iPon Hírek

Három SIM-mel is elbír az Acer új telefonja

Dátum | 2015. 04. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer ezúttal egy olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami több szempontból is egészen ritka. A Liquid szériát erősítő újdonság alapjában véve is jónak ígérkezik – bár az ismereteink egyelőre hiányosak a tudásával kapcsolatban –, de az akkumulátorát és a támogatott SIM-ek számát figyelembe véve különösen érdemes lesz rá odafigyelni.
Az okostelefon bemutatását kezdjük azon a ponton, amit maga az Acer is előszeretettel emelt ki. Az okostelefon több hálózati kártyát tud egyidejűleg kezelni, de a megszokottól eltérően még csak nem is kettő SIM-ről beszélhetünk, hanem már háromról. Ez azt jelenti, hogy aki például Magyarországon egy Liquid X2 mellett teszi le a voksát, az akár mind a három nagy hazai szolgáltató hálózatán aktív lehet. Az Acer háza táján egyébként már nem teljesen új dolog a tripla SIM kezelés opciója. A jelenlegi kínálatban például az E700 névre hallgató modell olyan, hogy a burkolata alá akár három hálózati kártyát is be lehet becsúsztatni. A gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra az új készülék teljes specifikációját, de a megismert részletek alapján bizakodóak lehetnek az érdeklődők.
A Liquid X2 főleg azoknak az érdeklődését kelheti majd fel, akik jól érzik magukat egy nagyméretű kijelzőn, ez a modell ugyanis nyugodtan lehet „phablet” jelzővel illethetni. Az előlapját egy 5,5 hüvelykes megjelenítő uralja, melynek egyelőre az Acer nem árulta el a felbontását. A gépezetet egy fém keret öleli körül, a hátoldalát pedig az elejéhez hasonlóan egy üveglap védelmezi. A kamerarendszere szimmetrikus kialakítású, az előlapjára és a hátoldalára is egyaránt 13 megapixeles egység került. Természetesen a főkamera azért egy fokkal komolyabb körítéssel lett megfűszerezve, ezáltal valamelyest jobb minőségű fényképek és videók készíthetőek majd azzal. Az erénye főleg rosszabb fényviszonyok mellett lesz érzékelhetőbb, mivel egy F/1.8-as rekeszértékkel rendelkező lencserendszert kapott, és persze még egy LED-es villanó is társult mellé.
Az eszközt egy nyolcmagos központi chip fogja mozgásba lendíteni. Erről mindössze annyi derült ki mostanáig, hogy 64 bites támogatással szolgál, a felépítése és a gyártója egyelőre nem ismert. Az Acer partnerei közül korábban ugyan csak a MediaTek szolgált három SIM-et kezelő rendszerrel, mostanra azonban már a Qualcomm palettáján is van erre alkalmas SoC. A megfelelő üzemidőről egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, ami szintén kiemelkedő a maga nemében. Ez a kapacitás itt nem teljesen indokolatlan ugyan, mert ha mind a három SIM helyet betölti a felhasználó, akkor azért jelentősen megnövekedhet a mobil energiaéhsége, de így már biztos, hogy semmilyen esetben sem fog megszeppenni a Liquid X2, napokig is bírhatja egy töltéssel a strapát. Az okostelefon négyféle színben tűnt fel a bemutató ideje alatt, fehér, kék, piros és barna modelleket állított ki a vállalat.
Az Acer készített a masinához egy előnézeti tokot, ami egészen újszerű ablakformátummal rendelkezik. Ezen nem egy négyzetet, de nem is egy kört vágtak a dizájnerek, hanem egy hosszanti „rést”, amelyen egymás alá kerülnek majd a különböző információk és indítóikonok. Lehetőség van ezen megtekinteni például az akkumulátor töltöttségi szintjét, és közvetlenül bekapcsolható a hangrögzítő, a kamera, a repülős mód, vagy éppen a LED-es segédfény is, ami elemlámpaként jó szolgálatot tehet – ez utóbbi különösen jó ötlet az Acertől. A kihajtható tokon még a hangszórónak is kivágták a helyét, így telefonáláskor sem kell kinyitni azt.
Az Acer Liquid X2 megjelenésével kapcsolatban egyelőre szinte csak nyitott kérdések vannak. Nem tudhattuk meg a megjelenés időpontját, sem pedig azt, hogy mennyibe is fog pontosan kerülni, az viszont biztosan kijelenthető, hogy az Egyesült Államokban meg fog jelenni, hiszen New Yorkban mutatta meg a tajvani alakulat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Manyci
2015.04.29. 16:07
Király, csak nem értem az "ACER"-t a hátulján. Legutóbb még "SONY" volt és Xperia Z3-nak hívták... Jaaaa, hogy ez egy másik telefooon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Genoxid001
2015.04.29. 17:12
+1 Manyci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabesz9920
2015.04.29. 19:16
Manyci Ha nem mondod, le sem esik... pedig valahonnan ismerős volt, csak nem tudtam hova tenni

Kérdés: Ha most használom ezt a Smart Cover-t akkor a kijelző azon része 24/7 - ben aktív lesz? Bocsi ha hülye kérdés, soha nem volt még dolgom ilyen Coverrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. marc.loedi
2015.04.29. 19:45
Sony Z3, is that you?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SzAdamAndy
2015.05.01. 11:03
4000mAh
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!