iPon Hírek

Három új egér - mind játékosoknak

Dátum | 2011. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Hama kétféle, míg a Gigabyte egyetlen új, játékosoknak szánt egérrel jelentkezik, amelyek más és más árkategóriában próbálnak majd szerencsét a piacon.

Bemutatkoznak a Hama legfrissebb, játékosoknak szánt egerei

A drezdai székhellyel rendelkező Hama GmbH két új egeret mutatott be, amelyek mindketten vezetékes modellek. A kétméteres USB kábellel érkező újdonságok egyike az uRage nevet viseli, míg a néhány extrát tartalmazó másik modell az uRage evo nevet kapta.

uRage
A termékek hatgombos kivitellel érkeznek, amelyek közül öt gomb programozható. Az ergonomikus dizájnnal rendelkező rágcsálók 500 Hz-es polling rate mellett üzemelnek és mindketten lézeres szenzort alkalmaznak a maximális pontosság és gyorsaság érdekében. Az uRage esetében a szenzor 2400 dpi-s, míg az uRage evo modellnél 3200 dpi-s felbontást kínál. Az egerek teflon talpakon siklanak, tartalmaznak néhány beépített LED-et és oldalukon csúszásgátló bevonat is található, hogy egy "izzasztó" csata alkalmával is biztosan foghassuk a rágcsálót. Az uRage evo az alapmodelltől nem csak a lézeres szenzor felbontását tekintve különbözik, hanem abban is, hogy hosszabb élettartamot kínáló gombokkal látták el, sőt - ahogy az a képeken is látszik -, a termékek között komoly dizájnbeli különbségek is mutatkoznak.

uRage evo
Az uRage és az uRage evo egerek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban: előbbi 19,99 euróba, míg utóbbi, azaz az evo kiadás 29,99 euróba kerül.

Gigabyte Aivia Series M8600


A Gigabyte Aivia sorozatában helyet foglaló újdonság különlegessége, hogy vezetékes, illetve vezeték nélküli módban egyaránt használhatjuk. Az M8600-as modell kifejezetten játékosok számára készült és a Hama egereihez képest számos extra szolgáltatást kínál, cserébe viszont jóval borsosabb árcédulával érkezik, mint az említett gyártó újdonságai.


Az ún. "ambidextróz" dizájn jóvoltából a terméket jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. Az egér 6500 dpi-s felbontást kínáló Twin-eye lézer szenzorral kerül forgalomba (maximum 5600 dpi-s hardveres felbontás) és egyetlen akkumulátortöltés hatására akár 100 órán át is képes üzemelni. Az M8600-as modell fejlett akkumulátor-rendszerrel érkezik, amely két másodperc alatt cserélhető. Az akkumulátor töltéséhez kapunk egy multifunkciós dokkoló egységet is amely vevőként is funkcionál, ha az egeret vezeték nélküli módban használjuk. A vezetékes mód a termékhez mellékelt 1,8 méter hosszú, tekeredés-mentes USB 2.0-s kábel segítségével valósítható meg. A gyártó az említett kábelt aranyozott USB 2.0-s csatlakozóval látta el. A termék 1000 Hz-es polling rate mellett üzemel.


Maga az egér egyébként 32 KB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, amelyben öt különböző gomb profilt tárolhatunk el. A termék GHOST Macro Engine névre keresztelt makro rögzítő- és szerkesztő szoftverrel érkezik. A makró rögzítés és szerkesztés mellett a DPI váltás,  valamint a négyutas görgő érzékenységének beállítása is gyerekjáték. A különböző profilokhoz egyébként egyedi világítást is társíthatunk, így mindig tudhatjuk, hogy éppen melyik profil aktív. A makrók szerkesztésére és a beépített lítium-ion akkumulátor töltésére egyaránt lehetőségünk van, ha vezetékes módban használjuk a rágcsálót.


Az M8600-as modell 134,3 x 72,7 x 42,7 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig akkumulátorral együtt 148 gramm, akkumulátor nélkül pedig 110 gramm. Az újdonság már előrendelhető 144 dolláros áron, szállítása pedig valamikor a következő hét folyamán indulhat meg.


A Gigabyte friss egeréről itt találnak további információt az érdeklődők.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. jotek007
2011.03.30. 10:01
csak ne lenne ilyen drága a gigamouse
nagyon jóra sikerült és a kettős üzem is hasznos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. exec79
2011.03.30. 10:35
digitalis jelnel aztan mennyire szamit az aranyozott csatlakozo... ekkora parasztvakitast.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Netguru
2011.03.30. 10:47
Hát nem lennének ezek az egerek olyan rosszak,de még mindig sehol sincsenek a Razer Mamba-hoz képest.
Maximum az áruk van ott,de se a külső sem pedig a tudás még nem az igazi.
Nekem egy éve van Mambám és nagyon szeretem nem cserélném el semmire sem.
De azért jó próbálkozás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Melkor
2011.03.30. 11:24
Hát ezt az én Logitech Wireless Gaming Mouse G700-em is tudja. Csak épp nincs batár dokkolója, hanem egy hangyaf**znyi USB-vel kommunikál És nem is kerül ennyibe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Heroes27
2011.03.30. 12:40
a giga nagyon jó lehet. De 150 dollár? Az szép. Akkor már inkább Cyber Snipa Silencer 15-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MaximumGam...
2011.03.30. 12:42
Netguru : Razer a legszarabb egérmárka jó gyorsan elkopik, hiába az a nagy ára..
lehet tényleg gyors de enyém is elkopott és kuka.. soha többet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. MaximumGam...
2011.03.30. 12:43
Arrol nembeszélve hogy 1800DPI felett lószart se ér a DPI max pontosabb kicsit..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. ProRose
2011.03.30. 13:06
Én is Razer Mambával rendelkezem 1szer már meghalt 1 de garanciának hála kaptam 1 vadonat újat.Szerintem az ien makro üzemmódok lowoknak való aki igazi gamer az olyan egeret használ ami normálnak mondható és nem 100klikkel 1 sec alatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. alphablack
2011.03.30. 13:11
Mikor fogják már fel a gyártók, hogy nem a szemnek, hanem a kéznek kell tervezni az egeret (és a billentyűzetet is)?

Hála a jó égnek, azért van pár gyártó, akik már rájöttek már, hellyel-közzel. Nekem most Cyborg R.A.T. 3-as és 7-es van. A 3-as nem állítható, nagy kézre nem jó, de nőknek, gyerekeknek és átlagos felnőtteknek tökéletes. A 7-es meg majdnem mindenhogyan állítható, csak kicsit nehéz.

Szimetrikus egér? Kétkezes egér (jobb és bal kézbe is jó)? Miért, Te két kézzel fogod az egeret, vagy cserélgeted egyik kezedből a másikba? Agyrém. Komolyan mondom. Aztán ott vannak a felesleges élek a tenyérnek. Kisujj, hüvelykujjtámasz? Fogalmuk sincsen, hogy mi az. Razer, Giga, Hama, akármi a szemnek csinálja az egeret. Ott van pl. a Tron egér. Az mi a tököm 25 ezerért? Fényreklám. Add egy vak kezébe, sikítani fog, hogy ez micsoda.

Anyámnak vettem egy 2000 forintos Trust egeret egy jó egérpaddal, mert ő csak napi 20 percet gépezik otthon, felesleges szerinte. Teljesen kényelmes az az egér, kipróbáltam. 2000 forintért...


A billentyűzet talán még nagyobb agyrém.

Egy darab írógép-maradvány. Nekem a Microsoftos Natural keyboard van. 2 hét kellett, hogy megszokjam, azt is azért, mert amerikai kiosztású. Azóta nem fárad el a kezem, nem áll a görcsbe a csuklóm. És még ez is messze van attól, amilyennek lennie kéne egy anatómiailag tervezetthez képest.

Régen a Logitech billentyűzetekben volt egy "hullám", még az olcsókban is, ami követte a kéz alakját. Ma már a 25-40 ezer forintos kategóriában van csak. Gratulálok hozzá.

Anatómiailag kellene tervezni a perifériákat, amikkel a kezünk kapcsolatba kerül. Minimum. A technológia már rég adott. Ezt nem nevezném fejlődésnek, az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Feris
2011.03.30. 14:01
Hát ha a Gigabyte M8600 10.000 Ft lenne akkor simán megrendelném. De a "22.800" Ft-os ára már nevetséges mire ideér lesz 30.000 Ft is...

Maradok inkább a Gigabyte GM-6880-nál, a formája tökéletes és az ára is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Szerzetes
2011.03.30. 14:23
@alphablack: két kezes egér arra jó kérlek szépen, hogy vannak embertársaink, akiknek a másik agyféltekéje erősebb, így a bal kezét használja. A cégek biztosan meghallgatnák a javaslatodat, hogy te hogyan szednéd be a pénzt a másik kezüket jobban használó emberkéktől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zaiko
2011.03.30. 14:57
Netguru: Razer... Mamba. LOL Haver 2x gariztatta fél éven belül. Kapott ugyan újat kérdés nélkül, de most komolyan, 30 ezerért??!! DDDD A Razert legyetek szívesek ne soroljátok bele a minőségi kategóriába. Ők csak olyan egereket csinálnak ami csili vili hogy a LowSkilled Pistikéket megfogják vele.

exec79: Az aranyozott dugasz az 1000Hz-es polling rate miatt kell. Nem aranyozott dugóval az nem igazán érhető el. (Nem vagyok elektrotechnikus, gőzöm sincs mi-miért-hogyan, de tapasztalat.)

A cikkhez kapcsolódóan: Az a Giga egér egész jó, nyújta azt amit egy mai gamer egérnek kell. Bár véleményem szerint egy komoly gamer nem használ vezetéknélküli egeret. Vezetékest annál inkább, viszont ez (akárcsak a Bamba) mindkettő módban használható így mindenkinek jó választás, arról nem is beszélve, hogy jobb és balkezeseknek is egyaránt használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. proton
2011.03.30. 15:12
Szerzetes: Szerintem is nagy nagy hülyeség egyszerre bal és jobb kezes egeret gyártani legyen jobb kezes meg bal kezes (balkezes vagyok bár jobbal egerezem).

Zaiko:"Az aranyozott dugasz az 1000Hz-es polling rate miatt kell" Van rálátásom a témára. Amit mondtál az badarság. 1.:Az aranyozásnak semmi de semmi köze sincs a mintavételezési frekvenciához. 2.: Ha csak az egész kábel nincs aranyból akkor a sima réz vezeték jelenti a szűk keresztmetszetet ami feleslegessé teszi a csatlakozó felület aranybefuttatását.
10 éve counter strike-ozom és vezeték nélküli egeret használok. A mai technológia lehetővé teszi, hogy probléma mentesen lehessen használni a wireless egereket.

alphablack +1 ergonimia mindörkké. (logitech wave pro)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. alphablack
2011.03.30. 15:38
@Szerzetes.

A kétkezes egér pont, hogy semmire sem jó. Egy egér legyen vagy jobb, vagy balkezes. A sportzoknik is különböznek páron belül. Vajon miért?
Esetleg Te olyan cipőt hordasz, amelyik páron belül teljesen egyforma? Vagy kesztyűt? Az egyik az egyik végtagodra jó, a másik meg a másikra.

Aztán meg technológiailag rettenetesen nehéz lehet egy jobbkezes egér öntőformáját tükrözni...

A marketingesek miatt olyan kevés a balkezes mindenféle. Mert nem éri meg gyártani, mert 1/10 annyi fogy belőle, mint a jobbkezesből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. sniperjoce...
2011.03.30. 16:32
Hát szerintem ebben az árkategoriában a cégek nem fognak Gammer egeret venni a dolgozoiknak mert jobb és ballkezeseknek is jó, hanem vesznek Microsoft-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sniperjoce...
2011.03.30. 16:34
Mellesleg nekem egy 1800Ft-os Genius egerem van 800dpi-vel észrelehet venni a kis felbontást DSG1-el fejlövésnél de nincs vele semmi bajom tökéletesen megbízható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. zuldker
2011.03.30. 21:06
Hali!

Nekem meg egy utcai A4-tech egerem van XL-747H, amikor vettem kb 5e volt, előtte a tesója volt a gyengébbik változat kb 4e ért. Csak azért cseréltem le mert ez jobban tetszett meg a formája is jobb. Ja 3600DPi , minimum sebészi kéz kell hozzá ha teljes felbontással használod, viszont én nem azon használom, de tökéletes, codra, crysisra bármire, én sajnálnám a pénzt ennél drágább egérre, tapasztalatom szerint totálisan felesleges, parasztvakítás az egész. Így is nyerek a multiban elégszer, nem az egéren múlik max 10% amit jelent. De ez is olyan mint a ping-pong pl, aki tud játszani az tud egy parkettával is ennyi. Bill az viszont Logitech Wave szigorúan. Jobb és balkezes egér kell, nem mindegy hogy belesimul a kezedbe az egér vagy egy adott formát neked kell úgymond fogni és tartani.
Üdv

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szerzetes
2011.03.30. 21:26
@alphablack: ezek szerint te egyszerre csak balos cipőt veszel v. jobbos kesztyűt?

Te mondod, nem éri meg balkezest gyártani, de akkor a balkezes mit vegyen? Csinálnak kétkezest és tadam, veszi mindenki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. alphablack
2011.03.30. 22:45
@szerzetes.
Látom nagy gond, felfogni, amit írtam. A többiek úgy is értik, hogy miről van szó, és most jót röhögnek rajtad, ha hiszed, ha nem.
A balkezes is fogja valamelyik kezébe azt a szerencsétlen egeret, fogd már fel. Vagy a jobba, vagy a balba. Vagy Te talán egyszerre egy időben fogod mindkét kezeddel? Várjál, elképzelem...
És van balkezes egér. Logitech, Razer, Microsoft, A4Tech... stb mind gyárt, csak nem akkora a választék, mint a jobbkezesekből.
A kérdésedre pedig válaszolt már egy balkezes úr, név szerint @proton, csak fröcsögés és értetlenkedés helyett el kellett volna olvasnod. Ő bal kezes, de jobb kezes egeret használ. Nem kétkezeset. Ő sem. Ami mindenkinek jó, az senkinek sem jó igazán. Hidd el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsrobesz
2011.03.30. 23:01
Ha jól emlékszem,akkor a 8600 Giga már átesett 2010-ben egy prohardver mustrán.Akkor nem találtatott precíz egérnek,én nem is erőltetném a dolgot,főleg ennyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sturmtiger
2011.03.31. 00:23
Szépek ezek a patkányok, de eyecandy az összes ilyen gamer periféria. Haverom bevásárolt ilyen cuccokból, több pénzért mint a komplett gépem, de kb semmivel sem lett jobb CS-ben tőle. 30 ezrek egérre, meg még 15 egérpadra??? Felesleges pénzkidobás. Szerintem. Nekem egy mezei A4-Tech X6-osom van semmi extra de kézre áll van duplakatt gomb, működik még üvegasztalon is, és még office button is van , ami szakdolgozat íráskor hasznos volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szedah
2011.03.31. 09:22
alphablack: Teljesen egyetértek veled. De a vásárlók is hibásak, mert az utolsó szempont az ergonómia a vásárlásnál. Hogy néz ki? Hány dpi? Mennyibe kerül?
A másik gond, hogy informatikai terméket már az internetről rendel szinte mindenki. Pedig ebben az esetben pont nem jó dolog. Olyan, mint a cipő. Mielőtt megveszem, szeretném "felpróbálni". Én így vettem egeret, meg billentyűzetet is. Kerestem egy boltot, ahol ki lehet próbálni, és nem sírnak, hogy kibontani nem lehet, meg az macera, és akkor dolgozni is kell, hanem vannak bemutató darabok. Kipróbáltam vagy 15 egeret, kb. egy fél órát görcsöltem utána még, mert kettő is tetszett, és az eladó meg nem kívánt közben a halálba, mert inkább professzionális vevőnek tekintett, nem pedig kis nyakinak, aki leveszi az első szépen világító egeret.
Ja, mondjuk 4-5 évre veszek egeret, nem cserélgetem félévente.

Mondjuk tudatosítani kéne az emberekben, hogy pont a perifériák a legfontosabbak, mert az egy dolog, hogy milyen gyors a gép, de nem az okoz hátfájást, szemkiszáradást, stb, hanem egy rossz (vagy rosszul beállított) szék, asztal, egér, billentyűzet, meg monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Winkytct
2011.03.31. 11:49
Kedvenc temam! fel eve megtort a kabel a regi egeremnel, 4 ev utan nem is csodalom... Egy A4tech volt, nagyon jo kis eger, sajnos mar nem a regi az sem. testverem uj A4tech-jen a gorog egy fel ev alatt megment. Vegul egy Logitech mx518-ast vettem, mert nagyon reg gyartjak es mindnekinek bevalt ahogy lattam. Billentyubol is egy 8 eves modelt hasznalok, amit csak felsokategorias billentyure cserelnek le talan (logi wave pl)

*Aki a razer-re azt modnja hogy a legrosszabb eger, hat az elvan tevedve ... Teny hogy kopnak es nem tul megbizhatoak, de szenzor szinten jok.
*Az hogy 1800dpi felett nincs kulonbseg, az is butasag. Sot, 1800 es 1800dpi kozott is van kulonbseg. Nem maximum dpi-n jatszani meg szinten butasag szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Heroes27 Winky...
2011.03.31. 12:03
az a nem maximum dpi-n játszani butaság. Hát nemtom, neked 3600 a max, de játszani nem tudok vele, mert tényleg érzékeny. 1800 dpi meg nem egy was ist das felbontás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. proton
2011.03.31. 16:41
Heroes27: Nem max dpi-n játszani tényleg nagy butaság, olyan mint venni egy ferrari-t de csak egyes sebességi fokozatban hajtani. Egy tipp: max dpi + low sensitivity (játék beállítás). "Az ok, ami miatt nem használod magasabb felbontáson az egered, talán az lehet, hogy hozzászoktál már egy érzékenységhez, amit kedvelsz, és nem akarod ezt összekuszálni azáltal, hogy gyorsabbá teszed az egeret. Itt egy képlet arra, milyen új in-game érzékenységre van szükséged, amikor DPI értékek között váltogatsz:
[(Jelenlegi DPI) x (In-game érzékenység)] / (Maximum DPI) = (Új érzékenység a maximális DPI mellett)"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Winkytct
2011.03.31. 18:33
wiiindoz-bol leveszed a szorzot es egerbol hagyod max dpi-n!!!

(megveszel egy 5600dpi-s egeret aztan 800-on hasznalod mert az passzol az alapertelmezett windows beallitashoz)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!