iPon Hírek

Három kivitelben jöhet az Apple okosórája

Dátum | 2014. 07. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a különböző, iWatch-csal kapcsolatos pletykák, amik alapján szépen lassan kezd kirajzolódni, hogy mire is lehet számítani – már amennyiben az információk igaznak bizonyulnak.
Sok eltérő látványterven tűnt már fel az iWatch.
Eddig fény derült arra, hogy az Apple okosórái meglehetősen sok szenzornak adhatnak majd otthont, talán minden eddigi versenytársuknál többnek. Arról persze egyelőre csak találgatni lehet, hogy pontosan mik kerülhetnek a karórákba, de természetesen a legmerészebb elképzelések is elhangoztak már, így például a vérnyomás- vagy a vércukorszintmérő is. Továbbá a vállalat állítólag már teszteli az első készülékeinek fitneszképességeit is, és ehhez olyan híres sportolók közbenjárását kérték, mint például Kobe Bryant, aki az egyik legeredményesebb amerikai kosárlabdázó. Az okosórák az iOS 8-on futó HealthKit szolgáltatással működnek majd együtt. Mostanában már arról lehet hallani, hogy nem is csak egy, esetleg kettő iWatch készül az Apple boszorkánykonyhájában, hanem rögtön hármat terveznek a mérnökök. Az Economic Daily hasábjain olvasható jelentés alapján a trió tagjai kétféle anyaghasználattal és mérettel lesznek elérhetőek. Érkezni fog két 1,8 colos modell, illetve egy kisebb, 1,6 hüvelykes megjelenítővel felvértezett eszköz is – mindegyik felxibilis Super AMOLED panelt kaphat. Az 1,8-asok párosából az egyiket a minőségibb órákhoz hasonlóan zafírüveggel láthatják el, míg a másikhoz valószínűleg kedvezőbb árcédula fog társulni, és valami gyengébb anyag. Ugyanebben a jelentésben egyébként elhangzott még egy 350 dolláros ár is, bár azt nem fűzték ehhez hozzá, hogy mégis melyik okosórára vonatkozik ez a háromból.
Az eddigi várakozások szerint az Apple iWatch valamikor októberben kerülhetett volna bevetésre, most viszont már állítólag némi késéssel kell ehhez képest számolni. A népszerű elemző, Ming-Chi Kuo elmondása alapján novemberben kezdődhet a tömegtermelés, így még éppen ideérhet az ünnepi szezonra az újdonság. “Eltoltuk az iWatch tömegtermelésének kezdetére vonatkozó becsült időpontot az eddig várt szeptember végéről november második felére. Ezzel együtt a 2014-es eladási előrejelzést is mérsékeltük 40 százalékkal, így nagyjából 3 millió egységgel számolunk idén.” – mondta el Kuo.
Az Apple egyébként hivatalosan továbbra sem erősített meg egyetlen iWatch pletykát sem, viszont vannak annak jelei, hogy ezen dolgoznak. Nemrég például leszerződtették azt a Patrick Pruniaux-t, aki korábban a legendás, svájci Tag Heuer értékesítési vezetője volt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. noPublicFG
2014.07.16. 19:04
Óra alakú okosórát is kitalálhatnának már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog noPub...
2014.07.16. 20:08
motorola 360
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Gyurkov
2014.07.16. 20:37
Hétköznapi ember úgysem fogja minden percben a pulzusát, vérnyomását stb méregetni, sportolók pedig vesznek egy profi specifikus készüléket erre a célra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Phantomstr...
2014.07.16. 21:29
Nekem spec egy okosórának bőven jó lenne, ha kiadnának egy frissített ipod nano 6-ot, amivel lehet a telefonhoz kapcsolódni és hívást fogadni. Ennél nem kellene sokkal több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Avisto Gyurk...
2014.07.17. 05:42
Nem kell ahhoz élsportolónak lenni hogy az ember odafigyeljen rá milyen pulzustartományban edz (mondjuk futásnál, azt elég sokan csinálják úgyis pl)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2014.07.17. 12:17
A cukorbetegeknek jól jöhet egy ilyen okosóra, bár én nem vagyok az, tuti beszereznék egyet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Pandion
2014.07.17. 15:08
Az árára kíváncsi leszek, illetve nem is mert ha fizetnének érte se kéne apple óra. Ahogy ismerem őket a 350$ csak a szíjra vonatkozik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. AxoPy
2014.07.18. 05:10
ha 350 dollár lesz az ára akkor ez biztos nem "csak egy okosóra" lesz, hanem egy kis iphone a csuklódon ami majdnem ugyanazt tudja mint ami a zsebedben van, csak kisebb, mindig kéznél van és kiégszítőként szolgál hogy új funkciók tárháza nyílhasson meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... AxoPy
2014.07.18. 09:57
Én nem hinném, ez a 350$ 75-80 ezret jelent. Szerintem ezért a pénzért egy okosóra lesz és semmi több. A Galaxy Gear 2 is ezen az áron mozog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!