en került sor. A demonstráció segítségével hallható volt, hogy a program alkalmazása után a beépített hangszórók jobban szóltak: a hang picivel mélyebb és szebb lett, pedig csak néhány paramétert módosítottak. A "tuning" után erőteljesebb lett a basszus (már amennyire egy integrált hangszórónál az lehet), valamint a vocal is tisztán szólt, ezzel együtt a magasabb tartományok is jobban hallhatóak voltak és a mi a legfontosabb: mindezt torzítás nélkül érték el a rendszernél. Összességében ez a módszer sem képes csodára, ám határozottan szebbé tette a gyári beépített hangszórók hangzását.

Sajnos a SoundMAX tuning programja kizárólag OEM gyártók számára lesz elérhető, tehát az átlagfelhasználók nem szerezhetik meg  a programot, hogy saját maguknak beállíthassák a lehető legjobb hangzást. Ez rossz hír lehet sokak számára, a Sonic Focus viszont azzal nyugtatja a felhasználókat, hogy a program segítségével a jövőben szebb hangzással bíró notebookok kerülhetnek forgalomba. Ha az OEM gyártók közül sokan használják majd az Analog Devices cipjeit, akkor valóban javulhat a notebookok hangszóróinak teljesítménye, már ami a hangzást illeti. Azért ez is valami.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.01.14. 16:11
(Vendég_én_* @ 2008 Jan 12, 11:35) [snapback]16821[/snapback]
nem hinném, hogy nem lesz elérhető napokon belül a warez oldalakon! :-)


Már ha ér valamit, mert a kiadó cég hangkeltői hagynak némi kívánnivalót maguk után
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!