iPon Hírek

Három új okostelefonnal bővült a Nubia kínálata

Dátum | 2017. 03. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE zászlaja alatt tevékenykedő Nubia márka egyre nagyobb sikernek örvend. A Nubiákat általában jó anyaghasználat, átgondolt specifikáció jellemzi, és ezúttal sincs ez másként. Viszont az eszközök elnevezése azért okozhat némi zavart az érdeklődők fejében. A most bemutatásra kerülő okostelefonok közül a Nubia M2 Lite lesz a legszerényebb, ezt követi majd a Nubia N2, a legjobbnak pedig a Nubia M2 ígérkezik. Érdekesség, hogy a trió összes tagja 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítőt vonultat fel, de ahogy azt az alábbiakban látni fogjuk, nem épül két készülék ugyanarra a panelre. Amit még elöljáróban érdemes elmondani, hogy az eszközökön minden esetben az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen, és a Marshmallow természetesen rendre a Nubia UI 4.0 grafikus felhasználói felület mögé lett elbujtatva. És ha már a hasonlóságoknál tartunk, akkor azt is előre vetíthetjük, hogy bár a főkameráiknál lesz eltérés, az előlapjukon minden esetben ugyanaz a szelfikamera található. 16 megapixeles önarcképeket lehet majd megörökíteni az eszközökkel, és a modul egy öttagú, F/2.0-s, 80 fokos lencserendszerrel lesz megtoldva. A készülékek fekete, arany és fehér kombinációiban lesznek elérhetőek. Nubia M2 Lite Először ismerkedjünk meg a Nubia M2 Lite-tal, ami a legolcsóbb tagja a friss kínálatnak. Ez az okostelefon még márciusban a boltokba fog kerülni, és átszámítva nagyjából 260 dolláros árcédula szerepel majd a neve mellett. Ezért a pénzért a vásárlók egy 720p felbontású megjelenítőt kapnak majd, ami IPS technológiára épül. Az eszköz a MediaTek MT6750 központi chipet vonultatja fel, ami heterogén módon 1,5 és 1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagokat vonultat fel, szám szerint nyolcat kettő négyfős csoportra bontva. A grafikus feladatok a Mali-T860 MP2 IGP-re hárulnak majd, ami a HD felbontás mellett már derekasan helytállhat. Kettő kivitelben lesz elérhető ez a készülék. Az alapmodellnél a rendszermemória és a háttértár kapacitása 3 és 32 GB, a drágább kivitel viszont már 4 GB-nyi RAM-mal felvértezve érkezik, és ebben a duplájára, 64 GB-ra nőtt a tárkapacitás. Bővíteni minden esetben lehet az adattárolót, ám ez a Dual-SIM lehetőség – merthogy ilyen is van – rovására történik majd, szóval biztosan lesznek, akiknek ez fejtörést okozhat.
Az M2 Lite hátlapján található kamera 13 megapixeles, az apertúrája F/2.2-es és annak érdekében, hogy este is munkára fogható legyen, kapott egy LED-es segédfényt maga mellé. A készülékkel Full HD minőségű videófelvételeket lehet majd készíteni. A mobil egészen jó hangzást ígér, van egy beépített AW8738 erősítő is benne, és a Dolby Audio támogatással akár 7.1 csatornás hangot is támogat – persze csak virtuálisan. A kapcsolati lehetőségek terén ki kell emelni a 4G LTE hálózati modem meglétét, és bár komolyabb extrával nem lehet számolni, azért a Bluetooth, Wi-Fi (kétsávos) és A-GPS trió megvan benne. A Nubia M2 Lite kapott ujjlenyomat olvasót, ami az előlapján megjelenő gomb mögött rejtőzik. A masina 155,7 x 76,7 x 7,5 milliméteres testet öltött, a tömege pedig 164 gramm. Egy 3000 mAh-s akkumulátor található a hátlapja alatt, amellyel átlagos üzemidőre lesz képes. Támogatja a gépezet a gyorstöltést, így rövid idő alatt menetkész állapotba kerülhet. Nubia N2 Következő alanyunk a Nubia N2 lesz, ami ugyancsak 1280 x 720 képpontos felbontással érkezik, de már egy olyan kijelzőt foglal keretbe, ami AMOLED technológiával dolgozik és 90%-os az NTSC színtérlefedése. Ez az okostelefon tehát már teltebb színeket fog az érdeklődők elé tárni nagyon széles betekintési szögekkel megfűszerezve. A motortérben ugyanaz a MediaTek MT6750 lapka dolgozik, mint az imént az M2 Lite-ban, ám itt már nincs szerényebb kivitel, helyből 4 GB-nyi memóriával gazdálkodhat a rendszer, és 64 gigás a tárkapacitása, amit persze bővíteni is lehet. Ez is támogatja a Dual-SIM-et, de csak hibrid módon, mint a társa. A kapcsolati lehetőségek tekintetében teljesen ugyanabból a kottából dolgozik, mint az M2 Lite, így a kétsávos WLAN és a 4G LTE hálózati modem mellett Bluetooth modul és A-GPS vevő meglétéről számolhatunk be.
A kamera tekintetében is sok a hasonlóság a masinák között, ám mindamellett, hogy az N2 és az M2 Lite is 13 megapixeles, F/2.2-s és LED-es villanóval van megtoldva, ez az okostelefon már a PDAF támogatásnak sincs híján. Szóval a fókuszpont beállítása itt minden körülmények között gyorsan történik majd. Itt sem hiányzik a Dolby technológiája, és az AW8738 integrált erősítő is bekerült az eszköz tarsolyába. Van biometrikus szenzor is a Nubia N2 kelléktárában. A gépezet 155 x 75 x 7,9 milliméteres térfogatú és 180 grammot nyom. Ami miatt a Nubia N2 igazán vonzó lehet még a jó megjelenítőn túl, hogy egy rendkívül erős akkumulátor került a hátlapja mögé. Az alapvetően jó hatékonyságot feltételező hardver egy 5000 mAh-s telep kegyére lett bízva, így egészen biztos, hogy még 3-4 napot is ki fog bírni egy töltéssel a készülék. És ha megéhezik, akkor is hamar újult erőre fog kapni, hiszen támogatja a gyorstöltést (18 W). Ez az okostelefon már 290 dollárért kelleti majd a bájait, és csak április nyolcadikán kerül a boltokba a vállalat hazájában, Kínában. Nubia M2 A Nubia M2 a mostani trió legjobb tagja, és ennek megfelelően a legdrágább is a maga 390 dollár körül alakuló vételárával. A még márciusban debütáló masina egy Full HD felbontású, AMOLED technológiás megjelenítővel jön, ami 90%-ot meghaladó mértékben fedi le az NTSC színteret. Ennek az előlapját már Gorilla Glass védi. A mobilban a Qualcomm Snapdragon 625 van jelen, ami már 14 nm-es gyártási eljárással készül, és akár 2 GHz-ig is skálázódhatnak benne a Cortex-A53 magok. Egyébként egy big.LITTLE architektúrás megoldásról van szó, ami nyolcmagos és egy Adreno 506 IGP-t is tartogat. A rendszernek 4 GB-nyi memóriát kell beosztania, a felhasználók pedig 64 vagy 128 GB tárhellyel gazdálkodhatnak. Bővítési lehetőség is van, szóval itt aztán már nem jelent gondot az sem, ha valaki milliónyi képet és videót akar a zsebében tárolni. 4G LTE hálózati modemmel, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel, A-GPS vevővel és Bluetooth modullal szolgál a készülék. Továbbá két SIM kezelésére lett felkészítve, így még több ember érdeklődését keltheti fel.
Ikerkamerás rendszerrel érkezik a Nubia M2, ami zafír kristályüveg oltalma alatt áll. Kettő 13 megapixeles kamera került egymás mellé a hátlapon (az egyik RGB, a másik monokróm), ezekkel több szoftveres trükkre is képes lesz az okostelefon. Az egység F/2.2-es rekesznyílással bír, és egy kéttónusú LED-es villanó kapcsolódik hozzá. Dolby szoftverrel, Hi-Fi hangtámogatással és egy TAS2555 egységgel szolgál a Nubia M2 annak érdekében, hogy megfelelően kielégítse a zenekedvelők igényeit. Ujjlenyomat olvasó is van benne, méghozzá a többiekhez hasonlóan ennél a szerkezetnél is az előlapon találkozunk ezzel az egységgel. A Nubia M2 háza 154,5 x 75,9 x 7 milliméteres, a tömege 168 gramm. Az akkumulátor pedig, ami a mobil hátlapja alatt található, 3630 mAh-s kapacitással rendelkezik, és még hozzá kell tenni azt is, hogy támogatja a gyorstöltést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!