iPon Hírek

Hannibal Lecter csúfos bukása

Dátum | 2007. 02. 12.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Hannibal ébredése, pszichológiai triller, amely arról szól, miért és hogyan lett Hannibal Lecter őrült. Gaspard Ulliel-lel és Gong Li-vel a főszerepben, Peter Webber rendezésében.

Bár ezekre a kérdésekre már a korábbi filmekből is választ kaptunk, mivel a három Anthony Hopkins főszereplésével készült Hannibal Lecter–film bruttó 380 millió dollárt hozott a konyhára, ezért Thomas Harris szerző és Dino De Laurentiis producer úgy döntött, visszahelyezi a történetet a 2. világháború idejére Litvániába, ahol a választ megtalálhatjuk.


A "Rising" („Ébredés”) egyszerre szörnyfilm és bosszú-fantázia. Egy fiatal nemes története, akit a nácik elkergetnek kastélyából, egy bombatámadás során árva lesz, és kénytelen végignézni, ahogyan a náci szimpatizánsok elevenen falják fel Mischa húgát. Évekkel később a férfi Franciaországban tanul, és elkezdi teljesíteni Mischának tett ígéretét, miszerint megtalálja gyilkosait.

A rendező, Peter Webber életre keltette a történet gótikus helyszíneit és az egész korszakot. Ám van valami korántsem odaillő a filmben, és ez nem más, mint a fiatal francia színész, Gaspard Ulliel. Nem csak, hogy nem emlékeztet Hopkins-ra, alakítása sem emlékeztet Lecter-re. A pszichopata gonosz olyan ódivatú ábrázolását nyújtja, hogy az ember azt hinné, Bela Lugosi ihlette meg.

Persze nehezen találhatnák olyan színészt, aki úgy tudná alakítani Lectert, mint ahogyan Hopkins tette azt, ám Ulliel ezt az elvárást még csak meg sem közelíti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.12. 17:48
Hannibal ébredése, pszichológiai triller, amely arról szól, miért és hogyan lett Hannibal Lecter őrült. Gaspard Ulliel-lel és Gong Li-vel a főszerepben, Peter Webber ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!