iPon Hírek

Hardcore Reactor: az olajos gyönyör

Dátum | 2008. 10. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Ránézésre is nagyon szép, modern megjelenésű gépet alkotott a Hardcore, ami azonban egy dologban különbözik valamennyi vetélytársától: nevezetesen hogy hűtés céljára olajat használ, méghozzá úgy, hogy ténylegesen "elárasztja" az egyes alkatrészeket.


Az olaj természetesen nem vezeti az áramot, viszont annál jobban eloszlatja a hőt a forróbb régiókból - így pedig végeredményben 10x olyan hatékonyan hűt, mint a szimpla ventilátoros eljárás, és teszi mindezt természetesen teljes csendben. Bármit is futtatunk így a gépen, az nem lesz melegebb a szobahőmérsékletnél.

Van azonban az eljárásnak egy nagy hátránya is; miután a Reactor legtöbb alkatrésze a gyártó saját, egyéni alkotása, így ha bármi elromlik, csak tőlük lehet újat rendelni - ha pedig egy másik gyártó áll elő valamilyen új alkatrésszel, úgy azt a Reactorba csak akkor lehet majd beilleszteni, ha a cég már kitalálta ennek a módját - ami azért elég kellemetlen késlekedés lehet a célcsoport tagjainak.

Bár persze az is igaz, hogy miután az ember kiadta azt a bizonyos $4000-nak megfelelő összeget erre a csodára (ami egyébként számos merevlemezt, három videókártyát és kőkemény processzorokat alkalmaz) akkor egy darabig nyilván eltart, amíg összeszed egy újabb nagyobb kiadásra való összeget.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. twollah
2008.10.21. 18:34
Ha jol emlekszem akkor anno a Tom's Hardware csinalt egy olajhuteses gepet csak ugy just for the fun.
Eleg ergyan nezett ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!