iPon Hírek

Három új nForce alaplap az Abit-tól

Dátum | 2007. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD három új, nForce lapkakészletre épülő alaplapot mutatott be, amelyek közül kettő az Intel legújabb processzorainak fogadására képes, míg a harmadik az AMD új Phenom processzoraival birkózik meg. Az alaplapok ugyan mind nForce lapkakészletre épülnek, de mégis teljesen különböző piaci rétegeket céloz meg velük a vállalat.

Abit-AN68SD
Az első újdonság az AN68SD kódnevet viseli, a deszka Socket AM2-es processzorok és az új Socket Am2+-os Phenomok fogadására képes. A költségkímélőnek titulált alaplap nForce 520D lapkakészletre épül, az alaplapon egy darab PCIE x16-os slot, 4 darab SATA II-es csatoló, valamint egy darab gigabites ethernet vezérlő van jelen, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az alaplap passzív heat-pipe hűtéssel érkezik, az újdonság természetesen rendelkezik a gyártó nagysikerű SoftMenu opciójával, amelynek segítségével a rendszer egyszerűen tuningolható, de extraként a hátsó kivezetések között egy CMOS clear gomb is található, hogy ha nem sikerülne a tuning, egyszerűen alaphelyzetbe állíthassuk a BIOS-t.

Abit I-N73HD
Az Abit másik két újdonsága már Inteles platformra készült: az I-N73H és az I-N73HD modellek mindketten microATX formátummal rendelkeznek, így HTPC konfigurációkhoz rendkívül jól jöhetnek. A két alaplap nForce 630i lapkakészlettel rendelkezik, amelyben egy integrált Nvidia GeFroce 7100-as videó vezérlő teljesít szolgálatot. Az alaplapok 1333 MHz-es FSB támogatással fogadják a legújabb Intel processzorokat. Mindkét alaplap rendelkezik PCIe x16-os csatolófelülettel, valamint PCIe x1-es slottal, de az újdonságok ezen kívül 4 darab SATA 2-es portot, optikai hangkimenetet, HDMI és VGA kimenetet is tartalmaznak. Az Abit I-N73H és I-N73HD egyaránt passzív hűtéssel rendelkezik, a két alaplap között az egyetlen különbség a FireWire port, ami a H modellről hiányzik, de a HD alaplapon megtalálható.

Az újdonságok árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.21. 11:26
vissza a hírhez

Az AMD három új, nForce lapkakészletre épülő alaplapot mutatott be, amelyek közül kettő az Intel legújabb processzorainak fogadására képes, míg a harmadik az AMD új Phenom ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!