iPon Hírek

Három új Gigabyte alaplap Thunderbolt porttal

Dátum | 2012. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, hogy a hétvégén bemutatott Thunderbolt portos alaplap mellé három rivális érkezik a Gigabyte színeiben, méghozzá rövidesen. A Thunderbolt portnak köszönhetően csatornánként 10 Gb/s-os kétirányú sávszélesség áll rendelkezésre, amit hat nagysebességű eszköz, valamint egy monitor egyidejű csatlakoztatására lehet használni.
 

A Thunderbolt port az FDI linkkel is összeköttetésben lesz, azaz ezen a csatlakozón keresztül az adott processzor Intel HD Graphics sorozatú integrált videó vezérlőjét is munkára foghatjuk majd. Videó kimenetek tekintetében a trió egyik, a fenti dián látható tagja a Thunderbolt csatlakozón kívül egy normál méretű DisplayPortot, valamint egy HDMI, egy D-Sub és egy DVI portot is kínál majd.


A Thunderbolt porton keresztül 10 wattnyi teljesítmény áll az eszközök rendelkezésre, ami több, mint kétszer magasabb érték, mint amennyit egy USB 3.0-s port esetében kiaknázhatunk – ez például külső adattárolóknál jöhet majd jól. Ahogy az a diák egyikén is látható, a Thunderbolt kábel jelenleg maximum 3 méteres hosszúságban érhető el, ára pedig 49,99 dollár.


Az egyelőre nem tudható, hogy pontosan mely Gigabyte alaplapok érkeznek Thunderbolt porttal, de remélhetőleg a közeljövőben erről az információról is lehull majd a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mtrx220
2012.05.14. 12:16
vicc ez a hír. gyanítom csak azért, hogy a Giga is böffentsen vmit az MSI-re
jön 3 Giga alaplap TB porttal, de nem tudni mi a nevük, sem azt hogy néznek ki LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. weri
2012.05.14. 14:30
Csak ne hogy kiégjen ez is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lorddiablo
2012.05.14. 22:54
Holnap reggelre itt lesz 1.000.000 példányszámban, távol keleti módra. Fölös aggódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!