iPon Hírek

Három új DVD-író érkezik a Plextor-tól

Dátum | 2009. 07. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Plextor mérnökei az elmúlt évek során már bizonyítottak, így a vállalat neve igen jól cseng az optikai meghajtók piacán: a Plextor által készített egységek jó minőségükről és megbízhatóságukról híresek, de nem is tartoznak a legolcsóbb megoldások közé. A gyártó most három új DVD-íróval bővítette kínálatát: a friss jövevények között megtaláljuk a PX-880SA, és PX-870A megoldásokat, amelyek asztali gépbe szánt belső optikai meghajtók, míg a PX-880U modell egy külső, USB 2.0-s csatolófelületet alkalmazó DVD-író.

PX-880SA
Mindhárom DVD-író rendelkezik LightScribe támogatásokkal, azaz a megfelelő DVD lemezek felületére különböző monokróm ábrákat tudnak felvinni. A támogatott technológiák között a Lossless Linking és Zero Link eljárások is jelen vannak, ezek a buffer túlcsordulási hibákat hivatottak kivédeni. A termékek egyébként 2 MB-nyi gyorsítótárral vannak felszerelve. Csatolófelületek tekintetében a PX-880SA esetében SATA, a PX-870A esetében IDE, míg a PX-880U modellnél USB 2.0-s csatlakozó áll rendelkezésre.

PX-870A
A PX-880SA és PX-880U meghajtók 24x-es sebességgel pörkölik a DVD-R/+R lemezeket, míg a DVD-R/+R DL és a DVD-RAM korongokat 12x-esen képesek írni. A DVD+RW lemezeknél 8x-os, míg a DVD-RW adathordozóknál 6x-os sebesség áll rendelkezésre, a CD-k esetébe 48x-os, míg a CD-RW korongoknál 32x-es írási sebességet tudnak felmutatni a meghajtók. A PX-870A modellnél a DVD-R/+R lemezek írása maximum 22x-es tempóban zajlik, ám ettől eltekintve a meghajtó minden fent említett sebességértéket képes tartani.

PX-880U
A PX-880SA meghajtó 54,99 dollárba, míg az USB 2.0-s PX-880U 99,99 dollárba kerül. Az IDE csatolófelületet használó PX-870A esetében az ajánlott végfelhasználói ár 54,99 dollár. A termékek hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. StevyXIX
2009.07.20. 13:47
Hát Plextort nem vennék, drága és semmivel nem jobb, mint más márkák (sőt nekem sok gondom volt mind az olvasó, mind az íróval).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tassika
2009.07.20. 20:05
Én meglepve olvasom, hogy még vannak Plextor cuccok! Kb. 2-3 éve olvastam arról, hogy kiszáll a Plextor.
Mint kiderült ezeket már nem is ők fejlesztik, csak más gyártók meghajtóit átcímkézik Plextor-ra, és ennyi. Pajo, Sony, Nec belső, és Plextor felirat.
Szóval már korántsem éri meg a felárat kifizetni mint régen, mert most csak a Plextor feliratért fizetsz kétszer annyit. Annak eltudják adni aki annyira nem jártas ezekben a dolgokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Riddick77
2009.07.21. 11:43
Az olvasás sebességét sokszor a firmware limitálja,nézz egy Riplock os firmwarét hozzá,és meg fogsz lepődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csicsa55
2010.04.14. 16:20
Szerintem meg annyit megér amennyibe kerül. Az igaz, hogy már rég nem eredeti plextor, de abban az időben is előfordult egy-egy modellnél, hogy nem plextor belseje volt, amikor még megérte nekik. Csak előlapot cseréltek felturbózták a firmwarejüket, meg adtak hozzá egyedi szoftvert, ami csak a saját írójukkal volt hajlandó működni. Itt a nevet kell megfizetni meg a terméktámogatást és az egyéb körítést. Tehát ezekhez még kapsz firmware-t két év múlva is, míg egy másik olcsóbb modellhez meg nem. Az megint egy dolog, hogy a duplájába kerül. Nem árt figyelembe venni, hogy egy mai DVD író árának a duplája korántsem jelent annyi pluszt, mint három-négy éve. Én most vettem egyet nem egészen 11 ezerért, ami dobozos. Adtak hozzá kábert csavarokat nero 9 essential for plextor windowsra valamint nerot linuxra is plusz egy saját fejlesztésű utility-t is. Ha azt nézzük, hogy egy oem LG vagy samsung vagy akármilyen egyéb oem író 6-7 ezer forint, akkor ez márcsak a körítés miatt is megér ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leemonade csics...
2010.04.14. 16:49
csicsa55

Ha az áraknál tartunk akkor 5-6 ezerért olyan NEC ( Sony Optiarc ) irót vehetsz amitől soha nem akarsz majd jobbat . Kiváló minősége ellenére nagyon baráti az ára és kitűnő író .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!