iPon Hírek

Három taggal rajtolt el a PocketBook SURFpad 4 széria

Dátum | 2014. 09. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

PocketBook SURFpad 4 M
A PocketBook neve leginkább azoknak lehet ismerős, akik rutinosabban mozognak az elektronikus könyvolvasók világában, ám most más jellegű újdonságokról lesz szó. Az E Ink paneles készülékekkel operáló vállalat portfóliójában már jelenleg is vannak tabletek, és ezúttal is táblagépek világa felé tettek egy kitérőt.
PocketBook SURFpad 4 S
A vállalat lerántotta a leplet a SURFpad 4 széria tagjairól. Az újdonságok hármasa szinte teljesen egyforma lesz a képességeiket figyelembe véve, az eltérést a különböző modellek között a megjelenítő jelenti majd, és persze az ezzel együtt járó változások. A triót egy 7, egy 7,85, valamint egy 9,7 hüvelykes masina fogja alkotni. És akárcsak a különböző ruhadarabokat, ezeket is az S, M és L betűjelzéssel lehet majd egymástól megkülönböztetni.
PocketBook SURFpad 4 L
A SURFpad 4 S lesz tehát a legkisebb a maga 7 colos megjelenítőjével. Az alkalmazott panel IPS technológiával dolgozik és 1920 x 1200 képpontos a felbontása, tehát pengeéles, 323 PPI-s pixelsűrűségű lesz a felületén kirajzolódó kép. Ez a tablet 193,2 x 107,9 x 9,3 milliméteres térfogattal, és 345 grammos tömeggel büszkélkedhet. Az energiaellátásáról egy kellően nagy, 4000 mAh-s lítium-polimer telep fog gondoskodni. Ezt követi a tornasorban a SURFpad 4 M, amelyet 203,7 × 136,9 × 8 mm-es keretek közé tudtak bepréselni a tervezők. Ez, a 380 grammot nyomó tablet, már egy 2048 x 1536 pixeles felbontású, 7,85 hüvelykes, IPS technológiás megjelenítőnek ad otthont, ami az előbbihez hasonló végeredménnyel fog szolgálni (326 PPI). Sajnos ez a modell is egy 4000 mAh-s akkumulátort kapott, így az üzemideje egy hajszálnyit ennek gyengébb lehet, mint a család legkisebb tagjának. A SURFpad 4 L pedig már egy komolyabb ugrást követően, 9,7 colos méretben tárja a felhasználók elé a megtekinteni kívánt tartalmakat. A kijelző változatlanul IPS technológiával és 2048 x 1536-as felbontással szolgál, ami itt 264 PPI-s képpontsűrűséget jelent. Az immáron 8000 mAh-s telepről táplálkozó tábla 238,4 x 167,9 x 8 milliméteres vonalakkal határolható körül, és 520 gramm lett a súlya.
PocketBook SURFpad 4 S
A nagyfelbontású gépezeteknél erős hardvert kellett használatba venni a lehető legjobb felhasználói élmény elérése érdekében. A vállalat a MediaTek MT6592 mellett tette le a voksát, ennek megfelelően az új SURFpadekben nyolc 1,7 GHz-es Cortex-A7 processzormag tevékenykedik, a grafikus feladatokat pedig egy Mali-450 MP4 látja el bennük. A tervezés során nem bántak szűkmarkúan a rendszermemóriával sem, mind a három tabletbe 2 GB-nyi RAM került, ami sok alkalmazás szimultán futtatásakor is bírja majd a tempót. A tárkapacitásuk 16 GB-ról indul, viszont van bővítőhely, így egy microSD-vel pillanatok alatt fentebb lehet tornászni a tartalékaikat. A MediaTek SoC-nek köszönhetően elég jók lesznek a gépek kapcsolati képességei is. A legfontosabb, hogy van a tarsolyukban 3G HSDPA modem, így úton-útfélen is el lehet érni velük az internetet, szinkronizálhatóak lesznek a felhasználói adatok. Ezen felül felfedezhető még 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooht 4.0, A-GPS vevő és FM rádió is a kelléktárukban.
PocketBook SURFpad 4 M
Operációs rendszer tekintetében sem lehet fogást találni az új SURFpad széria tagjain. Az Android 4.4 KitKat fogja üdvözölni a jövendőbeli tulajdonosokat a bekapcsolást követően. Bár a felhasználói felületet megtartották a PocketBook szakemberei, azért néhány előre telepített hasznos alkalmazással így is szolgálni fognak a készülékek. Rögtön használatba vehető például az Evernote vagy az MX Player, és persze a PocketBook saját applikációja is jelen van rajtuk. Végül az is kiemelendő, hogy a táblagépek akkor sem fognak zavarba jönni, ha esetleg fotózni kell valamit, vagy egy videóhívást kell lebonyolítani. Előre egy 2, hátra pedig egy 8 megapixeles kamera került. Videózni Full HD-ben lehet majd az eszközökkel. Ezen a téren egyedül az adhat okot némi szomorkodásra, hogy a LED-es villanó már sajnos lemaradt a főkamera mellől, így rosszabb fényviszonyoknál jelentősen romlani fog a felvételek minősége, és ez ellen semmit nem lehet tenni. A SURFpad 4 modellek műanyag házba burkolóztak, az előlapjukat pedig karcálló üveg hivatott védeni. Mindegyik gép egyforma dizájnt kapott, egyaránt fekete és élénkzöld színekkel fognak a boltok polcaira kerülni.
PocketBook SURFpad 4 L
A PocketBook SURFpad 4 három tagja összességében eléggé kellemesre sikeredett, viszont még egy nagyon fontos jellemzőjükre nem derült fény, méghozzá az ajánlott fogyasztói áraikra. Remélhetőleg a vállalat tolla vékonyan fog majd az árazáskor. A PocketBook termékek egyébként jellemzően hazánkba is eljutnak, és valószínűleg ezúttal sem lesz ez másként.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!