iPon Hírek

Harmadik felvonásához érkezett a Lenovo Miix

Dátum | 2014. 09. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo következő nagy dobása egy kis képátlóval rendelkező tablet lesz, ami a Windowst futtató megoldások egyre népesebb sorát fogja gyarapítani. A Miix széria legújabb generációja minden eddiginél költséghatékonyabbra sikeredett, így végeredményben egészen kellemes lesz az ára.
A Miix 3 előlapját egy 7,85 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami jobbára androidos táblagépek társaságában tűnt fel korábban. A 4:3-as képaránnyal rendelkező panel IPS technológiával és 300 nites fényerővel dolgozik, ami jó előjel a képminőséget figyelembe véve, viszont a felbontása csak 1024 x 768 képpontos, ami mindössze 163 PPI-s pixelsűrűséget szül, és így belerondít az összképbe. Az eszközt két kamerával látta el a Lenovo fejlesztői gárdája. Az előlapra és a hátoldalára is egy 2 megapixeles egység került, így a videóhívások során kellemes minőséget produkálhat a masina, viszont ha fotózásra kerülne a sor, akkor nem érdemes sokat várni tőle. LED-es villanó sem társul a főkamerához, így a fényviszonyok romlása a felvételek minőségét is megpecsételi. Az operációs rendszer szerepében a partnerek számára ingyenesen felhasználható Windows 8.1 Binggel van jelen, ami alapértelmezetten a Bing kereső használatára sarkallja a felhasználókat. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy ezt megfűszerezték-e valamilyen irodai programcsomaggal, de remélhetőleg a Lenovo szakemberei erről sem feledkeztek meg, hiszen a legtöbb konkurens szolgál ilyen lehetőségekkel is.
A készülékben az Intel Bay Trail-T termékvonal Z3735F azonosítóval megbélyegezett tagja bizonyíthatja a rátermettségét. Ez a lapka négy darab Silvermont processzormagot vonultat fel, melyek alapból 1,33 GHz-es órajelen üzemelnek, de az Intel Burst technológiája révén négy aktív maggal átmenetileg 1,58 GHz-ig is skálázódhat, ha pedig csak az egységek fele dolgozik, 1,83 GHz is elérhető. A grafikus feladatokért egy Intel HD Graphics (Gen7+) feldolgozó felel. A rendszernek 2 GB-nyi DDR3 memória beosztását kell majd megoldani, ami azért okozhat kisebb fennakadásokat időnként, ám a legtöbb esetben elegendő lehet. A tárkapacitás egy költséghatékony windowsos táblagép esetében mindig érzékeny pont, de ilyen tekintetben is jól vizsgázik az új Miix, hiszen 32 GB-tal lett felvértezve, amiből 20 GB-nál is több állhat a felhasználók rendelkezésére – és még a memóriakártyás bővíthetőségről is gondoskodtak a tervezők. Az eszköz kapcsolati képességei között van 802.11 a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modul, extraként pedig egy GPS vevővel is ellátták, ami szélesebb vásárlói kör számára teheti vonzóbb alternatívává.
A masina diszkrét, letisztult testet öltött, és valószínűleg a minőségérzetre sem lehet majd különösebb panasz, hiszen a ház héja alumíniumból van. A gépezet 9,2 milliméter vastag, a tömege pedig 350 gramm. Az energiaellátásról egy 15 Wh-s (3950 mAh) kapacitású akkumulátor gondoskodik majd. És az eddigiek alapján eléggé jól teszi a dolgát, ugyanis egy feltöltéssel előreláthatólag nagyjából 7 órányi folyamatos videózást tesz majd lehetővé a Miix 3. A Lenovo nem feledkezett meg az alapvető kiegészítőkről sem. A friss Miix mellé készült egy remek érintőtoll, ami nagyban megkönnyítheti majd a használatot, valamint egy olyan tok is, amit egyszerűen ki lehet hajtani menet közben, asztalon pedig állványként is megállja a helyét. A védőtok több színben lesz megvásárolható (fekete, kék, zöld, rózsaszín és citromsárga), így akár egyéniséget is adhat az egyszerű fekete tabletnek.
A Lenovo Miix 3 Kínában kezdte meg a karrierjét, és átszámítva mintegy 190 eurós összeget kérnek el érte a kasszától való távozáskor. A tablet valószínűleg ellátogat majd Európába is, viszont arról egyelőre nem esett szó, hogy erre miként és persze mikor kerülhet sor.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Trevize198...
2014.09.17. 15:12
Szóval a Miix 2 jobb. Értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ByrDer
2014.09.17. 15:37
Azt hittem ez valami első fecske core-m-el... de azt persze lehetetlen áron adják majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. somakb
2014.09.17. 16:48
Vicces, hogy az első generációsok voltak ezekből a legjobbak, mint a Toshiba Encore is hdmi kimenettel. Ahogy jönnek ezek az újabb Win megoldások annál csoffadtabbak. Lassan eljutunk oda ahol az évekkel ezelőtti gagyi kínai belpiacos tabok voltak, 800*600, TN panel... A Win bárki bármit mond 8 colos tabon is nehézkesen használható, ha még ehhez az 1280 * 800 helyett jön egy ezeréves svga felbontás... hááát....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. freyr
2014.09.17. 17:09
Hogy nevezhetik ezt Miix 3-nak, amikor hatalmas visszalépés a Miix 2 8"-oshoz képest?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vlevi
2014.09.17. 17:24
"Hogy nevezhetik ezt Miix 3-nak, amikor hatalmas visszalépés a Miix 2 8"-oshoz képest?"
Azé, mer majd a Miix4 lesz az, amibe a Z3735G chipsetet szerelik, 1Giga RAM-al
És iagaz van, tényleg apró a Miix2 8"-oson is a windows. De szerintem a droid is. Mármint netezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!