iPon Hírek

Három új táblagépet leplezett le az Amazon

Dátum | 2012. 09. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Amazon ezúttal szinte minden árszegmensben szeretné képviseltetni magát. Az olcsóbb gépek esetében a Google Nexus 7-nek köszönhetően nincs könnyű feladata a cégnek, de a látottak alapján nem lesz miért szégyenkezniük.

Lássuk az újdonságokat, amelyeken már az Android 4.0-t találjuk majd alapértelmezetten. Kezdjük a legolcsóbbal, ami nem más, mint a már ismert Kindle Fire egy kicsit átalakítva: a mérnökök megduplázták a rendszermemóriájának a méretét, így már 1 GB áll rendelkezésére, és a központi egységet is kicserélték egy izmosabb példányra, egy túlhajtott OMAP 4430-ra. Ez két, 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 magot, és továbbra is egy PowerVR SGX540-et tartalmaz. Mindezért pedig 159 dollárt kell majd kifizetnünk, ami 40-nel kevesebb, mint az eddigi, "butább" testvére. Minden más változatlan marad ezeken a tulajdonságon és az árán túl a Fire esetében.


Következő a Kindle Fire HD néven érkezik, és ez veszi át a stafétabotot az eddigi Fire-től, vagyis 199 dolláros áron tehetjük majd magunkévá. Ennek az előlapját egy 7 hüvelykes, HD felbontású panel díszíti, mellette pedig egy szintén HD kamera teszi tiszteletét, ami videochat esetén lesz hasznunkra. A SoC ezúttal is a Texas Instrumentstől érkezik, itt az OMAP 4470-et vetették be, mely egy pár, 1,2 GHz-es Cortex-A9-es magot, és egy PowerVR SGX544 grafikus egységet foglal magába. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a háttértár kapacitása pedig 16 GB lett, de lesz 32GB-os változat is.

Az új Fire igazi csemege lesz a Wi-Fi-re nézve. A 802.11 b/g/n támogatás mellett a 2,4 és az 5 GHz-es frekvenciatartományban is jól érzi magát, ráadásul a MIMO technológiát is alkalmazza, így két teljesen különálló antenna lesz a burkolat alatt. Az Amazon elemzései alapján ezzel a konkurensekhez mérten közel 50 százalékkal gyorsabb lehet a sebessége átlagosan, a sztereó hangszóró pedig a Dolby Digital Plus motorral karöltve igyekszik a lehető legjobb hangzást biztosítani.


A harmadik táblagép amiről lerántották a leplet egy nagyon érdekes masinának ígérkezik. A különlegessége a megjelenítője lesz, mely 8,9 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása pedig 1920 x 1200 képpontos. Ezzel az androidos táblagépek körében átveszi majd a vezetést, mivel a pixelek száma egy colra vetítve 254 lesz. Ezt leszámítva viszont szinte minden téren ugyanazt kapjuk, amit a kisebbik variáns esetében, csak a SoC órajelében történt némi változás, ez ugyanis 1,5 GHz-en teszi a dolgát.

A Kindle Fire HD 8.9"-ből viszont készül egy olyan modell is, ami mobil hálózati modemet is tartalmaz. A 4G LTE modemes Kindle Fire HD 8.9 ugyanakkor fog debütálni, mint a Wi-Fi-s, november 20-án, az ára pedig 499 dollár lesz, ami ugyan 200-zal több, mint az LTE-mentesé ($299 és 369 a tárhely méretétől függően), de ebben a háttértár kapacitása alapból 32 GB, és lesz 64GB-os változat, de azért már 599 dollárt kell lerakni az asztalra. A 199 dolláros és a 159-es, Kindle Fire HD és Kindle Fire hamarosan, szeptember 14-én válik elérhetővé. Előbbinél a 32 GB-os változat 249 dollár lesz.

A méreteiket tekintve a legkisebb az új Fire, 189 x 120 x 11,5 mm-es, de érdekes módon súlyra már Fire HD vezet, mivel ez csak 395 grammos, a frissített modell 400 grammjával szemben. Mindenki azt gondolhatná, hogy a méretek versenyében a 8,9-es nem tud labdába rúgni, pedig mégis jutott neki némi dicsőség, ugyanis ez a legvékonyabb a maga 8,8 milliméterével, a mérlegre téve viszont már nem kétséges a hízás (567 g).

Néhány egyéb extrát is kapunk a gépekkel az Amazontól. Lehetőség lesz például a Whispersync használatára, ami gyakorlatilag egy felhő alapú tároló rendszer a különböző mentéseink számára, legyen szó játékról, vagy akár egy hangoskönyvről, ezt bátran használhatjuk. A Kindle FreeTime a különböző tartalmak blokkolására ad lehetőséget időlegesen, így például a horrorfilmek nem lesznek a gyerekek számára láthatóak, de akár a munkahelyen is jó szolgálatot tehet ez a funkció, hiszen ott is kézről kézre járnak az ilyen eszközök. Az X-Ray pedig a különböző tartalmakról, filmekről és könyvekről ad majd különböző, a neten fellelhető információkat. Persze lesznek még további alkalmazások is, például a közösségi oldalakhoz kapcsolódóan. Érdekesnek ígérkezik az Amazon idei felhozatala, és ez még csak az egyik fele a hardvereknek (e-könyv olvasós összefoglalónk is jön nemsokára).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. nyerek01
2012.09.07. 09:37
Jónak ígérkezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hEngi
2012.09.07. 10:01
Én egy touch-os kindle DX -re várok már egy ideje de úgy látom ez továbbra sem valósul meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djgeg
2012.09.07. 12:38
Jóóócuccc Várom hogy egyr enagpybb legyen a sikere és a Telót is várom tőlük... NO MEG A ROHADT TARTALMUKAT AZ EU ban.... Nem a termék adja el magát hanem a möggöte lévő tartalom... Amiből az amazonnak sokkal több van mint akár pl az Apple nek... Csak hát cseszhetem innen az EU ból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG
2012.09.07. 15:56
djgeg

Van az eu-ban is, csak a legtöbb dolog németül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!