iPon Hírek

Három új monitorral jelentkezik az ASUS

Dátum | 2011. 03. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS monitorokat tartalmazó termékpalettája hamarosan új tagokkal bővül, ugyanis a gyártó három új, Designo sorozatú megjelenítőt kíván piacra dobni a nem is oly távoli jövőben. A friss termékek között egy 21,5 hüvelykes (ML229H), egy 23 hüvelykes (ML239H) és egy 24 hüvelykes (ML249H) képátlójú kijelzővel ellátott monitort találunk, amelyek mindannyian vékony, zongoralakk fekete házzal, és a termékcsalád esetében már megszokott dizájnt követő állvánnyal érkeznek.  Az állvány amellett, hogy szép, lehetővé teszi a monitor gyors és egyszerű testre szabását is, legyen szó a kijelző döntéséről vagy akár elforgatásáról.


A Designo család legfrissebb tagjai 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szöget kínálnak, az általuk alkalmazott  IPS és VA típusú LCD panelek fényereje pedig minden esetben 250 cd/m^2-es. A LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzők Full HD natív felbontást kínálnak, dinamikus kontrasztarányuk pedig ötvenmillió az egyhez értéket képvisel. Az IPS típusú LCD panelek a 21,5 hüvelykes és 23 hüvelykes modelleknél 5 ms-os válaszidő mellett üzemelnek, a 24 hüvelyes modell esetében viszont a VA panel miatt már 8 ms-os válaszidővel kell számolnunk.


Az új, igen tetszetős megjelenítőknél a videó bemenetek között egy D-Sub és egy HDMI portot találunk. A gyártó az újdonságok esetében ECO módot is kínál, ami a monitorok energiatakarékos működésében segít: ECO módban akár 55%-kal is csökkenthető a fogyasztás. A gyártó nem csak fogyasztás, hanem anyagfelhasználás tekintetében is próbált a lehető „legzöldebb” lenni: az új megjelenítők karton dobozai minimum 80%-ban tartalmaznak újrahasznosított papírt, az LCD panelek esetében pedig a gyártás során egyáltalán nem használtak higanyt.


Az új, Designo sorozatban helyet foglaló monitorok hamarosan feltűnhetnek az üzletek polcain. Az ASUS illetékesei ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem adtak információt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Destructo
2011.03.11. 13:18
Tetszetős
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kontar
2011.03.11. 13:26
végre nem tn-t nyomatnak az arcunkba, csak az a talp lenne olyan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. polarx
2011.03.11. 14:41
kontar: ez a panel mivel jobb? (nem értek hozzá úgy kérdezem, nem mint okoskodásból) illetve ez olcsobb / drágább?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pietro84
2011.03.11. 16:27
Hmm, nofene, 5ms válaszidejű IPS panel,komoly,ezzel már film meg játék is mehet! Árán meg sem lepődök majd,hogy milyen horrorisztikusan magas lesz,mire hazánkban is lehet majd kapni... Nem mintha lecserélném az én Jóöreg TN paneles Samsung monitorom,mert nekem ez is bőven megteszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx
2011.03.12. 16:01
ocsabi, köszönöm a választ
Bár ha drágább érdemesebb elgondolkozni egy 100 centis full hd led tv-n (ami lehet nem ad szebb szineket vagy nem tudom igazából) de árba kb azonos lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fbi1984
2011.03.13. 08:47
Én most vettem egy IPS paneles monitort (Dell U2410), és össze sem lehet hasonlítani egy TN panelessel (a munkahelyen az van). Az árakról annyit, hogy egy IPS panel kb 2x annyiba kerül, mint egy TN a VA meg kb 50%-al drágább.
Úgysem vesz az ember minden évben monitort, érdemes a jobbat választani.
A tv meg arra való, amire terevzték (tv-t nézni). Képekre, filmre játékra jó de szöveg olvasásra alkalmatlan.
A konkurenciát vizsgálva (Benq, Dell) szerintem egyik moniotor sem lesz 100e Ft felett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!