iPon Hírek

Harman Kardon hangszóróba költözött a Cortana szolgáltatás

Dátum | 2017. 05. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Aki ismeri a Harmon Kardon termékeit, az minden bizonnyal tudja, hogy a vállalat olyan prémium megoldásokkal szokott előállni, amik minden tekintetben a átlagon felüliek. Kiváló hangminőség, remek dizájn és kiemelkedően jó anyaghasználat jellemzi a vállalat legtöbb hangkeltőjét, és nincs ez másként az Invoke esetében sem, ami még okos is lesz.
Egyre több olyan hangszóró kerül a boltok polcaira, ami amellett, hogy képes vezeték nélkül kapcsolódni az okostelefonokhoz, még egy rendkívül fejlett asszisztens szolgáltatással is meg van toldva. Ilyen az óriási sikernek örvendő Amazon Echo termékvonal minden tagja, valamint egyebek mellett a Google Home is. Az előbbi példa esetében a tartalomszolgáltató saját megoldását, az Alexát kapják a hangszóróval a felhasználók, az utóbbinál pedig értelemszerűen a keresőóriás szellemi termékével, a Google Assistanttal ismerkedhetnek meg közelebbről a felhasználók. Ilyen eszközök között fog ringbe szállni a Harman Kardon Invoke, amit a fejlesztők már decemberben előre beharangoztak – ehhez képest elég sokáig kellett rá várni, és még mindig csak a bemutató történt meg, a forgalmazás még később kezdődik, de ennyire ne szaladjunk előre.
Az Invoke legérdekesebb jellemvonása az, hogy nem az Amazon Alexát, illetve nem is a Google Assistantot vonultatja fel, hanem a Microsoft által fejlesztett Cortana került benne bevetésre. Ez az első olyan alkalom, hogy a redmondiak digitális segítője hangszóróba költözött, szóval különösen érdekesnek ígérkezik a készülék. Sokan úgy vélik, hogy a Cortana az egyik, ha nem a legjobb ilyen szolgáltatás, de azért van némi rizikó abban, hogy a Harman Kardon ennek az alkalmazása mellett tette le a voksát. Hogy milyen lehetőségeket fog ez nyújtani? Nos, mindent egyelőre a vállalat még nem árult el – vélhetően nagyon hosszú lesz az opciók lajstroma –, de nézzünk néhány fontosabb dolgot. Az Invoke teljesen hangvezérléssel működtethető lesz, képes irányítani zenelejátszót vagy az okosotthon bármely kapcsolódó elemét, fogadni lehet vele hívásokat a Skype közbenjárásával, a fejlett keresőjével pedig képes lesz megválaszolni a szóban feltett kérdéseket. És ezekkel közel sincs vége a lehetőségek sorának.
A masina rendkívül jó minőségérzetet kelhet majd mindenkiben, de ezen a Harman Kardon márkanév mellett aligha kell meglepődni. Elsősorban annak a számlájára írható ez, hogy az okoshangszóró túlnyomórészt alumíniumötvözetből épül fel, ráadásul olyan elegáns a megjelenése, hogy szinte minden környezetben megállja a helyét. Az Invoke egyáltalán nem hivalkodó, de mégis vonzza majd a tekinteteket. A felső részén található diszkrét gyűrű tekerésével is lehet vezérelni, a teteje pedig a hangmintára animáltan világít. A kialakításából fakadóan 360 fokban szólal meg, tehát képes lesz betölteni a szobát a hangjával, kiváltképp akkor, ha központi helyre kerül. Fekete és ezüst színben prezentálta a Harman Kardon az újdonságot. Bár ez független eszköz lesz, a kezdeti beállításnál és a frissítésénél állítólag szükségeltetik majd hozzá egy Windows 10-et futtató számítógép.
A Harman Kardon az Invoke megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem sok információt árult el, sem a pontos ár, sem pedig a debütálás időpontja nem ismert. Mindössze annyit lehet tudni, hogy valamikor ősszel kerül majd a boltok polcaira, és ha tippelnünk kellene, akkor nem lennénk meglepődve, ha drágábban nyitna a prémium termék, mint az Amazon Echo bármely tagja vagy a Google Home.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Fzoltan
2017.05.11. 20:13
Ez nagyon érdekes lesz, kár, hogy szint biztos, hogy a 100e+-os kategóriában fog indulni, ismerve a h/k-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!