iPon Hírek

Három új Genius egér - nem csak játékokhoz

Dátum | 2014. 06. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Genius három új egeret mutatott be, amelyek mindannyian rendelkeznek beépített memóriával, így a különböző beállításokat, illetve makrókat gond nélkül el tudják tárolni. A memória az utolsó egérműveleteket is tárolja, így ezek akkor sem mennek kárba, ha a rendszer az adott pillanatban éppen nem tudja feldolgozni őket. Mindhárom egér Omron mikrokapcsolókat használ, amelyek nagyjából nyolcmillió lenyomást bírnak ki. Az 1,8 méter hosszú, USB 2.0-s csatlakozóval ellátott vezetékek mindhárom esetben rugalmasak. Új tag a GX Gaming sorozatban: GX Maurus X

A trió első tagja a GX Gaming sorozatot erősíti, így leginkább a játékosokat veszi célba. A hatgombos egér optikai szenzorral érkezik, amelynek érzékenysége állítható, méghozzá akár játék közben is. A felbontás 800 DPI-től egészen 4000 DPI-ig állítható, méghozzá 800-as lépésközzel. Az éppen aktuális felbontásról a képernyő jobb sarkában néhány másodpercre megjelenő ikon árulkodik - persze csak akkor, ha ezt a funkciót engedélyezzük. Az új egérhez magyar nyelvű felhasználói kezelőfelülettel is rendelkező szoftver jár, amely öt különböző profilban összesen 30 makró eltárolásra ad módot. Az új egér öt programozható gombbal rendelkezik, a beállításokat és a makrókat pedig a fedélzeti memóriában tárolja.

A tetszetős újdonság GX Gaming logója, illetve görgője piros LED-es világítást kapott. A LED fényereje három fokozatban állítható, és a folyamatos világítás mellett háromféle villogó mód közül is választhatnak a gamerek. Annak érdekében, hogy egy kiélezettebb csata alkalmával is biztos fogása legyen a rágcsálónak, oldalain gumiborítást helyeztek el a vállalat mérnökei. Az aranyozott USB 2.0-s csatlakozóval és rugalmas kábellel érkező egér mellé tartalék egértalp is jár. A GX Maurus X 120 x 80 x 40 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 178 gramm. Két friss egérrel bővült a Genius Gaming sorozat A GX Maurus X mellett a Genius X-G500-as és a Genius X-G510-es egerek is megérkeztek, amelyek között mindössze dizájn tekintetében vannak kisebb-nagyobb különbségek, ahogy az a lenti képeken is látható.
X-G500
X-G500
Az optikai szenzorral és összesen hat egérgombbal rendelkező újdonságok esetében négyféle DPI szint közül választhatunk, így a szenzor felbontása 500 DPI-től egészen 2000 DPI-ig állítható, méghozzá 500-as lépésközzel. Az éppen aktuális felbontásról itt is egy, a monitoron pár másodpercre megjelenő ikon tájékoztatja a felhasználót, de módosítás alkalmával ezzel együtt a DPI váltó gomb is villogni kezd az éppen adott DPI értékhez társított intenzitással. A magyar nyelvű felhasználói kezelőfelülettel ellátott szoftver ezúttal is a kínálat része. A programozható gombokkal érkező, gumiborítással is ellátott egerek három profilt kínálnak, amelyekben összesen 21 makró kaphat helyet. Ahogy a GX Maurus X-nél, úgy ennél a két terméknél is tartalmazzák a memóriában tárolt profilok az adott egérhez tartozó összes beállítást. Ez azért jó, mert ha az egérrel átülünk egy másik számítógép elé, megszokott beállításaink is velünk tartanak.
X-G510
X-G510
A Genius Gaming sorozatú egerek kék LED-es világítást kaptak, amelynek intenzitása változtatható, sőt, villogó mód is rendelkezésre áll, ami három fokozatban állítható. A Genius Gaming család két új tagja egyformán 120 x 72 x 41 milliméteres mérettel rendelkezik, tömeg tekintetében azonban már van köztük némi különbség. Míg az X-G500-as modell 135 grammot, addig X-G510-es társa csak 125 grammot nyom a mérlegen. Nem nagy különbség, de lehet, hogy lesznek olyanok, akiknek ez is számít. Az új egerek közül az X-G500-as modell már nálunk is kapható, ára 5500 forint magasságában mozog. Hamarosan a másik két példány is elérhetővé válik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. skripton
2013.06.21. 12:10
Nekem nem tetszenek. Túl csicsásak, de 5500Ft-ért nem is olyan rossz. Habár amit tud tükrözi az árát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smooth44
2013.06.21. 12:11
Ez lesz most az új divat?

https://de.hama.com/00113722/hama-urage-illuminated-gaming-mouse

Ilyen vulkános repedéses, villámos akármilyenes design?
(rém trágya ez az iPon fórum )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vazzee
2013.06.21. 13:06
6-7 ezerert vettem a Maurust, az elodot, kistestvert most januarban.

ALLAT!!!

A vilagitas a softver menujeben kikapcsolhato.

2 szamomra fontos feature miatt vettem meg, es gondolkodom egy tartalek beszerzesen, mert nem akarok ugy jarni mint a masik kedvencemmel, hogy mar nem gyartjak tobbet, mire cserelni kellene. ezek pedig a kovetkezok:
Kisujj tamasz, pad, talapzat, ahogy akarod ugy hivod. A kis szarny, amit latsz a huvelyk ujjnak, az megvan a kis ujjnak is! Miutan megszoktad, nincs tobbe letamasztott kis ujj miatti halal, mert nem tob tovabb forgatni az egeret!
A masik pedig, a 3dik ill negyedik gomb az eger oldalan.
Easy acces, mig a jobb klikkel zoomols, ballal losz, huvelyk ujjal gyorsan fegyvert valtasz, majd gyurussel pedig dobsz egy granatot, vagy keselsz. Mert a 4dik biza a gyurusnel van, szemben a 3dik gombbal. Ezt a 4 muveletet elvegezted kevesebb mint 1 sec alatt hogy kenyelmesen az egeren tartottad a mancsod.

Kiraly a cucc!!!

Ja, es a futofelulet pedig nem puha szilikonos szar, hanem vmi kemeny teflon vagy mittomen mi, amit nem kell cserelni.

Csak ajanlani tudom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2013.06.21. 14:09
skripton - 2013-06-21 12:10:32

Mert miért adjon user 2x 3x annyit egy nevesebb egérért ugyanozon funkciókért/tudásért ???
Nagyon is tökéletes választás / árazás ! Lásd pl A4TECH egereket is

Jók is és már mutatósak is !

Vazzee +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!