iPon Hírek

Három új Xperiát köszönthetünk az IFÁ-n

Dátum | 2012. 08. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony triójából egyet már korábban megismerhettünk, ugyanis az Xperia J a kiszivárogtatások áldozatául esett, így semmilyen újdonságot nem tartogat számunkra. Viszont az Xperia T és az Xperia V eddig még nem hallatott magáról, márpedig ők ketten a Sony eddigi legjobb HD élményével felvértezett Xperia okostelefonok lesznek.


Ebből már sejthetjük, hogy a "T" és a "V" teljesen más szegmenst céloz, mint a belépő Xperia J. Az új csúcsmodell az Xperia T lesz, ennek az előlapját egy 4,55 hüvelykes képátlójú 1280 x 720 képpontos felbontású megjelenítő tölti ki, és a Reality Display technológiának, valamint a Mobile Bravia Engine-nek hála valószínűleg igen szép képe lesz. A "V" ezen a téren csak a kijelző méretében marad le a nagytestvér mögött, itt 4,3 colos méretet öltött a Reality Display kijelző.

A kamera terén még ennél is közelebb állnak egymáshoz a masinák, ugyanis mind a "T", mind pedig a "V" ugyanazt a 13 megapixeles Exmor R szenzort használja, amely FullHD felvételek készítésére is lehetőséget ad. Továbbá a Gyorsfotó funkcióval készenléti állapotból is alig másfél másodperc egy kép készítése. Az előlapon található egységek pedig 720p-s felbontású HD videohívások bonyolítására adhatnak lehetőséget.

Sony Xperia T
A hasonlóságok sora a gépek belsejébe nézve is folytatódik. A két eszköz között mindössze annyi az eltérés, hogy az Xperia V szélesebb mobilhálózati támogatással bír, ami az LTE jelenlétében nyilvánul majd. A chipkészlet szerepében mind a két mobilnál az MSM8x60-at köszönthetjük, mely a Qualcomm egyik legfrissebb lapkája. Ebben két 1,5 GHz-es Krait mag és egy Adreno 225 grafikus processzor van. A SoC-ok mellett azonos mennyiségű, 1 GB-nyi rendszermemória lesz, de a háttértár kapacitása már eltérő; a kisebbik, Xperia V 8 GB-nyi tárhelyet kapott, míg az Xperia T-ben ez 16 GB. Persze a microSD-s bővítés lehetősége mind a két esetben megvan, így az Xperia V szűkössége sem probléma.

A kapcsolódási képességeiket figyelembe véve is hasonlóak a telefonok, az egyetlen komoly eltérés az Xperia V LTE támogatásában merül ki. A 802.11 b/g/n WLAN képes a DLNA hálózatok kezelésére, a GPS vevő támogatja a GLONASS műholdakat is, ezeken túl pedig lesz NFC chip és Bluetooth modul is. A micro-USB port pedig MHL képes, és ezzel lesz teljes a multimédiás tulajdonságok összessége.

Sony Xperia V
A felsőkategóriás okostelefonokon az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer fog futni. A későbbiekben ez frissíthető lesz a Google legújabb rendszerére, a Jelly Beanre (Android 4.1). Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy mikorra készül el a frissítés. A Sony mind a két újdonsága hasonló üzemidő elérésére lesz képes (7 óra beszélgetés, 4-5 óra videózás), de ehhez eltérő kapacitású akkumulátorokat használnak majd. A nagyobbik, Xperia T 1850 mAh-s akkumulátorral gazdálkodhat, az Xperia V-nek pedig egy 1750-essel kell beérnie.

Az Xperia V-nek mindezeken túl, még van egy extra tulajdonság a tarsolyában, ez pedig nem más, mint az IP55/7 minősítés. Ez alapján a készülék szinte teljesen porálló, a vizet pedig legfeljebb 1 méteres mélységben, 30 percen át tudja visszatartani. Az Xperia T mellé pedig készül egy dokkoló állomás, ami Xperia TV Dock néven lesz megvásárolható. Ezen lesz HDMI kimenet, és tölti is a beleállított mobilt.

Az Xperia T fekete, ezüst és fehér színben, októberben kerülhet a boltok polcaira. Az Xperia J valamikor az utolsó negyedévben futhat be, míg a fekete, pink és fehér árnyalatokban elérhető Xperia V esetében egyelőre kétes a hazai bevetés. Sajnos a várható árakkal kapcsolatban egyik Xperia esetében sem adtak tájékoztatást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. R3LaX123
2012.08.30. 11:10
a designról nekem az ájfón ugrik be,kicsit koppintásnak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zord01
2012.08.30. 11:35
A Sony mobile-nak még mindig nincs magyar honlapja, vagy csak én nem találom????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zord01
2012.08.30. 11:37
Hát sokkal Iphone-osabbak mint a Samsungok. Ennek ellenére nem hinném, hogy perelni fogják őket. Nem jelentenek veszélyt az Applre.
A Samut is csak azért perlik, mert nem tudják elviselni, hogy sikeresebbek, mint ők...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. RoadRunner...
2012.08.30. 11:49
Hát még szép, hogy hasonlítanak, elvégre ugyanazt a célt szolgálja mindkettő. A TV-k is hasonlóak, meg minden más, attól függetlenül, hogy ki gyártja őket......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zvigh
2012.08.30. 12:04
Sőt, a vasalók is eléggé hasonlítanak egymásra, milyen meglepő. Mindenesetre szépek ezek a sony-k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zsorizsomb...
2012.08.30. 12:27
a típusneveket figyelve végigmennek az egész ABC-n
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zsorizsomb...
2012.08.30. 12:31
úgyhogy kb még 30 db Xperia biztos lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tixem
2012.08.30. 14:53
Most őszintén ebben mi az iphone-os, az agyam eldobom, hogy minden apple-től különböző telefon iphone koppintás A V és a T az xperia arc vonalait viszi tovább, aki ebbe a formába iphone-t lát bele az sürgősen menjen orvoshoz. Egy telefonnál a külső huszadrangú dolog, szifon nem néz ki annyira hű de pusztulatosan jól, hogy az legyen az etalon, egy rakat szebb telefon van nála, ennek ellenére ők nem verik a taknyukat, hogy hatalmas innovatív forma, hogy mást ne hozzak fel példának mint a fent említett xperia arc. Az a forma tényleg olyan ami díjat érdemelne, meg egy esetleges levédetést, mint Sony design. De könyörgök egy közönséges téglalapban mi az egyedi...

na de ON: Sony jó irányba halad evvel az egységesítéssel, már csak a négy magos "szörny" hiányzik, hogy a csúcskategóriába is bele tudjanak szólni, és ismét megcsinálják azt mint tavaly, szép sunyin lefedik az összes kategóriát jó ár/érték arányú príma gépekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2012.08.30. 16:29
Ennek banan formaja van!Az apple mar ezt is biztos levedte!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. feher.agos...
2012.08.30. 16:45
Nekem is tetszik, amit a Sony csinál. Sajnos a Solámat még korai lenne lecserélni, pedig ez a V nagyon szimpatikus. Előlapi kamera, microSD, NFC, jó főkamera, IP55/7: eddig tudtommal nem volt olyan készülékük, amiben ez mind egyszerre meg volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!